Overig

Original Vs. Dutch Covers #11

Boeken die worden vertaald, krijgen vaak een andere cover. Soms is de cover mooier en soms vraag je je af waarom ze niet de originele cover konden houden.
Deze keer zijn het covers die ergens toch wel een beetje op elkaar lijken. De keuze is daarmee dus een stuk lastiger om te maken.

goudenlelie

De gouden lelie – Richelle Mead
Links: origineel – rechts: Nederlandse cover
Beide covers hebben een beetje dezelfde kleuren in zich. Zachte kleuren en natuurlijk goud. Al vind ik het goud bij de Nederlandse cover toch een stuk minder mooi gedaan. Bij de Engelse cover zie je duidelijk twee personen op de cover staan. Bij de Nederlandse zie je ook wel een persoon, maar is deze persoon toch niet helemaal duidelijk. Mijn voorkeur gaat dus al sneller uit naar de Nederlandse, alleen vanwege de personen die erop te zien zijn bij de andere cover. Het design van de letters daarentegen ben ik weer dol op de Engelse cover. Lastige keuze is dit!
Overigens vind ik de A van Alchemisten bij de Nederlandse cover echt súper leuk gedaan!
Als ik echt moet kiezen gaat mijn voorkeur denk ik toch uit naar de Nederlandse, maar dan alleen vanwege de personen op de andere cover.

jennifer probst

Op zoek naar het onmogelijke – Jennifer Probst
Links: origineel – rechts: Nederlandse cover
Wat een verbetering hebben de covers gekregen van de Engelse Jennifer Probst. Haar vorige serie vond ik er vreselijk uitzien. Haar nieuwe serie ziet er verfrissend uit. Om maar meteen met de deur in huis te vallen, ik zou voor de Engelse cover kiezen. Het straalt meer rust uit en toch weet je dat het waarschijnlijk een echt boek voor vrouwen is. De Nederlandse cover heeft naar mijn idee iets te veel roze en net kant overal. Ook vind ik het leuk bij de Engelse cover dat ze Searching for love op een schrijfmanier hebben gedaan. Ja deze heeft zeker weten mijn voorkeur!

wereldzonderhemel

Een wereld zonder hemel – Veronica Rossi
Links: origineel – rechts: Nederlandse cover
Eigenlijk niet helemaal eerlijk, omdat rechts de nieuwe cover is en links niet. Beide covers trekken eigenlijk volledig mijn aandacht en kiezen vind ik erg lastig. Als ik alleen naar de kleur kijk zou ik voor de originele gaan, ik ben dol op blauw en vind de kleuren prachtig gedaan op de cover. Maar dan komen we weer bij het feit dat je de persoon volledig ziet. Ik heb liever zelf een verbeelding van een persoon dan dat ik in gedachte telkens het covermodel heb.
Ook al houd ik niet van de kleur van de Nederlandse cover, toch vind ik dat ze dit werkelijk prachtig hebben gedaan. Ook springt de titel er subtiel en toch hard uit. Het is duidelijk en dat bevalt me wel.
De Nederlandse zou ik denk ik iets eerder oppakken, al zal het erom spannen.

 

Welke van deze covers zou jij uitkiezen?

Previous Post Next Post

12 Comments

 • Reply Emmy januari 9, 2015 at 06:49

  De cover van Een wereld zonder hemel is ook één van de Engelse en dus niet ‘speciaal’ voor de Nederlandse markt gemaakt. 🙂

  • Reply Danique V januari 9, 2015 at 08:52

   Haha ja dat staat er ook. Dat links niet de nieuwe cover is en het daarom eigenlijk niet eerlijk is. Misschien wat onduidelijk maar wat jij zegt bedoel ik 😉

 • Reply Anne januari 9, 2015 at 08:43

  Leuk! Ik had precies dezelfden gekozen. Alleen bij de laatste viel mijn keuze wel overtuigd op de Engelse cover. Leuke serie!

 • Reply Lisa januari 9, 2015 at 09:03

  Ik neig eigenlijk altijd naar de originele covers, ik vind vooral bij de eerste twee covers de boel er een beetje simpel uitzien en ik zou ze niet snel oppakken. Bij de laatste cover kan ik niet kiezen, want beiden zijn schitterend.

 • Reply beautifulday4makeup januari 9, 2015 at 09:54

  Deze keer vond ik het wat moeilijker om te kiezen. Zou het volgende doen:
  Boek 1: N
  Boek 2: E
  Boek 3 E

 • Reply Annabel januari 9, 2015 at 09:58

  Ik ga meestal voor de originele covers, al zijn de Nederlandse soms ook mooi. Vooral die van een wereld zonder hemel die vind ik echt mooi.

 • Reply Sanne januari 9, 2015 at 10:14

  Ik hou van de Bloodlines serie, maar ik vind de covers van de Engelse versie door die personen erop toch echt mwah. Maar het lettertype is dan wel weer leuk idd.

 • Reply Shaz januari 9, 2015 at 12:06

  De eerste twee keuzes zijn bij mij gelijk, maar van de laatste covers vind ik beide niet mooi. Ze lijken teveel op elkaar en het is niet echt afwisselend.

 • Reply Lies januari 9, 2015 at 16:59

  Van eerste vind ik toch de Nederlandse cover net wat mooier, maar van de tweede juist de originele cover. Bij de laatste twijfel ik een beetje, maar ik denk dat ik dan de originele toch net iets mooier vind.

 • Reply Jolien januari 9, 2015 at 18:58

  Moeilijk kiezen! Bij boek 1 en 3 vind ik toch de Nederlandse cover het leukste! 🙂

 • Reply Vanessa januari 9, 2015 at 20:37

  De NL-cover van de Alchemisten slaat nergens op. ECHT NERGENS OP! Wie in het boek draagt zo’n cloak? Niemand niemand niemand :p

 • Reply Esther januari 10, 2015 at 14:54

  Ik vind bij allemaal de Engelse mooier.

 • Leave a Reply