Orakel
Boeken,  Thriller

Orakel – Thomas Olde Heuvelt

Orakel van Thomas Olde Heuvelt stond een lange tijd op mijn leeslijst. Dit is het eerste boek dat ik van Olde Heuvelt heb gelezen. In deze recensie vertel ik je meer over het boek!

Hier gaat Orakel over

Op een mistige winterochtend zien Luca Wolf en Emma Reich een achttiende-eeuws zeilschip in een bollenveld bij de duinen liggen. Orakel, staat er op de achtersteven. Het ligt er, in alle opzichten, verkeerd. Emma kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en gaat het luik op het hellende dek binnen. Niemand ziet haar nog terug. Luca blijft verbijsterd achter: hij wilde haar wel achternagaan, maar iets hield hem tegen. De uitdrukking op haar gezicht toen ze door het luik ging, maakte hem bang…

Niet veel later zijn er elf mensen verdwenen, worden Luca en zijn moeder afgeschermd van de wereld vastgehouden en staan de geheime diensten voor een raadsel. Alles moet uit de kast worden gehaald om een mediastorm te voorkomen. Maar als men graaft in een ver verleden om het mysterie van de Orakel te ontrafelen, blijkt het schip een voorbode te zijn van iets onheilspellends.

Het verhaal draait om Luca Wolf, die op een dag een schip aantreft in de bollenvelden bij Noordwijk. Zijn klasgenoot, met wie hij fietst, verdwijnt in het schip. Iedereen die het schip betreedt, verdwijnt. Luca en zijn moeder worden afgeschermd van de wereld en de geheime diensten proberen dit rare geval op te lossen. Hoe dieper ze graven in de geschiedenis van het schip, hoe meer er naar buiten komt. En dat is niet per se positief…

‘Orakel is een boek zoals je nog nooit eerder hebt gelezen’

In totaal verdwijnen er elf mensen. Iedere keer wanneer iemand in het schip verdwijnt, klinkt de scheepsbel. Een oude scheepsbel, die door merg en been gaat. Een bel die gebruikt werkt voor wanneer er gevaar op de loer lag. De geheime diensten gaan aan de slag met dit mysterie. Aan het hoofd staat de kille Eleanor Delvaux. Een nare vrouw, waar ik geen sympathie mee heb. Eleanor huurt Robert Grim in, die de zaak moet oplossen. Hij komt achter de meest lugubere dingen en is wél een personage waar je sympathie voor hebt.

Orakel is een boek zoals je nog nooit eerder hebt gelezen. Het is een horrorverhaal, maar tegelijkertijd ook een thriller. Het verhaal is ongelofelijk spannend en op sommige momenten luguber. Het is ook een bikkelhard verhaal dat totaal geen rekening houdt met de gevoelens van de personages. Soms zat ik met een vies gezicht te lezen, omdat er dingen plaatsvonden die echt heel vies waren en die me zelfs een beetje misselijk maakte. Tot het eind had ik absoluut geen idee hoe Orakel kon eindigen. Het was superspannend en het kon alle kanten opgaan. En hoe Olde Heuvelt het verhaal ten einde heeft gebracht, dat is één bonk talent. Wat een geweldige schrijver. Wat een bijzonder verhaal. Ik wil meer boeken van Thomas Olde Heuvelt lezen!

Ben je benieuwd geworden naar Orakel? Bestel hem hier op Bol.com

Orakel

Titel: Orakel
Auteur: Thomas Olde Heuvelt
Verschenen: maart 2021
Pagina’s: 456
Uitgever: Luitingh Sijthoff

bol-button

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.