Boekrecensies,  New Adult

Oprecht – Colleen Hoover

Oprecht

Eindelijk is er weer een nieuw boek van Colleen Hoover! Het heeft eventjes geduurd, maar gelukkig wordt wachten vaak beloond. In deze recensie lees je wat ik van haar nieuwste boek Oprecht vind, en of het wachten nou ook echt beloond werd.

De populaire New Adult-auteur Colleen Hoover bewijst haar kwaliteit opnieuw met Oprecht. Hoofdpersoon Auburn heeft een extra baantje nodig en solliciteert bij kunstenaar Owen Gentry. Ze voelt zich meteen aangetrokken tot de mysterieuze, artistieke Owen. Maar hij heeft geheimen. Heel grote geheimen, die een toekomst voor hen samen in de weg staan. Vooral als hij ze níét opbiecht. Oprecht is de vijfde naar het Nederlands vertaalde roman van de Amerikaanse succesauteur Colleen Hoover.

Het is inmiddels al even geleden dat ik het boek Oprecht heb gelezen, maar dat mag de enthousiasme echt niet drukken! Ik ben een groot liefhebber van de boeken van Colleen Hoover en alles wat door haar is geschreven, lijkt wel magisch te zijn. Is dit boek net zo magisch als de voorgangers die vertaald zijn?
Om eerlijk te zijn vond ik de achterflaptekst niet heel aantrekkelijk klinken. Ik had niet direct het typische gevoel erbij dat ik altijd heb als ik een boek van Colleen Hoover lees. Natuurlijk moet je niet alleen uitgaan van een achterflaptekst, maar ook van je gevoel. En de recensies op Goodreads tellen ook.

In Oprecht leer je Owen en Auburn kennen. Auburn heeft het financieel gezien niet makkelijk en is op zoek naar een nieuwe baan. Als ze bij een een galerie langsloopt die iemand nodig heeft voor een avond werken, ontmoet ze Owen. Langzamerhand groeien ze naar elkaar toe en je hebt vanaf het eerste moment al een idee hoe dit boek nou zou kunnen eindigen. Desondanks gebeurden er een aantal dingen die totaal niet voorspelbaar waren en die me erg hadden verrast. Ik vind Oprecht een heerlijk boek: niet de typische Colleen Hoover die je gewend bent, maar wel een fijn boek om te lezen, dat je zeker weet te raken.

Het was weer eventjes geleden dat ik zo’n fantastisch boek had gelezen als Oprecht, dat me continu in zijn grip had. Ik kon gewoonweg niet stoppen met lezen. Hoewel het boek heel anders was dan de voorgaande boeken van Colleen Hoover, kan ik je verzekeren dat het een echte must read is die je niet zal teleurstellen.

Oprecht Colleen Hoover

Titel: Oprecht
Auteur: Colleen Hoover
Verschenen: oktober 2016
Pagina’s: 320
Uitgever: Zomer & Keuning

bol-button

Rating: 4/5

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *