Adorable Bookclub,  Boeken,  Thriller

Op het spel – Karen Rose

op het spel

Laura van de Adorable Bookclub las voor onze blog de spannende thriller Op het spel van Karen Rose. Benieuwd wat ze ervan vindt? Je leest het in deze recensie.

Wanneer een netwerk van mensenhandel wordt opgerold, realiseert speciaal agent Kate Coppola zich maar al te goed dat dit slechts het topje van de ijsberg is. Haar collega Decker Davenport ontdekt dat er ook tieners worden misbruikt voor webcamseks en de twee slaan de handen ineen om de zaak op te lossen. Hun onderzoek naar het grimmige netwerk wordt met het uur moeilijker en gevaarlijker. Terwijl Kate en Decker naar elkaar toe groeien, is de dader systematisch bezig alle sporen te wissen. Hij is een nietsontziend, zelfs als dat betekent dat mensen uit de weg geruimd moeten worden. Elke minuut telt…

Op het spel is een ontzettend boeiend boek dat je bezig houdt van begin tot eind. Het verhaal wordt vanuit verschillende personen beschreven en start met Mallory, een meisje van achttien met een duister verleden waar ze nu nog aan vast zit. Zij probeert los te komen uit deze omgeving, maar omdat haar zusje Macy vast wordt gehouden als onderhandelingsmiddel, kan ze geen kant op. Mallory wordt herkend op straat door een aantal mannen daar komt een agent tussen, Kendra Cullen. Ondertussen zit speciaal agent Kate bij speciaal agent Decker, die zij heeft gered tijdens een missie waar ze het netwerk van mensenhandel hebben opgerold. Decker wordt in een coma gehouden omdat hij zwaar gewond is geraakt tijdens deze missie. Kate vergezelt hem ieder moment wanneer zij maar kan. Beide mensen zijn alleen en hebben een hoop meegemaakt, dat maakt hun personages interessant.

De Professor is een personage die een belangrijke rol speelt in het hele verhaal en de rode draad hiervan. De Professor handelt in drugs, waarbij hij niet aarzelt om mensen om het leven te brengen als hij ze niet meer nodig heeft. Tegelijkertijd komt boven water dat er nog een netwerk is van kinderhandel en daarbij ook kinderporno. Om dit te stoppen werken Kate en Decker samen met Deacon, Meredith, Zimmerman en Troy. Nog een aantal agenten die samen ervoor willen zorgen dat deze handel stopt. Hoe dichter ze bij de waarheid komen, hoe moeilijker het wordt om de dader te pakken. Deze loopt al 20 jaar vrij rond en weet zijn sporen uit te wissen. Dan komt Mallory in beeld waardoor alles verandert. De relatie van Kate en Decker begint zich steeds verder te ontwikkelen, dit is een leuke bijzaak die ze goed in beeld hebben gebracht.

‘Op het spel van Karen Rose is een spannende thriller met een verrassend plot’

Voor het verhaal moet je in het begin goed en duidelijk lezen wat er allemaal gebeurt. Zodra je de verbanden door hebt en zo ook verder in het verhaal komt, word je helemaal meegesleept met alles wat er gebeurd. Het verhaal lijkt heel realistisch waardoor je soms ook goed gaat nadenken over wat er allemaal zich afspeelt. Het is een mooi en heftig verhaal waarin je zeker wordt meegenomen in de wereld van de agenten en kinderhandel. De schrijfstijl van Karen Rose is duidelijk, goed te volgen en vooral heel spannend opgebouwd. Van begin tot eind heb ik mee gedacht wie de dader kon zijn en tegen het eind vond ik dit ook zeker een spannende verassing toen ik daarachter kwam.

op het spel

Titel: Op het spel
Auteur: Karen Rose
Verschenen: februari 2018
Pagina’s: 653
Uitgever: De Fontein

Rating: 4,5/5

bol-button

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *