Op goed geluk
Roman

Op goed geluk – Jenny Colgan

Yes! Een nieuwe boek van Jenny Colgan. Deze keer neemt ze ons mee in het leven van Nina, die plotseling weg moet bij haar lieftallige bibliotheek.

Waar gaat Op goed geluk over?

Bibliothecaris Nina weet precies wat mensen moeten lezen. Op goed geluk maakt ze een keuze: welk boek helpt tegen liefdesverdriet en welk verhaal de eenzaamheid kan verjagen. Maar als de bibliotheek sluit en Nina werkloos wordt, helpen boeken haar ook niet. Of toch wel? Nina opent haar eigen, heel bijzondere boekwinkel: ze rijdt met een boekenbus door de Schotse Hooglanden. Maar een happy end is in het echte leven ietsje ingewikkelder dan in een roman. Gelukkig is er de ietwat knorrige, maar heel aantrekkelijke huisbaas die haar steeds redt uit de zoveelste noodsituatie.

Naast dat ik gek ben van de boeken van Jenny Colgan, werk ik zelf bij een bibliotheek. Een andere reden waarom dit boek mij zo aansprak! Nina wordt dan weliswaar ontslagen omdat haar bibliotheek wordt gesloten, toch herken ik al veel veranderingen in de bibliotheek die hier in Nederland ook te vinden zijn. Nadat ze een cursus verplicht moest volgen, komt ze erachter dat ze gewoonweg met boeken wil blijven werken. En het liefste als een eigen bedrijfje. Ze weet immers zat over boeken en kan elk persoon wel iets aanraden, zelfs als ze niet van lezen houden. Ze besluit het te doen, haar eigen boekwinkeltje. Maar dat gaat niet zonder hobbels op de weg.

De schrijfstijl van Colgan is zó fijn. Haar boeken lezen ontzettend makkelijk weg en voor je het weet heb je alweer een boek van haar uit. Ook zijn haar personages zo fijn om te lezen. Nina is het onschuldige meisje dat het eigenlijk niet zo heel goed voor elkaar heeft. Maar door de uitdaging die ze besluit aan te gaan, dingen toch wel tot een mooi einde kan brengen. Ik denk dat iedereen wel iets van zichzelf in Nina kan herkennen. Eigenlijk is dat iets waar Jenny altijd wel voor zorgt in haar boeken. Mede daardoor vlieg je door het boek heen. Een beetje liefde, een hoop obstakels, veel boeken (jeej!), en een beetje verdriet. Dit allemaal bij elkaar maakt het weer een prachtig boek om te lezen. Ik kan niet wachten op deel twee!

Bekijk hier alle boeken van Jenny Colgan

Op goed geluk

Titel: Op goed geluk
Auteur: Jenny Colgan
Verschenen: 9 maart 2021
Pagina’s: 448
Uitgever: Luitingh Sijthoff

bol-button

Rating: 4/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.