Op glad ijs
Boeken,  Boekrecensies

Op glad ijs – Sara Biren

Emily van de Adorable Bookclub las het boek Op glad ijs, geschreven door Sara Biren. Een Young Adult boek dat zich afspeelt in de winterse sferen: de ijshockeywereld. Klik snel verder om de recensie te lezen!

Waar gaat Op glad ijs over?

Holland Delviss wil alleen maar bekendstaan om haar hockeytalent en niet om het feit dat ze een vrouwelijke ijshockeyspeler is. Wanneer haar schoolteam geselecteerd wordt voor HockeyFest, een evenement dat op televisie wordt uitgezonden, komt ze volop in de schijnwerpers te staan – juist omdat ze het enige meisje in een jongensteam is.

Niet iedereen is even blij met Hollands onverwachte roem, maar één persoon steunt haar ondanks alles: haar bazige cocaptain Wes. Hij is de laatste persoon van wie Holland dat zou verwachten. En de laatste persoon op wie ze verliefd zou moeten worden…

Holland is een stoere jonge meid die zich in de omgeving van haar broers en mannelijke ijshockey teamgenoten staande moet zien te houden. Doordat zij en haar broers al van jongs af aan ijshockey spelen, staat de sport centraal in hun familie en hun leven. Al gauw wordt duidelijk dat Holland, juist omdat ze een meisje is in een jongenshockeyteam, een grote rol krijgt tijdens HockeyFest, het evenement waarvoor haar team is geselecteerd. Holland houdt eigenlijk niet van al die aandacht, maar wordt aangespoord om toch mee te doen. 

‘Vooral jonge meiden zullen zich met Op glad ijs vermaken’

Voornamelijk aan het begin van het boek speelt de ijshockeywereld een grote rol. Dit vond ik zelf een klein nadeel, omdat ik niks met de sport van doen heb. Wel las het boek erg gemakkelijk en werd mijn aandacht als lezer getrokken door de verhoudingen binnen het ijshockeyteam. Wes, de co-captain van het team, komt erg bazig over en zit gauw in Holland’s irritatie. Hij maakt flauwe opmerkingen en is dominant in zijn ideeën. Maar al gauw blijkt dat hij meer diepgang heeft dan Holland had gedacht. Ze komen erachter dat ze dezelfde muziek leuk vinden en groeien steeds iets meer naar elkaar toe. Maar Holland wil absoluut niet daten met een teamgenoot.

De muziek die Holland en Wes beide waarderen, Glamrock, speelt naast ijshockey ook een rol in het verhaal. Holland schrijft hier namelijk over op haar blog, die terugkomt in het boek. Ik denk dat jonge meiden zich met dit boek zeker kunnen vermaken en zich zullen herkennen in Holland’s gedachten en hobby’s. En hoe het afloopt met Holland en Wes? Dat blijft een verrassing…

Ben je benieuwd geworden naar het boek? Bestel hem dan hier via Bol.com.

Op glad ijs

Titel: Op glad ijs
Auteur: Sara Biren
Verschenen: november 2020
Pagina’s: 240
Uitgever: Van Goor

bol-button

Rating: 3/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *