Lijstjes

Op deze 6 plekken kun je héél fijn lezen!

Eigenlijk kun je overal wel lezen, maar sommige plekken zijn gewoon net iets fijner om te lezen dan andere plekken. Misschien lees jij al op al deze plekken, of doe je inspiratie op voor nieuwe plekken!

In de trein

Als je vaak reist weet je vast direct wat ik bedoel. Een treinreis duurt vrij lang vaak, en met een boek gaat de tijd toch een stukje sneller. Overigens is dit ook een goede plek om door je mega to-read stapel heen te komen. Waarom zou je de hele weg met je telefoon zitten als je ook een fijn boek erbij kan pakken? Enne, zo blijft de batterij van je telefoon ook een keertje vol 🙂

In de bibliotheek

Waarschijnlijk doe je dit niet zo vaak, maar lezen in de bieb is fijn! Het is er (bijna) altijd rustig en stil. Je kan je goed concentreren en vaak hebben ze wel van die fijne banken waar je even in weg kan kruipen. Ook heb je dan geen abonnement op de bieb nodig! Je kan gewoon een boek pakken en beginnen te lezen. Als je weggaat leg je hem gewoon weer terug. Het is alleen hopen dat hij de volgende keer er nog ligt, of je leest hem gewoon in één keer uit!

In een café of lunchroom

Als je wel van wat geroezemoes om je heen houdt tijdens het lezen, is deze plek echt ideaal. Misschien voelt het in het begin wat onwennig om in je eentje te gaan lezen in een lunchroom. Maar heb jij ooit iemand gek aangekeken omdat hij of zij alleen in een lunchroom zat te lezen? Waarschijnlijk niet!

Lekker thuis

Dat is misschien wel de beste plek om te lezen. Gewoon thuis, op de plek waar jij je fijn voelt. Op de bank, in je bed, tegen de kachel? Of misschien wel gewoon aan je keukentafel. Thuis heb je de meeste mogelijkheden, maar misschien ook wel de meeste afleiding 😉

Op het strand

Want dat kan tegenwoordig weer! Natuurlijk hoef je niet per se naar het strand te gaan, een meertje is ook prima. Het zonnetje op je gezicht, een windje in je gezicht en een fijn boek erbij. Idealer kan bijna niet.

In het bos

Waarschijnlijk heeft iedereen wel een (soort van) bos in de buurt. De geur van het bos geeft mij altijd zo’n heerlijk rustgevend gevoel. In de zomer ga ik wel eens met een kleedje naar het bos, waar ik op een kleine open plek heerlijk kan genieten van een boek.

Op welke plekken lees jij het fijnst?

BewarenBewaren

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *