Onyx
Boeken,  Young adult

Onyx (Lux #2) – Jennifer L. Armentrout

Onyx is het tweede deel van de Lux serie, geschreven door Jennifer L. Armentrout. Al een wat oudere serie, maar vorig jaar pas uitgegeven in Nederland! Na deel één was ik razend benieuwd naar deel twee.

Waar gaat Onyx over?

Katy valt tegen beter weten in steeds meer voor Daemon, terwijl het juist van het grootste belang is dat niemand weet dat zij met elkaar verbonden zijn. Dat zou namelijk haar dood worden. En die van Daemon net zo goed, trouwens. Ze moet tegen hem liegen om bij hem uit de buurt te blijven, hoe zwaar haar dat ook valt.

Katy doet er werkelijk alles aan om uit Daemon zijn buurt te blijven, ondanks dat ze verbonden zijn met elkaar. En uiteraard, geeft dat juist een hoop ellende. Je wéét gewoon wat zij voor elkaar voelen, en zij weten het zelf ook. Maar op de een of andere manier wil Katy zich daar maar niet aan overgeven. Constant wil je haar eigenlijk uit het boek trekken, door elkaar schudden en dan weer terug zetten. “ZOEN HEM GEWOON” is er maar wat vaak in mij opgekomen. De passie springt hierdoor van het verhaal af, waardoor het ontzettend lekker wegleest. Ja, Onyx is zeker een romantisch, beetje gekkig (want alienachtig), verhaal. Maar ik denk dat het vooral door de schrijfstijl van Jennifer komt waardoor het zo goed doorleest. Ze zuigt je echt mee het verhaal in en als je de laatste bladzijde hebt omgeslagen laat ze je eigenlijk nog steeds niet helemaal los.

‘Vooral door de schrijfstijl van Jennifer lees je Onyx zo uit’

Constant vergelijk ik het verhaal stiekem een beetje met Twilight (terwijl ik altijd een hekel had aan deze boeken). Maar ik denk dat het voor veel mensen hetzelfde gevoel geeft. Even terug naar die 15-jarige ik. Natuurlijk, het verhaal is een beetje voorspelbaar. Ja, er is maar wat veel romantiek. En laten we niet vergeten dat de hoofdpersonages gewoon bizarre dingen doen voor hun leeftijd. Als je daar echt over na gaat denken, is het allemaal écht niet meer logisch. Maar in dit boek maakt dat ook eigenlijk helemaal niks uit. Ik geniet enorm van Katy en Daemon en na het omslaan van de laatste bladzijde heb ik direct boek drie erbij gepakt. (Hulde voor de uitgeverij die alles zo snel achter elkaar heeft uitgegeven!).
Wil je een boek dat je uit je leesdip haalt? Ga zeker deze serie lezen! Ook als je gek bent op young adult en houdt van een beetje romantiek in combinatie met iets buitenaards? Ook dan zit je bij dit verhaal goed.

Klik hier voor alle recensies van de boeken van Jennifer L. Armentrout.

Onyx

Titel: Onyx (Lux #2)
Auteur:  Jennifer L. Armentrout
Verschenen: 10 juli 2018
Pagina’s: 475
Uitgever: Zomer en Keuning

bol-button

Rating: 4/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.