Adorable Bookclub,  Roman

Een onverwachte wending – Erica James


Sophie van de Adorable Bookclub las Een onverwachte wending van Erica James. Lees hier de recensie van een heerlijk verhaal over vriendschap en liefde.

De onfortuinlijke Lizzie had het helemaal voor elkaar – een goede baan in Londen, een eigen flat, een leuk leven. Maar dan loopt alles mis en ziet ze zich na haar ontslag gedwongen terug te gaan naar haar ouderlijk huis. Haar moeder regelt voor Lizzie een tijdelijke baan in Woodside, het verpleegtehuis in het dorp. Daar treft ze mevrouw Dallimore. Ook Clarissa Dallimore is zeer tegen haar zin pas verhuisd en net als Lizzie op zoek naar een nieuwe invulling van haar tijd. Ze deelt met Lizzie haar verhaal van haar jeugd, haar spontane reis van Amerika naar Engeland om haar familie te zoeken, het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog en haar door de oorlog onmogelijk gemaakte liefde. Dankzij mevrouw Dallimore ontdekt Lizzie dat iedereen fouten kan maken en pech kan hebben in het leven, maar dat het nooit te laat is om opnieuw te beginnen…

In het leven van Lizzie lijkt alles in de soep te lopen door haar eigen onhandigheid. Ze wordt ontslagen als researcher bij een radiostation in Londen en haar relatie met Simon gaat over. Voor Lizzie zit er maar een ding op: weer in haar ouderlijk huis komen wonen. Hier zijn haar ouders stiekem niet blij mee. Haar moeder regelt dan ook snel vrijwilligerswerk in het verpleegtehuis in het dorp. Hoewel Lizzie er eerst enorm tegenop ziet, probeert ze er het beste van te maken. Ze ontmoet mevrouw Dallimore en gebruikt haar kwaliteiten als researcher door de juiste vragen te stellen. Hierdoor komt Lizzie steeds meer te weten over de jeugd van mevrouw Dallimore.

Eindelijk was daar mijn eerste dag van mijn vakantie en in een dag las ik ‘Een onverwachte wending’ uit. Vanaf de eerste pagina werd ik geboeid door het verhaal. In het boek lopen uiteindelijk twee verhaallijnen door elkaar omdat de verhalen van mevrouw Dallimore uitgebreid beschreven worden. Hierdoor moest ik met de enorme hoeveelheid aan namen soms even goed nadenken wie wie was in het verhaal.

‘Neem dit boek mee op vakantie en geniet van de schrijfstijl van Erica James’

Tijdens het verhaal kreeg ik zo’n bewondering voor mevrouw Dallimore! Ik ben vroeger altijd al een beetje gek geweest op verhalen over de Tweede Wereldoorlog dus dit vond ik een onwijs interessante toevoeging. De combinatie van het leven rond de Tweede Wereldoorlog en het hedendaagse leven maakt het boek voor mij een aanrader! Met name als je van echte verhalen houdt die uitgebreid beschreven worden.

Neem dit boek mee op vakantie en geniet van de schrijfstijl van Erica James. Ze neemt je mee op reis terug in de tijd en laat zien dat iedereen dingen kan overwinnen in het leven. Het is nooit te laat om opnieuw te beginnen!

een onverwachte wending

Titel: Een onverwachte wending
Auteur: Erica James
Verschenen: mei 2017
Pagina’s: 412
Uitgever: Uitgeverij de Fontein
Originele titel: Song of the Skylark

bol-button

Rating: 4/5

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *