Boekrecensies,  New Adult

Onverminderd (Flight & Glory #1) – Rebecca Yarros

OnverminderdTitel: Onverminderd (Flight & Glory #1)
Auteur: Rebecca Yarros
Verschenen: 24 september 2015
Pagina’s: 304
Uitgever: Zomer & Keuning
Originele titel: Full Measures

Ember krijgt in korte tijd twee dramatische gebeurtenissen te verwerken: haar vader, een militair arts, is gesneuveld in Afghanistan en kort daarna, als ze al kwetsbaar is, vindt ze haar vriend Riley in bed met haar roommate. Ember vindt steun bij Josh, de ijshockeycoach van haar broertje. Ze kijkt wel uit om zich meteen in een nieuwe relatie te storten… Maar wat is erger: de onzekerheid van een leven met Josh of een leven zonder hem?

Mening over Onverminderd

Als er aangebeld wordt, en ze haar moeder verlaten op de trap ziet zitten, weet Ember het al. Ze komen vertellen dat haar vader is gesneuveld in de oorlog. Zodra ze de deur opent, verandert haar hele leven. Haar moeder raakt in een shock en zijn moet de zorg voor haar broertje en zusje op zich nemen. Ze weet niet hoe ze deze gebeurtenis ooit moet gaan verwerken. Als ze dan ook nog ontdekt dat haar vriendje vreemdgaat, stort haar hele wereld in. Ze wordt opgevangen door Josh, de ijshockeycoach van haar broertje. Bij Josh voelt ze zich op haar gemak en ze voelt zich heel erg aangetrokken door hem. Maar ze is nog niet klaar voor een nieuwe relatie toch? Ze wil niet toegeven aan haar liefde voor Josh, maar als ze dat uiteindelijk wel doet, komt ze achter Josh’ geheim en stort haar wereld opnieuw in.

Onverminderd is een van de beste boeken die ik ooit heb gelezen. Ik weet het, dat is nogal een uitspraak. De manier waarop Rebecca Yarros alle emoties beschrijft, zogen mij in het verhaal. Het greep mij vast en liet mij pas na 304 bladzijdes weer los, toen ik het boek uit had. Ik huilde bij het eerste hoofdstuk en eerlijk gezegd huil ik nooit bij boeken. Het verhaal is zo aangrijpend en mooi opgeschreven, dat je door wilt blijven lezen. Je voelt mee met de hoofdpersoon Ember, je kan je op een of andere manier in haar verplaatsen terwijl ik nooit zoiets heftigs heb meegemaakt. Je voelt met haar mee en snapt dat ze worstelt met haar gevoelens voor Josh. Het verhaal leest als een speer en ik wilde alleen nog maar meer lezen. Het geheim van Josh vond ik totaal niet voorspelbaar, ik was zelfs zeer verrast. Onverminderd is een prachtig New Adult verhaal dat je overspoelt met emoties. Het verhaal gaat over het vinden van ware liefde, maar hier niet aan kunnen toegeven. Ik vond het prachtig en ik kan niet wachten om meer te lezen van Rebecca Yarros.

Rating: 5/5

bol-button

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *