Boekrecensies,  Young adult

Ontembaar (Huis van de Nacht, #4) – P.C. Cast & Kristin Cast

Ontembaar Titel: Ontembaar
Auteur: P.C. Cast & Kristin Cast
Verschenen: 15 augustus 2011
Pagina’s: 335
Uitgever: Boekerij
Originele titel: Untamed

Het leven is waardeloos als je vrienden kwaad op je zijn. Vraag dat maar aan Zoey Redbird. Zij is een onbetwiste expert op het gebied van waardeloos. Binnen een week heeft ze in plaats van drie vriendjes er niet één meer, en de hechte vriendengroep waarvan ze deel uitmaakte en die haar altijd vertrouwde en steunde, heeft haar aan de kant gezet. De enige twee vrienden die Zoey nog overheeft zijn ondood, en bovendien verwikkeld in een eeuwigdurende kibbelpartij met elkaar. Dus wie kan het haar kwalijk nemen dat ze bevriend raakt met de nieuwe leerling van het Huis van de Nacht, de enorm sexy olympische boogschutter James Stark? Ondertussen heeft Hoge Priesteres Neferet de mensheid de oorlog verklaard. Zoey weet in haar hart dat het verkeerd is om tegen mensen te strijden, maar de enige manier waarop ze hier een stokje voor kan steken, is door het weer goed te maken met haar vrienden. Zoey’s avonturen op de vampierschool nemen een wilde en gevaarlijke wending wanneer er een eeuwenoud kwaad ontwaakt waardoor ieders vertrouwen op de proef wordt gesteld.(

Dit betreft een recensie van deel 4. Benieuwd naar de voorgaande delen? Klik hier voor de recensie van deel 2 en deel 3

‘De auteurs van Ontembaar hebben een heerlijke schrijfstijl!’

Ik wil niet te veel gaan verklappen over de inhoud van dit vierde deel. Wat mij opvalt is dat elk deel bijna een nieuw probleem met zich meebrengt. Ook hier raakt Zoey weer verstrikt in de problemen en moet zij heel wat goed gaan maken met al haar vrienden en haar talloze liefdes. Ontembaar heeft een groot aantal pluspunten. Ten eerste leest het ontzettend lekker door. Voor ik het wist was ik de meer dan 300 pagina’s voorbij en was het boek alweer uit. Je merkt niet veel van het aantal bladzijdes, iets wat ik een groot pluspunt vind aan een boek. Als je een boek uit kan lezen zonder te denken “hmm, hoeveel bladzijdes moet ik nog”, is het vaak een goed boek! Daarnaast heeft Cast gewoon een heerlijke schrijfstijl. Ik moet vaak lachen om de humor die erin voor komt. Ze schrijven zo simpel en erg van deze tijd. Het zouden zo je eigen gedachtes kunnen zijn die erin voorkomen.

Het nadeel van Ontembaar vind ik, zoals ik het bij andere delen ook vind, dat het soms zo onlogisch is hoe langzaam alles gaat in het boek. Voor je gevoel zit Zoey er al een lange tijd, maar in werkelijkheid zit ze er pas heel even. Ehm, dus ze heeft in een maand tijd een beste vriendin gekregen voor het leven, een hoop vriendjes afgewerkt en ze is gekozen tot beste halfwas ooit.. Tsja, onlogisch toch? De tijd klopt voor mijn gevoel gewoon niet, en dat stoort mij heel erg bij het lezen.
Toch vind ik het verhaal erg vermakelijk en vind ik deze serie leuk om even tussendoor te lezen. Ik weet dat veel verslaafd zijn aan de serie en telkens niet kunnen wachten op het volgende boek, ik heb dat niet. De serie is leuk, maar behoort zeker niet tot mijn favorieten.
Dol op vampiers? Ja, lees dan zeker deze serie.

Meer recensies lezen van de boeken van P.C. Cast & Kristin Cast? Klik dan hier.

Rating: 3.5/5

bol-button

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *