Adorable Bookclub,  Boekrecensies,  Young adult

Het onmogelijke leven – Kate Scelsa

Het onmogelijke leven Titel: Het onmogelijke leven
Auteur: Kate Scelsa
Verschenen: november 2015
Pagina’s: 296
Uitgever: Clavis
Originele titel: Fans of the impossible life

De zestienjarige MIRA begint met een schone lei op een nieuwe school. Deze keer zal ze doen alsof ze net als alle andere tieners kan functioneren, dat heeft ze haar ouders beloofd. Alsof ze niet doodmoe wordt van dit leven, en zich alleen echt wakker voelt als ze bij Sebby is.
SEBBY is Mira’s gay best friend. Hij lijkt altijd opgewekt, al is het leven in zijn pleeggezin allesbehalve een pretje. Samen hebben Mira en Sebby een wereld van magische rituelen en spontane roadtrips verzonnen, om het onmogelijke leven mogelijk te maken.
JEREMY, de verlegen jongen die zich na een incident aan het einde van vorig schooljaar in isolement heeft teruggetrokken, staat plots oog in oog met Sebby en Mira. En daarna zal zijn leven nooit meer hetzelfde zijn.

Mening over Het onmogelijke leven

Toen er werd gevraagd of iemand dit boek wilde lezen uit de boekenclub was ik er als eerste bij. Op Goodreads zag ik zoveel positieve recensies en ik was heel benieuwd hoe de schrijfster het onderwerp had uitgewerkt in dit boek. Ik had nog nooit een boek gelezen waarin iemand biseksueel is en al zeker niet waar ook nog eens een driehoeksverhouding in zat. Maar ik kan je alvast verklappen dat dit boek echt geweldig is.

Het verhaal wordt verteld vanuit alle drie de hoofdpersonen met elk een ander soort perspectief. Dit was in het begin even wennen omdat je elke keer moest overschakelen maar als je er eenmaal in zit dan komt het goed.

Mira zit heel erg met zichzelf in de knoop waardoor ze naar een andere school gaat om daar opnieuw te beginnen. Ze wil haar moeder trots maken en laten zien dat ze weer ‘normaal’ kan functioneren, net als ieder ander. Haar ‘gay best friend’ genaamd Sebby, is een energieke jongen die Mira altijd helpt wanneer ze zich niet goed voelt. En dan heb je Jeremy, de jongen die door een incident het einde van het vorige schooljaar niet heeft meegekregen. Jeremy is heel creatief en hij gaat een kunstclub oprichten voor de mensen die net als hem, ook van kunst houden. Hij had verwacht dat niemand zich zou inschrijven maar tot zijn verbazing komen Mira en Sebby opdagen. Vanaf het moment dat ze met elkaar zijn, ontstaat er een vriendschap. Alleen Jeremy zit in een dubio, op wie is hij nou verliefd?

Ik vind het echt heel lastig om dit verhaal kort samen te vatten zonder enige spoilers te geven. Nu klinkt het net alsof het een standaard liefdesverhaal is maar het is echt zoveel meer. Depressie, liefde, seksualiteit, drugs, seks, alles komt aanbod in dit verhaal. En ik ben zo blij dat alle onderwerpen zo mooi en goed zijn uitgewerkt. Je leeft echt met elke personage mee en je hebt het gevoel alsof je een deel uitmaakt van hun vriendengroep.

Het enige wat ik miste was meer Jeremy en Mira. Jeremy is biseksueel en hij valt op Sebby en op Mira, alleen wordt de liefde voor Mira pas helemaal aan het eind van het verhaal beschreven. Ook had ik een theorie over hoe het verhaal zou gaan aflopen en ik ben eerlijk gezegd heel blij dat ik niet gelijk had. Ik denk wel dat er een volgend deel komt, naja ik hoop het, want ik heb nog vele open vragen na het lezen van dit boek.

Ben je op zoek naar iets nieuws, een emotioneel, verslavend boek? Dan moet je zeker ‘Het onmogelijke leven’ gaan lezen! Als je open staat voor biseksualiteit dan raad ik je dit boek zeker aan.

Rating: 4,8/5

bol-button

Deze recensie is geschreven door Fleurine, lid van de Adorable Bookclub.

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *