One True Loves
Boeken

One True Loves – Taylor Jenkins Reid

One True Loves van Taylor Jenkins Reid stond al langere tijd op mijn leeslijst, omdat ik heel veel goeds over het boek heb gehoord. Ook was het boek verfilmd en daardoor was ik helemaal benieuwd naar het verhaal. In deze recensie lees je alles over het boek en wat ik er van vind!

Waar gaat One True Loves van Taylor Jenkins Reid over?

De twintiger Emma Blair trouwt met haar middelbareschoolliefde Jesse. Ze leven het leven van hun dromen in Los Angeles, in alles ver verwijderd van hun ouders in Massachusetts. Maar op de dag dat ze één jaar getrouwd zijn, raakt Jesse vermist bij een helikopterongeluk boven de Stille Oceaan.

Gebroken keert Emma terug naar haar ouders. Dan komt ze een vriend van vroeger tegen, Sam, en totaal onverwacht wordt ze weer verliefd. Dit lijkt haar tweede kans op geluk. Tot ze een telefoontje krijgt, van Jesse. Emma moet kiezen tussen een echtgenoot en een aanstaande, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan…

One True Loves

Titel: One True Loves
Auteur: Taylor Jenkins Reid
Verschenen: januari 2024
Pagina’s: 336
Uitgeverij: Ambo Anthos

 

 

Mijn mening over One True Loves

Het verhaal draait om Emma, die trouwt met haar jeugdliefde Jesse. Ze hebben een avontuurlijk leven en hebben de halve wereld samen gezien. Jesse raakt vermist bij een helikopterongeluk, voor zijn werk. Emma gaat er vanuit dat hij is overleden en probeert door te gaan met haar leven. Ze besluit terug te verhuizen naar het dorp waar haar ouders wonen. In het verhaal draait het vooral om Emma en hoe zij haar leven leidt. In het verhaal zie je haar ontzettend groeien en hoe zij door het verdwijnen van Jesse toch nog weet te groeien. Ze weet zelfs een nieuwe kans op liefde te vinden. Maar wat moet ze doen als Jesse weer terugkeert?

One True Loves is een heel emotioneel verhaal. Het gaat over rouw en die momenten dat je over rouw leest dan voel je ook echt het verdriet van Emma. Dat voelt soms pijnlijk. Ook gaat het verhaal over groei, jezelf terugvinden na het verlies van je partner en hoe je een nieuw leven opbouwt. Het verhaal is ontzettend goed opgebouwd en je kunt onmogelijk stoppen met lezen. De vraag die ik continu had: “Hoe gaat dit eindigen?”. Ik had wel een idee, het is wat voorspelbaar, maar het verhaal had toch een verrassend eind. Knap gedaan!

Pluspunten:
+ Het verhaal is een roman, maar net even wat bijzonderder.
+ In het verhaal gaat het over persoonlijke groei en ontwikkeling, maar ook over zware thema’s als rouw en jezelf terugvinden.
+ Het is soms een ontzettend pijnlijk boek om te lezen.
+ Het verhaal laat je niet los

Minpunten: 
– Ik wil meer boeken van Taylor Jenkins Reid.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.

One True Loves

Vond je dit een leuk artikel om te lezen? Wellicht vind je deze artikelen ook leuk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *