Boekrecensies,  Young adult

Omhulde stad (De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine #2) – Ransom Riggs

Een tijdje geleden las ik De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine, het eerste deel van de serie van Ransom Riggs. De serie bestaat uit drie boeken, en vandaag lees je in dit artikel wat ik van boek 2, Omhulde stad, vind.

Het verhaal begint in 1940 en sluit aan op het eerste boek. Jacob en zijn nieuwe vrienden zijn net ontsnapt en moeten het eiland verlaten samen met mevrouw Peregrine. Hun reis gaat naar Londen, in meer dan één opzicht een bijzondere hoofdstad. Onderweg ontmoeten ze nieuwe bondgenoten, bijzondere dieren en verrassingen in allerlei gedaanten.

In dit boek rol je direct weer in het verhaal, het voelt alsof je precies doorgaat in boek één, heel fijn om in een keer zo door te kunnen lezen. De schrijfstijl van Ransom Riggs heeft me even gekost om er in te rollen, maar toen ik eenmaal in boek twee bezig was, zat ik er helemaal in. Zijn boeken zijn enorm uniek doordat er gebruik wordt gemaakt van foto’s uit het verleden die ietwat creepy zijn.

“Omhulde stad is enorm goed geschreven”

In De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine leer je alle personages goed kennen, maar in Omhulde stad leer je hen beter kennen. Riggs heeft de personages enorm goed uitgewerkt waardoor je precies weet hoe ze in elkaar zitten. In dit boek speelt Jacob weer een enorm grote rol, zeker omdat zijn bijzondere kracht steeds groter en groter wordt.

De bijzondere kinderen strijden tegen de hulsels en schepsels en tegelijkertijd maken ze een enorme ontwikkeling door. In plaats van dat ze op het bekende eiland zitten, reizen ze door heel Groot-Brittannië heen, door diverse tijden heen. Dit is zo onwijs goed beschreven dat je helemaal meekrijgt hoe het er destijds aan toe ging, alsof Ransom Riggs er zelf ook is geweest.

Omhulde stad is echt enorm goed geschreven, alle verhaallijnen zijn heel doordacht en zoals ik al zei zijn de tijdperken ook goed uitgewerkt. De foto’s voegen ook zeker een bijdrage aan het verhaal, ze zijn namelijk een stuk enger dan in het vorige boek. Ik ben onwijs benieuwd naar het laatste boek uit de serie en ga die dan ook zeker lezen.

Meer recensies lezen van de boeken van Ransom Riggs? Klik dan hier.

Omhulde stad

Titel: Omhulde stad (De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine #2)
Auteur: Ransom Riggs
Verschenen: maart 2014
Pagina’s: 435
Uitgever: Clavis

bol-button

Rating: 5/5

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *