Obsidian
Boekrecensies,  Young adult

Obsidian (Lux #1) – Jennifer L. Armentrout

Lux is een ontzettend populaire serie van Jennifer L. Armentrout. Naast dat ik nog nooit een boek heb gelezen van Jennifer L. Armentrout, was ik ook enorm benieuwd geworden naar deze hype. Benieuwd wat ik van het eerste deel, Obsidian vond? Lees dan snel door!

Waar gaat Obsidian over?

Wanneer Katy uit het zonnige Florida naar het grauwe West Virginia moet verhuizen, is ze verre van enthousiast. In het kleine dorp heeft ze niet eens internet, wat voor deze die-hard boekenblogger dramatisch is. Ze besluit bij haar buren aan te bellen, en leert de adembenemende good looking, maar zeer onvriendelijke Daemon Black kennen. Wat Katy echter niet weet, is dat deze jongen, die ze vanaf dit moment volledig probeert te vermijden, haar lot een totaal andere wending zal geven…

Toen wij het bericht kregen dat deze serie van Jennifer L. Armentrout werd uitgegeven moest ik eerlijk gezegd even opzoeken ‘wat dit dan voor een serie was’. Ik heb nog nooit (ja echt) een boek van haar gelezen en had mij daarom ook nooit verdiept in haar andere verhalen. Toen ik de achterflap las, was ik ook eerlijk gezegd niet helemaal om. Een boekenblogger in de hoofdrol? Dat vond ik eerlijk gezegd (haha, ja ik meen dit echt) een beetje gek en raar. Goed, toch waren de recensies die ik zag lovend. Echt enorm lovend. Misschien moest ik toch het gokje wagen? Zo gezegd, zo gedaan. Een boek kiezen dat buiten je comfort zone op dat moment zit is soms het beste wat je kunt doen.
Hoewel ik in het begin even moest wennen aan de schrijfstijl, young adult is gewoon op een andere manier geschreven, wende ik er al snel aan en vanaf dat moment vloog ik door het boek heen.
Laat ik voorop zetten: het is écht een tienerboek. Maar ook ik, 25 jaar, heb er van kunnen genieten. Het voelde voor mij tijdens het hele verhaal weer eventjes alsof ik weer vijftien jaar oud was. En ik genoot ervan!

‘Ga Obsidian gewoon lezen, en geniet. Met volle teugen’

Misschien dat ik soms in mijn hoofd ben gaan fangirlen. Want wat is Daemon inderdaad leuk zeg. En hoe erg kon ik mij af en toe identificeren met de leuke Katy. En iedereen wilt toch een vriendin zoals Dee?!

Je begrijpt het al, ik werd steeds enthousiaster over dit boek. Op de een of andere manier klopt alles gewoon. Ja, ze zitten in een gekke wereld, ja het gaat weer over een meisje dat de held uit gaat hangen, ja er zit een standaard romance in het verhaal. Maar maakt dat uit als het boek gewoonweg te gek is? Nee! En daarnaast, als het op de goede manier gedaan wordt, zoals in Obsidian het geval is, dan is het niet eens negatief te noemen.
Een tijdje geleden heb ik tegen mijzelf gezegd dat ik helemaal klaar was met Young Adult. Ik moest het echt even links laten liggen. En een serie in één keer lezen, dat wilde ik al helemaal niet. Obsidian heeft mij echt omgekregen. Wat een fantastisch verhaal. Dit is een boek dat je zeker uit een leesdip zou kunnen helpen. Ik pakte het elk vrij momentje erbij en heb mij geen moment ertoe móeten zetten om te gaan lezen.

Hield je net zoals ik vroeger van Young Adult? Dan is dit boek zeker iets voor jou! Maar ook als je nog steeds van young adult houdt, is dit boek zeker een aanrader! Vroeger fan van Twilight? Ook dan is dit boek iets voor jou. Maar ook als je Twilight niks vond (zoals ik), dan kan ik het een aanrader noemen. Ga deze young adult gewoon lezen, en geniet. Met volle teugen.

Klik hier voor alle recensies van de boeken van Jennifer L. Armentrout.

Obsidian

Titel: Obsidian (Lux #1)
Auteur: Jennifer L. Armentrout
Verschenen: 29 mei 2018
Pagina’s: 434
Uitgever: Zomer & Keuning
Oorspronkelijke titel: Obsidian

bol-button

Rating: 5/5

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.