Boekrecensies,  Roman

Nooit meer – Colleen Hoover

Nooit meer van Colleen Hoover is een van haar meest bekende boeken. Op TikTok is het een hype en ook op Bookstagram komt het boek overal voorbij. Ik had het boek nog nooit gelezen, maar door alle lovende kritieken, was ik wel erg benieuwd geworden. Benieuwd of ik de hype het waard vind? Lees dan snel verder!

Waar gaat Nooit meer over?

‘Nooit meer’ van Colleen Hoover vertelt het aangrijpende verhaal van Lily, die verliefd wordt op de knappe neurochirurg Ryle. Hij is assertief, koppig en een tikje arrogant, maar ook gevoelig, briljant en dol op Lily. De opbloeiende nieuwe relatie brengt herinneringen terug aan Atlas, haar eerste liefde. Als hij weer in haar leven verschijnt, komt alles wat Lily heeft opgebouwd in gevaar. Dan komt het eropaan dat ze de kracht in zichzelf vindt om te zorgen dat de toekomst geen herhaling wordt van het verleden.

Nadat Lily een zware dag achter de rug had, ontmoet ze onverwachts de knappe neurochirurg Ryle. De twee zijn totaal verschillend en na de kennismaking, verliezen ze elkaar meteen uit het oog. Totdat ze plots weer op elkaars pad komen. Lily merkt dat ze zich enorm aangetrokken voelt tot Ryle en ook Ryle kan niet uit de buurt van Lily blijven, hoe graag hij dat eigenlijk ook wilt. De twee trekken meer naar elkaar toe en komen al snel terecht in een intense relatie. Maar wanneer er zich een reeks gebeurtenissen voordoet, wordt Lily herinnerd aan haar jeugd en verleden. Ze komt voor een aantal moeilijke keuzes te staan en moet er alles aan doen om zichzelf te beschermen.

‘Romantiek, spanning en ontroering: Colleen Hoover weet het allemaal samen te brengen in Nooit Meer’

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen. Ik snap de hype wel rondom Nooit meer van Colleen Hoover. Wat een prachtig verhaal. Het boek heeft een prettige opbouw en er zit genoeg vaart in, waardoor je als lezer het boek moeilijk kunt wegleggen. De terugblikken naar het verleden doormiddel van een aantal brieven, vind ik een fijne onderbreking in het verhaal. Je leert Lily steeds beter kennen en begrijpt waarom ze is zoals ze is. Nooit meer is een emotionele rollercoaster die een aantal heftige onderwerpen aanstipt. Je merkt dat dit boek met ontzettend veel gevoel is geschreven, daardoor is het een echte pageturner. Ook wanneer Lily voor een enorm dilemma staat, leef je enorm met haar mee. Ik vind het knap hoe Colleen Hoover een bepaalde thema heeft verwerkt in haar boek en daar een mooi, ontroerend verhaal omheen heeft geschreven. Ik kan dan ook niet anders dan zeggen dat je dit boek een keer in je leven gelezen moet hebben.
Pluspunten: 
+ Vlot geschreven
+ Spanningsopbouw
+ Ontroerend
+ Meeslepend

Minpunten: 
– Geen

Heb jij Nooit meer al gelezen? Bestel hem hier op Bol.com! 

nooit meer

Titel: Nooit meer
Auteur: Colleen Hoover
Verschenen: maart 2018
Pagina’s: 400
Uitgeverij: Zomer & Keuning

bol-button

 

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *