Boeken

Non-fictie boeken die Yara wil lezen

Het afgelopen jaar ben ik gaan houden van non-fictie boeken. Er vond een heuse verschuiving plaats: ik lees minder young adult boeken, meer non-fictie boeken. Met name de self help boeken interesseren me het meest: ik kan geen genoeg krijgen van ontwikkeling! Ik zet de non-fictie boeken die ik nog wil lezen voor je op een rij.

Delete & Geniet, geschreven door Anna Newton (origineel: An Edited Life)

Bovenaan mijn wishlist staat zéker het boek van Anna Newton, ook wel bekend als The Anna Edit. Haar non-fictie boek heet An Edited Life en gaat over het (jawel) organiseren van je leven. Ik hou van dit soort boeken, echt waar. Anna is geweldig, ik volg haar al ja-ren. Hij is net verschenen en dus ook alleen in het Engels te verkrijgen. Dat weerhoudt mij er niet van om hem te kopen.

De prijzen fluctueren wat, maar ik zag hem bij Bol.com (hardcover) voor €18,99 te koop. De Nederlandse editie Delete & Geniet komt in oktober 2019 uit!

Nice girls don’t get the corner office, geschreven door Lois P. Frankel

Werk jij altijd non-stop door zonder pauze? Maak je je zorgen of je anderen niet beledigt met je feedback? Vraag je collega’s altijd om raad voordat je een beslissing neemt? Of wil je gewoon dat iedereen je aardig vindt? Als je een van de bovenstaande vragen met ja hebt beantwoord, is volgens Lois P. Frankel de kans groot dat er regelmatig een promotie aan je neus voorbijgaat en dat het je meestal niet lukt om je dromen & ideeën waar te maken.

Het roze omslag trekt meteen mijn aandacht: Nice girls don’t get the corner office klinkt als een boek dat echt voor mij bestemd is. Ik vind carrièreboeken vaak super interessant!

Dit boek is te koop voor €15,99 via onder meer Bol.com.

You Are a Badass, geschreven door Jen Sincero

Je bent blij met je leven, hebt leuke vriendinnen, een fijn huis, maar toch zijn er nog wel wat dingen die je anders zou willen, beter zelfs. Misschien wil je wel een nieuwe baan? Of een leuke man? Elke maand wat geld opzij zetten, je droom achterna of gewoon eindelijk een kitten in huis nemen? Wat je #lifegoals ook zijn, Jen Sincero neemt je mee en laat je zien hoe je je dromen, plannen, relaties of je carrière een boost geeft en hoe je alle geweldige dingen waar je naar verlangt, kunt krijgen.

Dit ebook heb ik al heel lang geleden aangeschaft voor maar €1 (een mooie aanbieding via de iTunes-app!), maar ik heb hem nog steeds niet gelezen. Het is de hoogste tijd om het boek eens van mijn digitale boekenplank te halen en te gaan lezen, want alle zelfhulpbloggers zijn er lyrisch over. Een non-fictie boek waar ik al een hele poos benieuwd naar ben.

De Nederlandse variant is te koop voor €15,99. Non-fictie 2

 

Slaap, geschreven door Matthew Walker

Waarom slapen we? En waarom is gebrek aan slaap zo schadelijk? Tot voor kort had de wetenschap daar geen antwoord op, maar de laatste twintig jaar heeft een explosie aan nieuw onderzoek veel kunnen verhelderen omtrent een van onze meest fundamentele levensbehoeften. In Slaap legt hersenwetenschapper en slaapexpert Matthew Walker uit waarom slapen en dromen van levensbelang zijn. Dit boek kan je leven ingrijpend veranderen.

Toen ik dit boek voorbij zag komen op Instagram, wist ik meteen dat ik hier meer over wilde weten. Ik vind slapen echt heel fascinerend: waar gaan je gedachten heen als je slaapt? Wat gebeurt er als je slaapt? En natuurlijk: waarom moet je slapen? Ik hoop dat dit boek me meer inzichten kan geven. Hij is te koop voor €23,99 (Nederlandse editie).

The Miracle Morning, geschreven door Hal Elrod

De internationale bestseller Miracle Morning van Hal Elrod heeft al tienduizenden mensen geholpen grote veranderingen in hun leven door te voeren. Zijn Miracle Morning Methode leerde hen een succesvoller maar vooral een rijker en bevredigender leven te leiden. In deze praktische gids beschrijft Elrod hoe iedereen in 30 dagen aan de hand van zes nieuwe gewoontes kan werken aan meer focus en zelfbewustzijn. En dat allemaal voor acht uur ’s ochtends!

Ik ben echt een ochtendpersoon en toen ik de titel van dit boek zag én de achterflaptekst las, dacht ik: hier valt een hoop te leren. Ik denk dat je ’s morgens veel gedaan kunt krijgen en dat dit boek mij er enorm mee kan helpen. Dit non-fictie boek is te koop voor €15.

Sapiens én Homo Deus, geschreven door Yuval Noah Harari

Honderdduizend jaar geleden waren er wel zes verschillende menssoorten. Nu is er maar één soort over, en dat zijn wij. Homo sapiens. Hoe komt het dat alleen wij zijn overgebleven? Hoe kwamen onze voorvaderen op het idee om steden en zelfs koninkrijken te stichten? Waarom gingen we in goden geloven, maar ook in natiestaten, en in bedrijven. Waarom vertrouwen we op geld, boeken en wetten? En hoe zal onze wereld er in de toekomst uitzien?

In Sapiens neemt Yuval Noah Harari ons mee op een fascinerende reis door de geschiedenis van de mensheid. Wie zijn we? Waar komen we vandaan? En hoe zijn we geworden wie we nu zijn? In zijn aanstekelijke relaas laat Harari ons kennismaken met een raadselachtig fenomeen: de mens.

Ik noemde hem ook al in het artikel over Boeken die mee gaan op vakantie, maar de boeken van Yuval Noah Harari weten me echt te boeien. Ik weet zo weinig van de mensheid doordat ik tijdens mijn middelbare schooltijd heel weinig les kreeg. Zo zonde! Ik hoop met Sapiens, én het ‘vervolg’ erop Homo Deus, meer te leren over de mensheid. Sapiens is te koop voor €17,50.

non-fictie 3

Hoe je stopt met plastic, geschreven door Will Mccallum

Als we zo doorgaan, is het in 2050 misschien wel zo dat er – qua gewicht – meer plastic in de zee drijft dan dat er vissen in de zee zwemmen. Plastic is hét probleem van onze tijd en dit boek helpt je op weg om zelf een verschil te maken, plastic flesje voor plastic flesje. Je krijgt laagdrempelige tips voor elke kamer in je huis, voor onderweg en op je werk. Wat zijn de dingen die jij kunt doen? Van een herbruikbare koffiebeker tijdens je dagelijkse treinreis tot hoe je een verjaardagsfeestje organiseert zonder plastic.

In Hoe je stopt met plastic laat Will McCallum zien hoe het ervoor staat met plastic, maar vooral hoe deze strijd begint bij individuen die beslissen dat het tijd is om actie te ondernemen. Te beginnen bij plastic dat je maar één keer gebruikt en daarna weggooit. Het was nog nooit zo gemakkelijk én nodig om die eerste stap te zetten. Ga ervoor!

Dat plastic zo’n groot onderdeel van ons leven is, is echt vreselijk. Je merkt dat het een hele grote impact heeft en ik probeer aan alle kanten te minderen. Door dit boek hoop ik verder op weg geholpen te worden. Hij is te koop voor €15,99

Grip, geschreven door Rick Pastoor

Het is best gek dat we nooit écht hebben leren werken. Hoe houden we ons staande in deze tijd van voortdurende bereikbaarheid? Hoe bewaren we overzicht, met die uitpuilende mailbox, overvolle agenda en eindeloze takenlijst? En nog veel belangrijker: hoe zorgen we ervoor dat we eindelijk toekomen aan de plannen die we wel hebben maar niet uitvoeren? Sommige mensen lijken altijd grip op de zaak te hebben. Een van hen is Blendle-man Rick Pastoor. In dit boek deelt hij zijn razendslimme werkmethode GRIP, die hij door de jaren heen ontwikkelde. Zijn no-nonsenseaanpak leert je hoe je rust, ruimte en richting in je werkweek krijgt. En hoe je jezelf kunt uitdagen, ook al heb je het druk. Het resultaat? Je gaat niet alleen effi ciënter aan de slag, maar vooral effectiever. En zodra je grip hebt, ontstaat er ruimte voor grotere plannen en levensdromen. GRIP toont hoe je die kunt realiseren. In dit boek geen eindeloze theorieën, maar eenvoudige, concrete stappen. En je begint gewoon vandaag.

Hij ligt al thuis op me te wachten: het non-fictie boek Grip, dat geschreven is door Rick Pastoor. In een podcast hoorde ik meer over het boek en alle positieve effecten ervan waardoor ik het niet kon laten om hem mee te nemen toen ik in de boekhandel stond. Hij kost €18,99!

Leven met de sterren, geschreven door Yasmin Boland

Yasmin Boland is bekend geworden met haar boek Leven met de maan, en nu is er haar nieuwe boek: Leven met de sterren! In het moment van je geboorte, in combinatie met de stand van de planeten, ligt verbazingwekkend veel informatie besloten. Yasmin Boland helpt je stap-voor-stap het mysterie van het leven te ontrafelen en de mensen om je heen beter te begrijpen. In dit prachtig vormgegeven boek laat ze zien hoe alles in het universum met elkaar samenhangt en hoe astrologie kan helpen betekenis te geven aan het leven. 

Toen ik in de boekhandel stond tijd te doden, wachtend op de tram terwijl het regende, bladerde ik door het boek Leven met de sterren en ik raakte gefascineerd. Ik vergat de titel van het boek en besloot terug te gaan, alleen had de boekhandel net toevallig de indeling veranderd! Gelukkig vond ik het boek al vrij snel terug in een andere boekhandel, wat een geluk. Leven met de sterren kost €20,99

Welke non-fictie boeken lees jij graag?

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply