Adorable Bookclub,  Fantasy

Nocturna – Maya Motayne

Sara, van onze Adorable Bookclub, las het boek Nocturna van Maya Motayne. Nocturna belooft een meeslepend, avontuurlijk en verslavend YA-fantasy boek te zijn. Benieuwd waar Nocturna over gaat en wat Sara ervan vond? Je leest het hier.

Waar gaat Nocturna over?

Finn is een dief die haar gezicht met haar magie kan verandering. Handig, maar daardoor kan ze zich bijna niet herinneren hoe ze er écht uitziet. Alfie is een prins die nooit voorbestemd was om koning van San Cristobal te worden. Maar als zijn oudere broer wordt vermoord, verandert zijn lot voor altijd. Finn en Alfie raken verwikkeld in een stormachtig avontuur wanneer ze samen per ongeluk een duister kwaad ontketenen. Een kwaad zo groots, dat het de wereld kan vernietigen. Finn en Alfie moeten alles op alles zetten om hun fout terug te draaien.

Het verhaal begint met prins Alfehr die terugkeert naar huis. Hij is een lange tijd weggeweest om te ontsnappen omdat zijn oudere broer is vermoord én omdat hij nu de toekomstige koning van San Cristóbal moet worden. De jonge prins heeft het gevoel dat hij deze verantwoordelijkheid niet aankan. Daarnaast is hij er ook van overtuigd dat zijn broer op de een of andere manier nog in leven is. Door deel te nemen aan een duister kaartspel hoopt hij duistere magieboeken in handen te krijgen. Hij hoopt dat hierin informatie staat over het terugbrengen van zijn broer.

We lezen het verhaal ook vanuit Finns perspectief. Ze is een dief die is ontsnapt aan een duistere man die haar veel te lang in zijn macht heeft weten te houden. Finn is nu straatarm en de enige manier om eten en geld te bemachtigen, is door het te stelen. Ook zij heeft, net als prins Alfie, een belang bij de duistere magieboeken. Zij zou ze namelijk voor veel geld kunnen verkopen. Door haar gezicht met de hulp van haar magie te veranderen, vermomt ze zich als iemand anders en dringt ze het spelletje binnen. Daar kruisen de paden van Alfie en Finn. Door de gevolgen van deze ontmoeting, komen ze elkaar ongepland weer tegen en ontketenen ze onbewust een groot kwaad. Door hun krachten samen te bundelen, is er misschien een kleine kans dat ze dit kwaad kunnen verslaan.

“Ik vond het leuk en verrassend om in Nocturna over een andere cultuur te lezen”

Het verhaal speelt zich af in een Latin geïnspireerde wereld. De schrijfster Maya Motayne heeft als inspiratie haar eigen culturele achtergrond gebruikt. Zo maakt ze in het verhaal ook gebruik van Spaanse woorden, zoals maldito of por favor. Ikzelf kan geen Spaans, maar het woordgebruik heeft me niet in de weg gezeten tijdens het lezen. Verder vond ik het leuk en verrassend om over een andere cultuur te lezen. Ze mocht daar van mij zelfs nog wat gedetailleerder in zijn. Verder vind ik haar schrijfstijl erg fijn. Ze maakt gebruik van veel beeldspraak, waardoor het verhaal heel levendig wordt. Magie speelt ook een groot rol in dit boek. Deze magie wordt getint door ervaringen, herinneringen en emoties. Iets waar ik nog niet zoveel over heb gelezen en wat me wel heel erg aanspreekt. Het boek is soms wel aardig voorspelbaar, maar ik kan dat soms juist wel waarderen. Tenslotte eindigt het verhaal aardig gesloten, dus ik heb geen idee wat het tweede boek voor ons in petto heeft. Er worden hier en daar wel subtiele hints gegeven over een romance tussen de twee hoofdpersonages, dus ik ben erg benieuwd of dit zich verder gaat ontwikkelen.

 

Nocturna

Titel: Nocturna
Auteur:Maya Motayne
Verschenen: september 2019
Pagina’s: 448
Uitgever: Moon

bol-button

Rating: 4/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *