Boekrecensies,  Thriller

Nikki – Tim Notten

Nikki - Tim NottenTitel: Nikki
Auteur: Tim Notten
Verschenen: 9 mei 2015
Pagina’s: 384
Uitgever: De Fontein

Het gaat goed met Simon. Samen met zijn vriendin Laura heeft hij een kapitale villa gekocht en zijn ICT-bedrijf floreert. Dan belandt hij na een uit de hand gelopen feestje in bed met zijn veel jongere collega, de mysterieuze Nikki. Dit mondt uit in een buitenechtelijke affaire. Wanneer Simon naar Nikki toegaat om een eind te maken aan de relatie, treft hij haar zwaargewond in bed aan. Simon is vastbesloten om de waarheid over Nikki’s verleden boven tafel te krijgen. Daarbij zet hij niet alleen zijn relatie maar ook zijn bedrijf op het spel.

Mening over Nikki

Om eerlijk te zijn zat ik in het begin van het verhaal constant een beetje met mijn ogen te draaien. Wat een typisch mannen verhaal zeg. Natuurlijk gaat de rijke man vreemd en gebeurt er dit en dat. Heel even dacht ik er zelfs over na om gewoon niet verder te lezen (en dat na 30 pagina’s). Gelukkig heb ik dat niet gedaan. Want wat een verhaal komt er daarna uit zeg. Elk moment dat het kon pakte ik het boek er weer even bij. Voor je het weet, heb je het boek al weer uit. Een fijn verhaal waar je vrij snel doorheen leest.

Grappig vind ik de personages. Stuk voor stuk heb je direct door dat het uit een mannenhoofd komt. Niks mis mee natuurlijk, want de personages worden elk ontzettend fijn en goed uitgewerkt. Van Nikki kreeg ik echter in het begin geen hoogte. Het ene moment is zij de stoere chick dat ik denk, zij is echt gaaf! En het volgende moment komt ze meer over als een schoolmeisje die haar eerste liefde heeft. Toch zijn deze kleine dingen helemaal niet storend. Misschien zelfs wel een beetje spannend. Continue had ik in mijn achterhoofd, het is een thriller.. er gaat straks iets gebeuren.

De manier van schrijven van Tim Notten is prettig. Hij schrijft simpel en vertelt je waar het op staat. Geen gedraai om de dingen heen, maar een directere manier van schrijven. Spanning wisselt elkaar af met wat humor waardoor het fijn te lezen is. Daarnaast is het onderwerp dat hij heeft gekozen origineel en vernieuwend. Ik lees niet vaak boeken over hacken, al helemaal niet van een ontzettend knappe vrouw die zomaar elke computer kan hacken. Hij geeft een ontzettend leuke draai op deze manier aan het hele verhaal en maakt het ook nog eens interessant door bepaalde woorden te gebruiken, zodat je ook nog eens het idee krijgt dat je daadwerkelijk weet wat ze aan het doen zijn.
En ondanks dat ik gemengde gevoelens over Nikki heb, blijft zij toch het meest fascinerende personage uit het hele boek. In het begin kon ik niet goed begrijpen waarom het voor de fans van Stieg Larsson was, voor mijn gevoel is dat al snel te hoog gegrepen. Nu het boek uit is begin ik te snappen waar zij die link vandaan hebben gehaald.
Dit is het eerste boek van Tim Notten, wat hij briljant heeft gedaan. Ik ben zeker zeer tevreden en ben benieuwd wat er de volgende keer uit zal gaan komen.

Rating: 3.5/5

bol-button

 

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *