Nieuws

Deze nieuwtjes over boeken, series en films mag je niet missen!

suits-netflix

Iedere week gebeuren er weer een heleboel dingen op het gebied van series, boeken en films. En iedere week zetten wij weer op een rijtje welke dingen dat zijn, zodat jij altijd op de hoogte bent van de laatste nieuwtjes! 

Suits wordt verwijderd van Netflix

Suits-fans opgelet: per 1 december staat deze serie niet meer op Netflix. Huilen! De licenties en rechten van alle Suits seizoenen verlopen begin december, en dat betekent dat we ook kunnen fluiten naar het vijfde seizoen van de serie op Netflix. Maar er is misschien nog een sprankje hoop: jij als Netflix-gebruiker kan een verzoek sturen naar Netflix. Zo werden Gossip Girl en The Walking Dead ook een keer verwijderd, maar kwamen razendsnel weer terug vanwege de vele verzoekjes!

harteloosVers van de pers: Harteloos van Marissa Meyer

Jullie hebben het vast al eerder gehoord dat uitgeverij Blossom Books boeken van Marissa Meyer uit gaat geven (we like!). Ze geven binnenkort niet alleen de Lunar Chronicles opnieuw uit, ook het nieuwste boek Harteloos is uitgebracht. Afgelopen weekend kwam deze prachtige, dikke pil, uit en dit is waar het over gaat:

Lang voordat ze de schrik van Wonderland was, was de Hartenkoningin een meisje dat ontzettend graag verliefd wilde worden.
Lady Catherine Pinkerton heeft maar één toekomstdroom: samen met haar dienstmeisje de beste banketbakkerij van Wonderland openen. Haar ouders, de Markies en Markiezin van Rotsschildpadbaai, koppelen Cath echter liever aan de nogal domme, oncharismatische Hartenkoning –en niet zonder succes. Als Catherine op een koninklijk bal kennismaakt met de nieuwe, mysterieuze hofnar van de koning, is haar bakkerij opeens niet meer het enige waar ze aan denkt. Voor het eerst in haar leven ervaart ze wat het is om verliefd te zijn. Cath is vastberaden haar eigen toekomst te bepalen, ook als ze daarmee het risico loopt de koning te beledigen en de toorn van haar ouders over zich af te roepen.
Maar in het land dat bruist van de magie en waar monsters en mafketels niet ongewoon zijn, lijkt haar lot toch anders te zijn bepaald…

Trailer Valerian

Bekijk de adembenemende eerste trailer van Valerian. Valerian and the City of a Thousand Planets is een spectaculair nieuw project van Luc Besson met Dane DeHaan en Cara Delevingne in de hoofdrol.

Een e-book is hetzelfde als een fysiek boek

Dit heeft het Europese Hof van Justitie donderdag besloten. Hiervoor was het zo dat bibliotheken niet zomaar een e-book mochten uitlenen, zoals met een normaal boek mag. Uitgevers konden verhinderen dat de bibliotheek het e-book zou uitgeven. Nu mag dat dus niet meer. Dit is vooral het voordeel voor de bibliotheken, die nu makkelijker kunnen meedraaien met de digitale wereld. Het Hof van Justitie zegt wel dat ook voor e-boeken het principe geldt van ‘een exemplaar, een gebruiker’. Als de bibliotheek maar één digitaal boek inkoopt, mag het ook maar één exemplaar uitlenen.
Bron

 

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Esther november 14, 2016 at 17:19

  Ik ben benieuwd naar Valerian 🙂

 • Reply Rachel november 14, 2016 at 23:39

  Oh nooo! Gelijk een verzoek voor Suits verstuurd naar Netflix

 • Reply chantal november 15, 2016 at 10:33

  Ik wil harteloos zo graag lezen! Mooi sinterklaas cadeautje. En dat nieuws over ebooks lijkt me erg fijn, dan krijgt de bieb meer ebooks hopelijk

 • Reply Story addict november 19, 2016 at 12:28

  Neeeeee. Shoooot! Dat wordt Suits nog even bingewatchen! (en verzoekjes sturen, veel verzoekjes!)

 • Leave a Reply