Deze nieuwtjes over boeken, series en films mag je niet missen! - Adorable Books
Nieuws

Deze nieuwtjes over boeken, series en films mag je niet missen!

young and awesome
Er is weer heel wat gaande in de boeken, films en serie wereld! Nieuwe projecten, nieuwe aankopen van boeken en nieuwe series om te gaan kijken in de toekomst. Lees snel verder om te zien waar wij het over hebben, deze nieuwe nieuwtjes mag je écht niet missen!

Leopold lanceert YA-imprint

Uitgeverij Leopold komt met iets nieuws! Zij komen namelijk met een nieuwe imprint: Young and Awesome. Het aanbod wordt heel erg divers. Van spanning, romantiek en fantasy tot sci-fi. Op 19 oktober starten ze met de uitgave van 4 boeken én 4 non-book producten! Tasjes, sokken, pennen en een reading journal. Vanaf oktober verschijnen er drie keer per jaar mooie titels en leuke producten. In de kopfoto van dit artikel zie je een kleine impressie van de producten die ze gaan verkopen. Super cool, he?
THE-CHEMIST-jacket

Meulenhoff geeft nieuw boek Stephenie Meyer uit

Uitgeverij Meulenhoff heeft de rechten voor het nieuwe boek van Stehpenie Meyer gekocht. Zij is bekend van onder andere de succesvolle Twilight serie. Deze keer is zij een totaal nieuwe weg in geslagen. Het nieuwe boek is namelijk geen Young Adult, maar een thriller voor volwassenen! In deze bloedstollende pageturner neemt een voormalig geheim agent nog één laatste klus op zich om haar naam te zuiveren – en haar leven te redden…
Het boek zal, net zoals de originele uitgave, verschijnen op 16 november 2016.

Nieuwe serie George R.R Martin in de maak

Natuurlijk kent iedereen George R.R. Martin wel van zijn boeken Game of Thrones. Nu wordt ook een andere serie van hem verfilmd. Universal zal een serie ontwikkelen op basis van de boekenreeks Wild Cards. “Wild Cards is een reeks van boeken, comics, games… maar het is vooral een universum, zo groot en divers en spannend als de werelden van Marvel en DC (alhoewel wat duisterder, en aanzienlijk realistischer en consistenter)”, schrijft hij voor fans die onbekend zijn met de serie, waarvan in 1986 het eerste deel verscheen en waar dertig auteurs aan meewerkten.
“Er zijn duizenden verhalen te vertellen binnen de wereld van Wild Cards en we hopen er daar veel van te kunnen delen.”

1108114_636x978

The Hate U Give komt naar Nederland

The Hate U Give is geschreven door Angela Thomas en is een waar succes. Uitgevers moesten vechten om de rechten van dit boek te krijgen in Amerika en nu zal het boek naar Nederland toe komen! Uitgeverij Moon zal het boek uitgeven en zal verschijnen in het voorjaar van 2017. De filmrechten zijn zelfs al verkocht en de hoofdrol is zelfs al bekend gemaakt. Amandla Stenberg (Rue uit The Hunger Games) zal de rol van Star gaan spelen.
Het verhaal gaat over Star, een 16-jarig meisje dat opgroeit in een arme zwarte wijk, maar naar een witte en exclusieve school gaat. Haar ongewapende, beste vriend wordt neergeschoten door de politie. Star is getuige van deze schietpartij. Vanaf dat moment wordt Star verscheurd tussen de twee werelden waarin ze leeft.

Meer boeken van Jennifer Niven!

28671039Nog meer nieuws van uitgeverij Moon. Naast The Hate U Give hebben zij ook de rechten van het boek Holding Up the Universe gekocht. Moon heeft al eerder een boek van Jennifer uitgegeven, namelijk de fantastische besteller Waar Het Licht Is, die overigens ook genomineerd is voor de Dioraphte Literatour Prijs 2016. In Holding Up the Universe draait het om Libby en Jack. De hele wereld denkt ze te kennen: Libby als het dikste meisje van de wereld en Jack als de eeuwige lolbroek. Een onwaarschijnlijk liefdespaar, en als ze elkaar voor het eerst ontmoeten zijn ze allebei vooral kwaad. Maar dan worden ze verrast. En hoe beter ze elkaar leren kennen, hoe minder alleen ze zich beiden voelen. Opnieuw een heel indringend en bijzonder liefdesverhaal.
Holding Up the Universe zal voorjaar 2017 in Nederland verschijnen.

Wat vind jij van dit nieuws?

Previous Post Next Post

3 Comments

 • Reply Marcia augustus 9, 2016 at 16:04

  Ik kijk enorm uit naar de serie van Wild Cards – de boeken hebben mij in ieder geval zeer aangenaam verrast. En ik denk dat een science fiction superhelden verhaal als deze uitermate geschikt is voor een tv programma!

 • Reply Naomi augustus 10, 2016 at 10:41

  Ik kan niet wachten op holding up the universe! Gelukkig komt hij al in november uit in het engels 😀

  x

 • Reply Esther augustus 11, 2016 at 19:20

  Wauw, ik weet niet van welk nieuws ik blijer word, het is allemaal geweldig! <3

 • Leave a Reply