Nieuws uit boekenland #8 - Adorable Books

Nieuws uit boekenland #8

Wat een hoop leuke nieuwtjes hebben wij weer gekregen! Het boekenseizoen gaat officieel weer beginnen en dat merken wij echt. Hier een overzicht wat jij komende tijd kan gaan verwachten en welke nieuwtjes wij voor je hebben!

 photo bestofyaevent_zpsd2e9f8c9.png

Best of YA event 2014
Grote kans dat jij dit al voorbij hebt zien komen. Toch willen we er graag nog even wat aandacht aan besteden!
Op zondag 2 november is het zo ver, het event voor dé YA fans! En de hoofdgast van dit jaar zal zijn.. Kiera Cass! Zij is bekend van de ge-wel-dige trilogie De Selectie. Wat er naast de hoofdgast zal komen en wat er precies zal gaan gebeuren is nog niet helemaal bekend. Maar mocht er meer informatie komen, dan zullen wij dat natuurlijk melden!
Wij kunnen in ieder geval zeggen dat het evenement ontzettend gezellig gaat worden. Een hele middag samen met andere YA fans kletsen, je favoriete schrijfster ontmoeten en boeken kopen! En er komt natuurlijk nóg meer leuks aan. Daarnaast zal het derde deel uit de Selectie trilogie die dag uitkomen!
Helaas is dit evenement niet gratis te bezoeken. Maar als je kijkt dat je én een geweldige schrijfster ontmoet én gewoon een geweldige goodiebag mee naar huis neemt valt de prijs weer hartstikke mee. Vorig jaar zat er bijvoorbeeld zelfs een boek in de goodiebag! De kaarten kosten €12,50 en zijn hier te koop. Het evenement zal plaats vinden in Amsterdam, Club Panama. Om 15:00 gaan de deuren open en om 15:30 begint het.

 photo ellys_zpsab8c6342.png

Een abonnement op e-books!
Eindelijk is het zo ver. Er komt een abonnement voor e-books in Nederland! Uitgeverij Veen Bosch & Keuning en Dutch Media zetten samen de eerste stap. Al eerder is er een abonnementdienst zoals dit verschenen in andere landen. Nu kunnen wij er dan ook eindelijk van gaan genieten!
De dienst heet Elly’s choice en je betaalt maar €2,99 per maand. In die maand worden er tien boeken aangeboden. Dit zijn onder andere bestsellers, maar ook debuutromans. De boeken mogen naar maximaal drie apparaten worden gedownload (tablet, ereader etc). Bij het aanschaffen van een boek is het gewoon voor altijd geldig, wel hebben ze een watermerk in het ebook gestopt.
Hier zit wel een kléin addertje onder het gras. Het is namelijk zo dat je of één maand betaald of per jaar. En alleen bij een jaar abonnement betaal je €2,99 per maand. Een maandabonnement is dus iets duurder.
In de maand september zijn onder andere de boeken Verkikkerd van Lisette Jonkman, De au pair van Maartje Fleur, Ik krijg je nog wel van Sophie Kinsella en Voor jou van Jojo Moyes te downloaden. Een hoop, voor een klein bedrag dus!
Oja en word je vóór 30 september lid, dan krijg je de eerste maand gratis!

 photo manu_zpsf550b208.jpg

Manuscripta
Heb je toevallig volgende week nog niks te doen? Ga dan op zondag 7 september naar Manuscripta in Utrecht! Manuscripta is de jaarlijkse opening van het boekenseizoen. De Nederlandse uitgevers presenteren hier hun nieuwe boeken voor komend seizoen. Ook zijn er interviews, signeersessies en verschillende boekpresentaties. Dit jaar kan je bijvoorbeeld Jill Mansell en John Boyne zien! Twee grote internationale schrijvers.
Manuscripta kan je vinden in hartje Utrecht, bij het stadhuis en bij de boekenwinkel Broese. Dit is allemaal in de buurt van de Dom en makkelijk te bereiken vanaf het station.
Manuscripta is gratis te bezoeken. Check voor meer informatie en voor het programma even de website.

 photo Boekenfestijn_zps2e155ee0.jpg

Boekenfestijn Utrecht
Jaaaaa, het Boekenfestijn in Utrecht komt er weer aan! Van 4 september tot en met 7 september kan jij je boeken scoren in de Jaarbeurs in Utrecht. De boeken die hier te koop zijn (vaak) een stuk goedkoper dan in de boekenwinkels. De reden hiervoor is een verouderde druk, een foutje op de kaft of gewoon ‘zomaar’. De boeken zijn vaak direct opgekocht waardoor ze ook goedkoper weg kunnen. Op het festijn kan je alle soorten boeken vinden. Van kinderboeken tot historische boeken. Naast boeken verkopen ze ook kantoorartikelen, spelletjes en kookbenodigdheden (cupcake spullen bijvoorbeeld). Voor meer informatie over het boekenfestijn kan je ons eerdere artikel even bekijken!
Van donderdag 4 september tot en met zaterdag 6 september is het Boekenfestijn geopend van 10:00 tot en met 21:00 en op zondag 7 september van 10:00 tot en met 18:00.

Previous Post Next Post

7 Comments

 • Reply Annabel augustus 30, 2014 at 10:37

  Ik kijk uit naar het Best of YA event en natuurlijk naar het boekenfestijn volgende week!

 • Reply Marjolein augustus 30, 2014 at 11:17

  Aaah, ik wil zo graag een keer naar het boekenfestijn in Utrecht! Helaas kan ik dit weekend niet, en is Utrecht toch wel een beetje ver weg…

  • Reply Danique V. augustus 30, 2014 at 14:51

   Het is volgende week pas! 🙂

 • Reply Anneke augustus 30, 2014 at 11:23

  September is inderdaad erg druk haha!

 • Reply Esther augustus 30, 2014 at 12:58

  Ik wil heel graag naar het Best of YA event!

 • Reply Ellis augustus 30, 2014 at 16:20

  Zin in al die leuke dingen!!

 • Reply Madelon augustus 31, 2014 at 13:12

  Yeah, het Best of YA Event!!! Ik kan echt niet wachten 🙂
  En waarschijnlijk ga ik ook nog wel even naar het boekenfestijn, hihi.

 • Leave a Reply