Nieuws uit boekenland #7 - Adorable Books
Nieuws

Nieuws uit boekenland #7

boekenland

Whoeee! Wat een hoop nieuws kregen wij weer binnen. Sommige móesten we jullie al delen, en die konden jullie dus al zien op onze facebook pagina. Anderen hadden iets minder haast en zullen jullie nu hier voor het eerst zien!
Kijk snel mee welke nieuwtjes wij te horen hebben gekregen.

sdg

The fault in our stars-bankje
Amsterdam krijgt een eigen TFIOS bankje! Het is “het” bekende bankje uit het boek waar de twee een héérlijk scene beleven. Na de opnames van de film is het bankje spoorloos verdwenen. De gemeente Amsterdam denkt zelf dat wat fans het bankje hebben losgerukt. ‘Het was een verouderd bankje. Met enig geweld is dat wel los te wrikken’, aldus de gemeente. Nu gaat de gemeente dus speciaal voor alle fans een nieuw bankje plaatsen. Ze willen dit nog vóór 10 juli doen, voordat de film officieel in de bioscopen draait.
Het bekende bankje zal worden geplaatst op de Leidsegracht, tussen de Kerkstraat en Prinsengracht in.
Heb jij het bankje toevallig al gezien?

 photo JonkmanomslagSchrijvenkreng_zps2d2efe7d.jpg

Schrijven, kreng!
Nou daar is hij dan, de omslag van het nieuwste boek van Lisette Jonkman! En niet zomaar een boek, nee deze keer pakt ze het heel anders aan. Geen leesboek om heerlijk mee in de zon te zitten, maar een “tip-boek”!
En speciaal voor degene die graag willen schrijven maar het niet durven, of nog niet zo goed kunnen. Met dit boek wil ze iedereen de schrijfkriebels gaan bezorgen! Lisette deelt in het boek haar ervaringen, haar blunders (hilarisch!) en meestgebruikte schrijfontwijkende smoezen (van haar dan 😉 )
“Het wordt echt een super gaaf boek!” aldus Lisette zelf. Het boek zal verschijnen in het najaar van 2014.

sdg
The Fault In Our Stars tour door Amsterdam
Nóg meer TFIOS?! Ja, zeker wel. De film komt eraan dus het internet loopt over van enthousiasme over dit boek. Zelfs zo enthousiast dat de producenten besloten om een ware tour door Amsterdam te maken. Hiervoor hoef je je niet aan te melden maar kan je lekker zelf lopen. In de tweede week van juli zullen er plattegronden in de Amsterdamse bioscopen worden uitgedeeld. De wandeltocht, die ruim een uur duurt, leidt onder meer langs het Anne Frank Huis, de Leidsegracht en het Rijksmuseum, drie locaties die een grote rol spelen in het verhaal.
De fans die de wandeling maken worden ook opgeroepen om selfies te maken bij de plekken en deze te delen via social media.
Mocht je geen plattegrond kunnen krijgen (of je woont helemaal aan de andere kant van Nederland), geen nood! De Facebook- en Twitter-accounts van 20th Century Fox gaan de plattegronds ook verspreiden, al is een echt exemplaar natuurlijk veel leuker. Er zijn ongeveer 5000 plattegronds gedrukt om uit te delen.

sdg

Teaser Mockingjay part 1
Oké de langverwachte video, waar wij allen op zaten te wachten. En eerlijk is eerlijk… Toen wij dit zagen wisten we niet zeker of we wel de goede video hadden. Maar ja, het is toch echt de goede video. En wat weten de makers ons in spanning te houden zeg… De teaser stelt eerlijk gezegd vrij weinig voor. Je wordt niks wijzer, en toch heeft het iets. Wat vinden jullie van de teaser?

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Esmee juli 4, 2014 at 14:52

  Whuuut. Die teaser is so confusing! Stelt echt weinig voor.. Kan niet wachten op de echte trailer en tot de film eindelijk in de bios gaat draaien…

 • Reply Annabel juli 4, 2014 at 16:59

  Ik ben heel benieuwd naar Mockingjay en ik vind de teaser geweldig! De film The Fault in our stars heb ik woensdag mogen bekijken in de bioscoop dus zo’n tour lijkt me wel heel leuk! Ik ben ook heel benieuwd naar het boek schrijven kreng! Gewoon omdat ik graag zou schrijven maar het eigenlijk gewoon niet durf.

 • Reply Kelly juli 4, 2014 at 17:15

  Ik ben ontzettend benieuwd naar Mockingjay. TFIOS heb ik al gezien, maar helaas woon ik aan de andere kant van het land en kan ik vast geen plattegrond bemachtigen! Het boek van Lisette ga ik ook zeker aanschaffen.

 • Reply Lisanne juli 11, 2014 at 16:01

  Heel leuk nieuws allemaal. Ik denk dat ik de TFIOS tour volgende week ga doen

 • Leave a Reply