Nieuws

Nieuws in boeken-, serie- en filmland

Er is weer een heleboel gaande in boeken- en filmland. Hoog tijd om je weer op de hoogte te brengen, zodat je helemaal up to date bent van al het nieuws.

Eerste Nederlandse Netflix serie: Undercover

Undercover speelt zich af aan de Nederlands-Belgische grens. Ferry Bouwman (Frank Lammers) is een drugscrimineel. Netflix zet hem neer als de ‘Pablo Escobar van het Zuiden’. Hij regeert met harde hand en is één van de grootste XTC-producenten in de wereld, tot het fout gaat. Twee undercoveragenten wagen zich op zijn territorium, in een poging het leven van Bouwman, via zijn vrouw, te infiltreren en zijn netwerk te sluiten.

Undercover verschijnt op 3 mei op Netflix.

Random Shit op Videoland

Videoland komt met een achtdelige serie: Random Shit. Henry van Loon (bekend van onder meer De Luizenmoeder) speelt 21 typetjes en het schijnt echt hilarisch te zijn. Mocht je Videoland hebben: gaat dat zien!

Boekenweekgeschenk 2020

De schrijfster van onder meer de bestseller Sonny Boy, Annejet van der Zijl, zal het Boekenweekgeschenk schrijven voor de Boekenweek 2020. Voor haar oeuvre ontving Van der Zijl onder andere de Gouden Ganzenveer.

Homecoming op Netflix

Beyoncé fans like me wisten dit waarschijnlijk al lang, maar sinds afgelopen week staat de film Homecoming op Netflix. Ze was vorig jaar de eerste ‘zwarte headliner’ op het festival Coachella in Amerika en gaf daar een indrukwekkend, bizar gaaf optreden. Beyoncé wilde haar cultuur laten zien en dat is haar behoorlijk gelukt. Acht maanden voorbereiding, 150 muzikanten en dansers en een mega tribune. Wat een show, ik heb er geen woorden voor. Ik had het optreden vorig jaar al gezien, maar de toevoeging met de documentaire-achtige stukjes tussendoor maakt Homecoming tot een echte must see. Kippenvel!

Eerste aflevering Game of Thrones breekt records

De hitserie Game of Thrones breekt records: 17,4 miljoen mensen keken in Amerika via betaalzender HBO naar de eerste aflevering van het achtste en laatste seizoen. Wij schreven onze eerste gedachten op na het zien van de eerste nieuwe aflevering van de hitserie. Klik hier voor het artikel. 

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Evi april 21, 2019 at 10:29

    Ik ben echt heel benieuwd naar de serie Undercover. Het lijkt me wel een interessante serie. Ik heb de datum dan ook al direct in mijn agenda geschreven, zo vergeet ik deze serie niet .

  • Leave a Reply