Netflix,  TV-series

Nieuwe Netflix serie: Insatiable. Is hij het bingewatchen waard?

Insatiable

De nieuwe Netflix original serie Insatiable is een onlangs beschikbaar gesteld, een serie met 12 afleveringen die volgens Yara echt het binge watchen waard is. Je leest er hier meer over.

Waar gaat Insatiable over?

Insatiable gaat over de tiener Patty. Patty heeft overgewicht, wordt Fatty Patty genoemd en gepest. Nadat ze in haar gezicht wordt geslagen, kan ze door een kaakoperatie tijdens de zomer niets meer eten en valt ze af. De ‘nieuwe’, dunne Patty wordt na de zomervakantie opeens wél populair en wil wraak nemen op haar schoolgenoten.

Al voordat Insatiable op Netflix was verschenen was er veel commentaar over de serie: de serie zou eetstoornissen veroorzaken en fatshaming stond centraal volgens kritische mensen. Volgens reviews moet dit de allerslechtste serie zijn die Netflix ooit heeft gelanceerd. Researchers lieten weten dat je eerst de complete serie moest kijken om te oordelen over Insatiable en daarom dacht ik: ik ga deze hele serie bekijken en mijn mening geven.

First things first: de trailer vind ik totaal niet overeen komen met de daadwerkelijke serie. Ik had het idee dat het een wraaklustige serie zou zijn waarbij de hoofdpersoon iedereen met de grond ging gelijk maken die haar had gebodyshamed. Dit bleek echter niet het geval te zijn, het gaat juist over haar problemen die ze met zich meedraagt. Natuurlijk speelde wraak een grote rol in de serie, maar het was niet zo dat iedere aflevering iemand werd aangepakt die Patty had gepest. De problemen die Patty met zich meedraagt zijn afkomstig uit haar periode dat ze voller was, die ze nog steeds heeft nu ze zoveel is afgevallen.

De grote vraag is natuurlijk: is deze serie het kijken waard? Als ik eerlijk mag zijn dan vond ik het niet de allerbeste serie ooit, vooral het einde was voor mij een geval “HUH?!”, terwijl ik in het begin heel erg genoot van de serie. Ik was op den duur helemaal verslaafd aan de serie, wat niet kwam door het ijzersterke verhaal, maar omdat iedere aflevering zo werd afgesloten dat je wel door moest kijken. Je wilde weten hoe het eindigde. Het kijkt gemakkelijk weg, er komt veel humor aan bod maar soms heb ik wel mijn ergernissen gehad. Dan had ik het gevoel dat ik wilde doorspoelen naar het einde, om te kijken hoe het nou echt verder ging.

Ik vraag me echter wel af wat Netflix met deze serie wil bereiken. Ik had gelezen dat ze graag willen laten zien dat het belangrijk is om je goed over jezelf te voelen, maar dat kan (volgens de serie) alleen als je dun bent. Als je dit alles loslaat, dan kan ik je vertellen dat het een leuke serie is om te kijken.

 

2 Comments

  • Tamara D

    Ik vond de southern accenten heel erg leuk, de overdreven karakters.. het is een grappige serie je moet t absoluut niet serieus nemen maar gewoon kijken voor zo tussendoor

  • Louise

    Eerste paar afleveringen waren leuk maar het werd steeds minder. Je moet het ook wel met een korrel zout nemen wat er allemaal gezegd en gedaan wordt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *