Elite Netflix
Netflix,  TV-series

Nieuwe must-see serie op Netflix: Élite

Toen ik onlangs de trailer zag van de Netflix-serie Élite dacht ik: “Dit klinkt als een perfecte serie maar hij is SPAANS? Hoe ga ik in hemelsnaam een Spaanse serie volgen?”, en ja, ik weet heus dat er ondertiteling beschikbaar is maar Spaans gaat altijd enorm snel en ik heb vaak de concentratie- en spanningsboog van een goudvis. En ik kan je nu vertellen dat het helemaal goed is gekomen met dat kijken. Ik kon niet stoppen met kijken en vertel je vandaag álles over Élite en geef je redenen waarom je ‘m moet kijken!

Waar gaat Élite over?

Als drie arbeiderskinderen zich inschrijven bij een exclusieve privéschool in Spanje, leidt de confrontatie tussen de arme en rijke studenten tot een moord.

De trailer van Élite zorgde er direct voor dat ik de serie wilde gaan kijken. Op het internet werd de serie vergeleken met ‘de nieuwe Gossip Girl’, dit zijn toch wel uitspraken waar ik de kriebels van krijg. De ene serie is de andere niet. Toen ik begonnen was met de serie snapte ik de vergelijking enigszins wel: Élite speelt zich af in de meest rijke kringen van Spanje, waar tieners alles mogen en niks verboden is. Ze zitten op de meest dure school, dragen de meest preppy outfit en zijn nergens bang voor. Onoverwinnelijk. Wanneer de drie ‘arbeiderskinderen’ toegelaten worden tot de exclusieve school worden ze gezien als infiltranten en ze zijn dan ook alles behalve welkom.

De acteurs zijn ook meer dan prima gecast. Twee van de hoofdrolspelers die komen ook voor in de populaire Spaanse serie casa de papel (die ben ik momenteel aan het kijken!) en ze zijn goed in wat ze doen. Drama kunnen ze goed vertolken en het verhaal is dan ook meeslepend.

Ik moet toegeven: toen ik de eerste aflevering had gekeken kon ik niet meer stoppen. Dit was mijn allereerste Spaanse serie en volgens mij de allereerste niet-UK of niet-USA serie die ik in lange tijd volg. De serie bouwt langzamerhand op, iedere aflevering kom je te weten waarom Samuel onder het bloed zit (zoals in de trailer is te zien). Iedere student vertelt er iets over. Doordat het zo langzaam opbouwt kreeg ik steeds met het verslavende gevoel waardoor ik niet meer kon stoppen.

In totaal zijn er dus 8 afleveringen van Élite, wat ik super jammer vind! Ik had het liefst, toen ik klaar was, nog zo’n 8 afleveringen gekeken. Gelukkig is de serie zo goed ontvangen dat Netflix onlangs bekend maakte dat er een tweede seizoen komt! Begin 2019 gaan ze filmen. Hoe leuk is dat?

Heb jij Élite al gezien?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *