Boekrecensies,  Young adult

Nieuwe maan (Twilight #2) – Stephenie Meyer

Nieuwe maanTitel: Nieuwe maan
Auteur: Stephenie Meyer
Verschenen: 2009
Pagina’s: 424
Uitgever: Unieboek | Het Spectrum
Originele titel: New moon

‘Verdorie,’ mompelde ik toen ik mijn vinger openhaalde aan het papier. Een druppeltje bloed welde op uit de kleine wond. Toen gebeurde alles in een stroomversnelling. Edward stortte zich op me en gooide me over de tafel. Ik viel met een klap op de grond naast de piano, in de puntige glasscherven. Versuft en gedesoriënteerd keek ik op van het helderrode bloed dat uit mijn arm gutste… recht in de koortsachtige ogen van zes vampiers die ineens razende dorst hadden. Voor Bella Swan is slechts één ding belangrijker dan het leven zelf: Edward Cullen. Maar verliefd zijn op een vampier is nog veel gevaarlijker dan ze ooit had kunnen denken. Edward heeft Bella al eens gered uit de klauwen van een slechte vampier, maar nu hun gewaagde relatie alles wat hen lief is bedreigt, komen ze pas echt in de problemen.

Let op: dit artikel bevat mogelijk spoilers. Benieuwd naar deel 1? Je leest de recensie hier.

Het langverwachte vervolg op het succesvolle eerste deel Twilight is hier! Nieuwe maan vond ik net zo spannend als Twilight en op geen een moment werd het mij te langdradig of te saai. Het verhaal blijft nieuwe wendingen nemen waardoor het altijd weer anders uitpakt dan wat je verwacht. In dit boek lees je vooral veel over Bella en haar vriend Jacob, en wat minder over Edward.

‘Er zit wat afwisseling in Nieuwe Maan!’

Deze keer vond ik het heel leuk om wat anders te lezen: er zit er wat afwisseling in. In Nieuwe maan komt de Weerwolf aan bod, een nieuw soort wezen waar we nog niet over hebben gehoord. Ik heb Nieuwe maan in een rap tempo uitgelezen en ben nu bezig in Eclips, ik vind het boek (en überhaupt de serie!) dus zeker een aanrader. Vooral als je van fantasy houdt.

Klik hier voor de recensie van Eclips.

Rating: 5/5

bol-button

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.