Nieuwe boeken
Boeken

Nieuwe boeken

Iedere maand verschijnen er veel nieuwe boeken. Wij hebben een handig overzicht gemaakt van nieuwe boeken die verschijnen per maand. In dit artikel houden we dus handig bij welke boeken er per maand verschijnen én wanneer ze verschijnen. Wil je weten welke nieuwe boeken er zijn aangekondigd? Sla deze pagina dan op voor later, dan kun je het altijd terugvinden.

Laatste update: 26 mei 2024

Nieuwe boeken juni 2024

Hieronder staan de boeken die in juni verschijnen. Mis je boeken? Reageer dan op het artikel, dan voegen wij het boek toe.

Het nachthuis – Jo NesbØ (4 juni 2024)

nachthuis Na de tragische dood van zijn ouders verhuist de veertienjarige Richard naar Ballantyne, waar hij bij zijn oom en tante gaat wonen. Maar daar is niet alles wat het lijkt…
Richard wordt in het kleine stadje al gelijk als een verschoppeling behandeld en wanneer een klasgenoot vermist raakt, gelooft niemand hem als hij zegt dat hij Tom zag verdwijnen in een telefooncel aan de rand van het bos.
De politie weigert de zaak serieus te nemen, dus Richard gaat zelf op onderzoek uit. De telefooncel leidt naar een verlaten huis diep in het bos. Daar vangt hij in het raam een glimp op van een angstaanjagend gezicht. En dan beginnen de stemmen tegen hem te praten.
Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

De vertrouwelinge – Leigh Bardugo (4 juni 2024)

vertrouwelinge In een klein huis in een armoedige straat in Madrid gebruikt Luzia Cotado magie om het eindeloze zwoegen als keukenmeisje draaglijk te maken. Wanneer Luzia’s sluwe bazin haar geheime talent ontdekt, eist ze dat Luzia haar krachten gebruikt om de sociale positie van haar gezin te verbeteren. Wat begint als onschuldig amusement voor de verveelde adel, neemt een gevaarlijke wending wanneer Luzia de aandacht trekt van Antonio Pérez, de in ongenade gevallen secretaris van de Spaanse koning. Pérez is er namelijk op gebrand om het vertrouwen van de koning te herwinnen. Luzia komt in een wereld terecht waarin de grenzen tussen magie, wetenschap en bedrog steeds verder vervagen. Naarmate ze bekender wordt, groeit ook de kans dat haar joodse afkomst de toorn van de Inquisitie op zal wekken. Ze zal al haar moed en verstand moeten gebruiken om te overleven – zelfs als dat betekent dat ze de hulp moet inroepen van Guillén Santángel, een verbitterde onsterfelijke bekende, wiens geheimen voor hen beiden dodelijk kunnen zijn.
Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Goede moed – Tim Hofman (4 juni 2024)

Tim hofman In Goede moed onderzoekt en bespreekt Tim Hofman angsten die onze samenleving stevig in de weg zitten. Hij zoomt in op onze persoonlijke angsten en overwegingen; waarom zijn we zo verslaafd aan persoonlijke groei, en is stilstand echt zo eng? Is deugen misschien niet zo spannend als men doet lijken? En hoe ga je om met faalangst (bijvoorbeeld als John de Mol op je zit te wachten)? Daarnaast zoomt hij uit, om zo onze maatschappij met een kritisch oog te bekijken. Want wat brengt bange politiek eigenlijk teweeg? Hoe gaan we met z’n allen door met vechten voor waar we voor staan als we daarbij voortdurend verbale klappen ontvangen, bijvoorbeeld op sociale media? En is de dood toch niet een verre vriend, in plaats van een almaar aanwezige vijand?
Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Magnolia Parks – Jessa Hastings (4 juni 2024)

magnolia Magnolia Parks, het eerste deel in de gelijknamige hitserie van Jessa Hastings, gaat over de beeldschone Magnolia Parks, een zelfzuchtige en licht neurotische Londense socialite. BJ Ballentine is de meest gefotografeerde bad boy van het Verenigd Koninkrijk, en degene die haar hart brak. Hoewel iedereen weet dat hun liefde voorbestemd is, zijn ze in een ingewikkeld spel van fake dates, wraakacties en knipperlichtrelaties beland. Zij flirt met andere mannen om hem op afstand te houden; hij duikt met andere vrouwen het bed in om haar terug te pakken. Elke pijnlijke poging om elkaar los te laten brengt Magnolia en BJ juist dichter bij elkaar. Maar hun grillige gedrag zorgt voor steeds meer problemen, en inmiddels staat niet alleen hun vriendschap, maar ook hun toekomst op het spel. Ze zullen hun verleden onder ogen moeten komen om de vraag te beantwoorden die ze hun leven lang al vermijden: hoe vaak kom je de liefde van je leven tegen?
Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

De hand van de gravin – Julia Quinn (4 juni 2024)

bridgerton Londen, 1824. Rijkdom, lust en verraad zijn aan de orde van de dag in negentiende-eeuws Engeland. En de familie Bridgerton staat altijd vooraan. Eloise Bridgerton is achtentwintig en nog altijd ongehuwd. In de negentiende-eeuwse high society maakt haar dat al bijna een oude vrijster. Uit medelijden vraagt weduwnaar Sir Phillip de ‘onhuwbare’ vrouw ten huwelijk. Maar als hij Eloise eenmaal ontmoet en erachter komt hoe slim en aantrekkelijk ze is, vreest Phillip dat hij meer reden heeft om naar haar te verlangen dan zij naar hem.
Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Waarom we logen – Karin Slaughter (11 juni 2024)

waarom we logen Diep verscholen in de Appalachen ligt de McAlpine Family Lodge, waar special agent Will Trent en patholoog-anatoom Sara Linton hun huwelijks reis doorbrengen. Het resort is een afgelegen paradijs op aarde, ware het niet dat iedereen in de familie McAlpine liegt. Ze liegen over het verleden. Ze liegen over het heden. Ze liegen tegen zichzelf. Op een middag dreigt de anders zo meegaande dochter Mercy ieders geheimen te onthullen, en aan het eind van de dag is ze dood. Wat voor Will en Sara de vakantie van hun leven had moeten worden, verandert in een race tegen de klok. Want alles wijst erop dat iemand de waarheid koste wat kost verborgen wil houden…
Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Not in love (NL) – Ali Hazelwood (11 juni 2024)

not in love Rue Siebert heeft misschien geen perfect leven, maar ze heeft haar zaken wel op orde. Ze heeft een succesvolle carrière als biotech engineer bij Kline, een veelbelovende start-up op het gebied van levensmiddelentechnologie. Alles gaat goed, totdat het erop lijkt dat Kline wordt overgenomen en de potentiële en dominante CEO, Eli Killgore, alles dreigt te laten instorten waar Rue en haar collega’s zo hard voor hebben gewerkt. De aantrekkingskracht tussen Rue en Eli is echter niet te missen en het knettert in het laboratorium – letterlijk en figuurlijk. De twee spreken af dat hun affaire duurt tot duidelijk is of de overname van Kline definitief doorgaat. Maar of dat nu zo’n goed idee is…
Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Book lovers (NL) – Emily Henry (12 juni 2024)

book lovers New Yorkse literair agent Nora Stephens is het tegenovergestelde van de stereotiepe romcom-heldin. Ze is stoer, heeft een scherpe tong en zoekt beslist niet naar ware liefde. Ze zou echter alles doen voor haar zus Libby, zelfs een zomer doorbrengen op het platteland. Van picknicks in bloemenweiden en dates met aantrekkelijke houthakkers komt echter niks. Nora loopt uitgerekend de norse redacteur Charlie Lastra uit New York steeds tegen het lijf. Dat zou een leuk toeval zijn, ware het niet dat ze elkaar al vaak hebben ontmoet voor werk… en dat was keer op keer allesbehalve gezellig.
Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Die zomer met jou – Sarah Morgan (12 juni 2024)

die zomer met jou Vlak voor haar zeventigste verjaardag besluit Cecilia te vluchten voor het feest dat haar familie wil organiseren, en ze vertrekt naar haar vakantiehuis op Cape Cod. Ze kijkt ernaar uit de zomer ongestoord aan de kust door te brengen, in het huis waar zij en haar echtgenoot ooit verliefd op elkaar werden. Dit plan wordt echter verstoord als ze een onverwachte gast aantreft.
Lily is gestopt met haar studie om haar droom om kunstenaar te worden na te jagen en werkt tijdelijk als schoonmaker. Om geld uit te sparen slaapt ze stiekem in een van de onbewoonde strandhuizen… totdat Cecilia verschijnt.
Al snel ontstaat er een onverwachte en hechte vriendschap tussen de twee vrouwen. Wanneer Todd – Cecilia’s kleinzoon en tevens de man die ooit Lily’s hart brak – zich bij hen voegt, begint een betoverende zomer vol tweede kansen.
Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Als ik jou was – Marijke Vos (12 juni 2024)

als ik jou was Maudy runt met veel liefde een ijssalon in een Goois dorp. Ze is gek op haar zoete creaties en haar klanten. Er is alleen één persoon die telkens weer het bloed onder haar nagels vandaan weet te halen: die makelaar die elke dag haar parkeerplek inpikt… Wout is een vooraanstaand makelaar, maar een concurrent dreigt zijn regio over te nemen. Het laatste waarmee hij zich wil bezighouden is gezeur van de andere ondernemers op het plein. Als die vrouw van de ijssalon op een dag ineens tegen hem uitvalt, bereikt zijn frustratie een hoogtepunt.
In het heetst van de strijd sluiten Maudy en Wout een deal. De komende twee weken ruilen ze van baan, want hé, hoe moeilijk kan het zijn? Maar zodra je in de schoenen van een ander staat, kun je zomaar eens verrast worden…
Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

De bigamist – Rona Halsall (12 juni 2024)

de bigamist De bigamist is de perfecte, psychologische thriller voor fans van Gone Girl en De hulp. Vol onverwachte plottwists. ‘Met Emma, Sams echtgenote. Kan ik hem misschien even spreken?’ Even bleef het stil. ‘Eh, hoe bedoelt u? Ík ben Sams vrouw.’ Aan haar toon hoorde Emma dat dit geen grap was, en haar mond viel open toen de betekenis van de woorden tot haar doordrong… Ik wist al dat ik met Sam wilde trouwen vanaf onze eerste ontmoeting. Na het plotselinge verlies van mijn moeder was de charmante, welbespraakte architect met donkerbruine ogen precies de frisse start die ik nodig had. Ons eerste kind was al onderweg nog voordat we onze huwelijksreis hadden gepland. Ik wilde zo graag dat ons gezinnetje zou werken dat ik zijn onverklaarbare gedrag negeerde. De lange zakenreizen, de geheime telefoontjes, en het geld dat steeds van mijn rekening verdween. Maar dan blijkt dat hij meer te verbergen heeft dan ik dacht. Sam is echter niet de enige met geheimen. En ik zal tot het uiterste gaan om mezelf te beschermen…
Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Brug der zielen – V.E Schwab (12 juni 2024)

brug der zielen Cass heeft eindelijk het idee dat ze het spokenjagen onder de knie heeft. Zij en haar spookachtige beste vriend Jacob hebben twee steden vol geesten overleefd tijdens de tv-serierondreis van haar ouders. Maar niets kan Cass voorbereiden op New Orleans, waar alles wat spookt onder de blote hemel gebeurt. In een stad vol avontuurlijke tochten en tombes, lawaaierige muziek en allerlei soorten magie zou Cass kunnen verdwalen tussen alle kleurrijke maar akelige lokale legendes. En de stad heeft nog een grote verrassing in petto, een vijand die Cass nooit verwachtte: een dienaar van de Dood zelve.
Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Vuurzee – Hannah Grace (13 juni 2024)

vuurzee Russ Callaghan en Aurora Roberts ontmoeten elkaar op een uit de hand gelopen feestje, waar een drankspelletje resulteert in een wilde onenightstand. Aurora is er na afloop al vandoor voordat Russ ook maar kan vragen hoe ze heet. Tot hun verbazing komen ze elkaar later tegen op de eerste dag van het zomerkamp waar ze allebei begeleider zijn. Russ is daar om zo ver mogelijk weg te zijn van Maple Hills, in de hoop zijn familieproblemen te ontvluchten. Aurora heeft het gehad met hoe ze constant op zoek is naar aandacht, en wil daarom terug naar het zomerkamp, de plek waar ze zich voor het laatst echt thuis heeft gevoeld.
Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Beter dan fictie – Mireille Versteeg (18 juni 2024)

beter dan fictie Dat je idool in het echt meestal tegenvalt, ontdekt Eva op een pijnlijke manier. Of eigenlijk is het vooral pijnlijk voor schrijver Max Mulder, want door Eva’s onhandigheid breekt hij zijn hand en komt de deadline voor zijn nieuwe boek in gevaar. Bovendien dreigt hij een grote internationale filmdeal mis te lopen. Onder druk van zijn literair agent trekt Eva bij Max in om hem te helpen. Ze moet erg wennen aan de stilte van het boshuis waar de norse Max zich heeft teruggetrokken. Gelukkig zijn de mensen in het dorp een stuk minder stug. Max heeft vooral moeite met de plotselinge aanwezigheid van een huisgenoot en al helemaal als Eva zich begint te bemoeien met de inhoud van zijn boek. Beiden kijken dan ook reikhalzend uit naar de dag dat hun ongewone samenwerking erop zit. Maar hoe meer tijd ze noodgedwongen in elkaars buurt doorbrengen, hoe meer er een onmiskenbare aantrekkingskracht tussen hen voelbaar wordt. Terwijl de deadline nadert wordt het steeds moeilijker voor Eva en Max om weerstand te bieden aan hun ontluikende gevoelens. Zullen ze ontdekken dat liefde soms te vinden is op de meest onverwachte plek en bij de meest onverwachte persoon?
Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

De tuinclub van sunshine beach – Sophie Green (18 juni 2024)

tuinclub Noosa Heads, 1987. Vier vrouwen – de pas gescheiden Cynthia, haar voormalige beste vriendin Lorraine, de jonge weduwe Elizabeth en de ietwat verloren Kathy – leren elkaar kennen dankzij de tuinclub van Sunshine Beach. Tussen het uittrekken van onkruid en het planten van inheemse gewassen door, leren de vrouwen van elkaar dat sommige wortels diep gaan en andere ondiep; dat een zaadje soms jarenlang kan blijven liggen voor het opeens opbloeit; en dat je met genoeg liefdevolle verzorging de meest verwaarloosde tuinen, levens en vriendschappen weer tot bloei kunt brengen…
Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

De kliniek – Helen Fields (18 juni 2024)

De kliniekOp de gesloten afdeling van een extra beveiligde inrichting voor geesteszieke criminelen doorsnijdt een schreeuw de stilte van de nacht. De volgende ochtend wordt het lichaam van een verpleegkundige gevonden en blijkt haar dochtertje ontvoerd. De tijd dringt, want het kleine meisje kan maar een paar dagen overleven zonder medische zorg.

Forensisch psycholoog dr. Connie Woolwine staat bekend om haar vermogen zich in te leven in de psyche van moordenaars, en om haar goede daderprofielen. Nu moet ze als psychiater undercover gaan tussen de gevaarlijkste mannen ter wereld en haar unieke talent gebruiken om het meisje te vinden voordat het te laat is

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Het kleine hotel onder het noorderlicht – Julie Caplin (19 juni 2024)

tuinclubDaar zit ze dan, met een gebroken hart en een stukgelopen carrière… Lucy wil nog maar één ding: weg uit Groot-Brittannië. Als zich een kans aandient om hotelmanager te worden in IJsland, zegt ze dan ook meteen ja. De borrelende bronnen en besneeuwde gletsjers zijn geen verrassing, maar dat er bij het hotel een bijzonder sexy Schotse barman is inbegrepen, had ze nou weer niet verwacht!

Lucy probeert van het kleine hotel de meest romantische plek van IJsland te maken. Alleen voor de gasten natuurlijk, want zelf heeft ze romantiek afgezworen. Eén keer een gebroken hart is genoeg. Maar onder het dansende noorderlicht ziet Alex, de barman, er toch wel héél aantrekkelijk uit…

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Harteloos – Elsie Silver (20 juni 2024)

tuinclubSingle vader Cade heeft met de zomer in het vooruitzicht zoveel werk te doen op de Wishing Well Ranch, dat hij niet de aandacht kan geven aan zijn zoontje Luke die hij zou willen. Daarom zoekt hij een nanny die hem twee maanden lang kan helpen zodat hij alle ballen in de lucht kan houden. Het liefst iemand die nooit met een van zijn broers is geweest én die niet verliefd op hem gaat worden. Daar heeft hij al helemaal geen tijd voor. Wanneer Willa naar de ranch komt en Cade ontmoet, die dertien jaar ouder is dan zij en haar amper een blik waardig gunt, weet ze precies wat haar taak hier is: voor Luke zorgen en niet ongepast naar Cade kijken. Dat verandert echter langzaam – en komt in een stroomversnelling als ze op een avond samen in de hottub belanden.. Volgens haar contract blijft ze hier twee maanden. Maar diep in haar hart wil ze nooit meer weg. Harteloos is het populairste deel in de Chestnut Springs-serie en ‘daddy Cade’ is absoluut onweerstaanbaar!

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Zomer van verraad – James Patterson (21 juni 2024)

tuinclubAls een overval misloopt moet Ned Kelly vluchten. Maar wie zit er achter hem aan? Is het de FBI, zijn het oude vijanden of heeft zijn nieuwe, steenrijke vriendin er iets mee te maken? Ned Kelly werkt als badmeester in een luxueus resort in Florida en ontmoet daar de vrouw van zijn dromen. Maar zij is gewend aan kaviaar en Manolo Blahniks, hij aan hamburgers en teenslippers. Dus als zijn neef hem probeert te betrekken bij zijn criminele plannen is Ned snel overstag. Het risico is groot, de beloning groter: $5 miljoen dollar. Maar de overval gaat vreselijk mis. Gedwongen zijn stad en de vrouw op wie hij verliefd is geworden achter te laten, realiseert Ned zich dat alleen afstand en geheimhouding zijn leven kunnen redden. De vraag is voor hoe lang…

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Koorts – Saskia Noort (21 juni 2024)

tuinclubWanneer Dorien de uitbundige Ellen ontmoet, wordt ze geconfronteerd met de voorspelbaarheid van haar leven. Ze verbreekt haar relatie en vertrekt met haar vriendin naar Ibiza. Samen storten ze zich in het feestgedruis. Tot een van hen plotseling verdwijnt. Vanaf dat moment begint een koortsachtige zoektocht over Ibiza.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

De Zwitserse dochter – Soraya Lane (25 juni 2024)

tuinclubLonden, heden. Georgia heeft het te druk met haar bedrijf om de geschiedenis van haar oma uit te zoeken. Het kistje dat ze heeft gekregen stopt ze diep weg in een la. Na het overlijden van haar ouders heeft ze zichzelf aangeleerd om vooruit te kijken. Maar wanneer ze de roze edelsteen uit het kistje laat onderzoeken door een juwelier, komt ze een bijzonder verhaal op het spoor dat haar naar Genève voert. Daar ontmoet ze kunstverzamelaar Luca, die al jaren op zoek is naar de steen.

Genève, 1951. Delphine is diepongelukkig wanneer haar man haar en hun twee kinderen in de steek laat. Dan ontmoet ze Florian, een succesvolle zakenman, en ze durft weer te geloven in de liefde. Maar een noodlottig ongeluk dwarsboomt hun plannen, en Delphine moet een hartverscheurende beslissing nemen…

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Part of Your World – Abby Jimenez (NL) (27 juni 2024)

tuinclubNa een wilde weddenschap, een gastronomische tosti en een knuffelsessie met een geitje staat het leven van Alexis Montgomery op zijn kop. De oorzaak: Daniel Grant, een belachelijk knappe timmerman, die tien jaar jonger is dan zij en zo nonchalant is als maar kan – het tegenovergestelde van het verfijnde stadsmeisje Alexis.

Terwijl haar ultrarijke ouders willen dat ze de familietraditie van wereldberoemde chirurgen voortzet, heeft Alexis geen roem nodig. Ze vindt het prima om ‘slechts’ een SEH-arts te zijn. En met elke minuut die ze doorbrengt met Daniel ontdekt ze wat echt belangrijk is. Maar als hun relatie meer zou worden dan een kortstondige affaire, zou dat betekenen dat ze haar familie de rug moet toekeren. Daniel in haar wereld toelaten is onmogelijk, maar ze kan het geluk dat ze bij hem heeft gevonden ook niet zomaar opgeven.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Sterrenstof – Tatiana de Rosnay (27 juni 2024)

tuinclubPauline werkt als schoonmaakster in het legendarische Mapes Hotel in Reno, Nevada. Op een dag valt ze in voor een collega en maakt ze suite 614 schoon. Hoewel haar gezegd was dat de kamer leeg zou zijn, ontmoet ze er een wat slaperige vrouw. Dit is Mrs Miller, oftewel Marilyn Monroe, die op dat moment in scheiding ligt met Arthur Miller en bezig is met de opnames van wat haar laatste film zou worden, The Misfits.

Tegen de achtergrond van de kale, uitgestrekte vlakten van Nevada is Sterrenstof een invoelbare upstairs/downstairs-roman waarin de levens van twee vrouwen uit heel verschillende werelden door een onverwachte ontmoeting vervlochten raken. Het is een ode aan de allesoverstijgende kracht van vrouwenvriendschap en tevens een intiem portret dat een nooit eerder getoonde kant van Marilyn Monroe laat zien.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

De kleine pottenbakkerij – Anne Labus (28 juni 2024)

tuinclubDe kleine pottenbakkerij is het vierde deel in de Klavertjes-serie van Anne Labus. Moya is geen gewone pottenbakker; ze is een kunstenaar met een enorme passie voor haar werk in het familiebedrijf. Maar dan komt haar broer Aidan met het wilde idee om het handwerk te vervangen door massaproductie. Financiële problemen, zegt hij. Om bij te komen van de schok neemt Moya een adempauze in het charmante Ierse dorpje Busby, waar ze opgroeide met haar vader en broer Liam. Daar ontdekt ze een verlaten pottenbakkerij. Een idee begint te groeien: zou ze hier haar eigen droom kunnen realiseren? Met haar koppige teckel Mister Miller en haar eigenwijze collega Robin begint Moya aan een nieuw avontuur. Maar wanneer Robins moeder ernstig ziek wordt, dreigen hun plannen te mislukken…

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Nieuwe boeken juli 2024


Deze boeken verschenen eerder in 2024

Ben je benieuwd welke boeken er recent zijn verschenen? Hieronder staan ze op een rijtje, per maand.

Nieuwe boeken maart 2024

Nieuwe boeken april 2024

Nieuwe boeken mei 2024

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *