Netflix

Nieuw op Netflix: week 6


Afgelopen week heeft Netflix weer een aantal mooie documentaires toegevoegd. Natuurlijk ontbreken er de films en series deze week ook niet. Benieuwd? Lees snel door.

When we first met

Noah reist via een magisch fotohokje terug in de tijd om de avond waarop hij Avery ontmoette, steeds opnieuw te beleven. Zo hoopt hij haar voor zich te winnen.

Eye in the sky

Kolonel Catherine Powell (Mirren) staat aan het hoofd van een geheime drone missie om een groep terroristen gevangen te nemen in Nairobi, Kenia. Wanneer ze verneemt dat de groep een zelfmoordaanslag plant, verandert haar doel in het doden van de terroristen. Steve Watts (Paul), de piloot die de drone bestuurt, neemt het schuiladres waar de terroristen verblijven in het vizier, net op het moment dat een 9-jarig meisje zich in de ‘kill zone’ begeeft. Powell zal nu met advocaten en politici moeten bepalen of de actie doorgaat of niet.

High Crimes

Een gelukkig getrouwde, succesvolle advocate ontdekt tot haar schrik dat haar echtgenoot een getrainde militair is, en dat hij beschuldigd is van een oorlogsmisdaad. Terwijl ze zich voorbereidt om haar echtgenoot te verdedigen in een militaire rechtszaal, waar de regels die zij zo goed kent, niet van toepassing zijn, krijgt ze hulp van een voormalige militaire advocaat die niet volgens de regels speelt.

La Llamada

María en Susana zijn twee jonge vrouwen die de zomer doorbrengen in een kamp voor nonnen in Segovia, helemaal geïsoleerd en omgeven door de natuur. Ze willen echter plezier maken en gaan ’s nachts uit in de nabijgelegen clubs. Op een nacht, na alles gegeven te hebben op de dansvloer, ziet María God voor zich.

G-Force

Juist wanneer de G-Force, een eliteteam van zeer getrainde cavia’s, op het puntje staat om de wereld te redden, heft de F.B.I. de geheime eenheid op. Maar teamleider Darwin, vechtsportdiva Juarez, wapenexpert Blaster, computerspecialist Speckles en de meehobbelende Hurley zijn niet te stoppen. Gewapend met de nieuwste en meest geavanceerde spionageapparatuur, en met de F.B.I. op hun hielen, gaan ze het conflict aan in een race tegen de klok om de wereld te redden van de plannen van een gestoorde multimiljardair.

Wanted (1 seizoen)

Lola en Chelsea zijn totaal onbekenden. Terwijl zij samen wachten bij een bushalte, zijn zij getuige van een autodiefstal met fatale gevolgen. De twee probeerden tussen beide te komen, maar hun hulp mocht niet baten. Vervolgens blijven de twee dames achter met een auto gevuld met geld. De autoriteiten zitten de dames daarna achterna door Australië. Kunnen deze vreemden elkaar vertrouwen?

The Ritual

Vier vrienden die elkaar al lang kennen maar op gespannen voet staan met elkaar gaan op een wandeltocht door de Zweedse wildernis. Zullen ze ooit nog terugkeren?

Seeing Allred

Voor sommigen is Gloria Allred een inhalige, bitse feministe die gevoelig is voor smakeloos theater. Voor anderen is zij de meest effectieve en onverschrokken vrouwenrechtenadvocaat in Amerika. In deze intieme documentaire is één ding zeker: Allred’s 40-jarige toewijding om de rechten van vrouwen te verdedigen, te beschermen en uit te breiden is onwrikbaar, en haar invloed onaantastbaar. Of het nu gaat om het bestrijden van genderdiscriminatie in speelgoedwinkels, partnergeweld in de O.J. Simpson rechtszaak, of seksuele intimidatie door Donald Trump, elke zaak is persoonlijk en een kans om de oorzaak uiteen te zetten. Op haar 75e reist ze kriskras door het land, pleitend voor gerechtigheid, en geeft ze impromptu speeches op de Lincoln Memorial-trappen. En terwijl de #MeToo-beweging op stoom komt en machtige mannen van hun voetstuk vallen, verklaart Allent willens en wetens stoïcijns: “Het gevecht is nog maar net begonnen.”

Beyond the Lights

De getalenteerde jonge muzikante Noni Jean staat op het randje van sterrendom. Maar door haar succes worstelt ze met de druk, tot ze politieagent Kaz Nicol ontmoet, die ambities heeft om het tot politicus te schoppen. Ze voelen zich tot elkaar aangetrokken, maar het feit dat ze zich verliezen in hun relatie, gaat ten koste van hun carrières.

Heaven is for Real

Colton, de zoon van Todd en Sonja Burpo, beweert dat hij de hemel heeft bezocht na een bijna dood ervaring. Colton vertelt in detail, en met kinderlijke onschuld, over zijn wonderbaarlijke reis. Hij spreekt nuchter over gebeurtenissen die plaatsvonden voor zijn geboorte. Dingen die hij onmogelijk kan weten. Todd en zijn familie proberen vervolgens uit te zoeken wat de betekenis is van deze opmerkelijke gebeurtenis.

Welke film, serie of documentaire ga jij sowieso kijken op Netflix? 

Adorable Books is een Nederlandse boekenblog vol met recensies, nieuwtjes en tips. Op deze site recenseren vier meiden (Danique E., Danique V., Yara en Tedje) allerlei soorten boeken en films: van Young Adult tot romans en van literair werk tot chicklits!

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.