Netflix

Nieuw op Netflix: week 50


Een nieuwe week, dat betekent nieuwe films en series op Netflix! Afgelopen week is er weer een Netflix original kerstfilm verschenen. Kijk je mee naar de rest van het overzicht?

Christmas Inheritance

De vader van Ellen Langford gaat met pensioen. Hij is de eigenaar van een cadeaubedrijf, maar voordat ze de nalatenschap in handen krijgt, moet Ellen een speciale kerstkaart afgeven bij zijn zakenpartner. Ze besluit daar heen te gaan, maar ze strandt echter vanwege een sneeuwstorm in een lokale kroeg. Daar leert ze meer over romantiek en de echte betekenis van kerst.

Mother’s Day

In de week voor Moederdag kampen vier families met heel wat grote en kleine problemen. Jesse moet een ruzie met haar moeder uitpraten en de geadopteerde Kristin is druk bezig om een ontmoeting te arrangeren met de vrouw die haar op de wereld zette. Ondertussen maakt Miranda zich op voor haar eerste Moederdag, terwijl Sandy haar kids zal moeten delen met hun nieuwe stiefmoeder Tina. Dit alles zorgt voor heel wat komische situaties in de aanloop naar de moeder aller feestdagen. Met Julia Roberts, Shay Mitchell, Kate Hudson, Jennifer Aniston en Jason Sudeikis.

The Break-up

Wanneer kunsthandelaar Brooke (Jennifer Aniston) en bustourgids Gary (Vince Vaughn) hun twee jaar oude relatie plots voor bekeken houden, steekt een onverwacht probleem de kop op. De flat die ze betrekken is van alle twee, en geen van beiden is van plan om hun handige optrekje prijs te geven. Tussen Brooke en Gary, en bij uitbreiding, de seksen, brandt een nietsontziende stellingoorlog los. Het goedbedoelde, maar meestal totaal misplaatste advies van vrienden en familie gooit alleen maar olie op het vuur.

Manhunt: Unabomber

De FBI heeft amper aanknopingspunten en de angst onder de bevolking neemt toe. Daarom wordt een nieuw soort profiler ingeschakeld om de beruchte Unabomber op te sporen.

Risk

Documentairemaker Laura Poitras portretteert Julian Assange, de oprichter van WikiLeaks, en toont hoe hoe de onthulling van duizenden documenten – alsmede de door Bradley Manning gelekte beelden waarin Amerikaanse soldaten journalisten in Irak doodschieten – zijn leven en dat van zijn medewerkers op z’n kop zet. De strijd om de waarheid boven tafel te krijgen en de verantwoordelijke regeringen daarmee te confronteren gaat ondertussen door, ook als een beschuldiging van seksueel misbruik er toe leidt dat Assange zich jarenlang schuil moet houden in de Ecuadoriaanse ambassade in Londen.

Berlin 56 (1 seizoen)

Berlijn 1956. Op de traditionele dansschool Galant botsen twee werelden en vindt een bittere strijd plaats tussen preutsheid en emancipatie. Caterina Schöllack, de eigenares van de dansschool en moeder van drie dochters, zoekt voor zichzelf en haar dochters een plek in de traditionele, hiërarchische maatschappij. Twee dochters volgen de wensen van hun moeder: Helga lijkt het uitstekend voor elkaar te hebben na haar huwelijk met de advocaat Wolfgang von Boost en verpleegster Eva zet alles op alles om professor Fassbender aan de haak te slaan. Alleen Monika, de middelste dochter, weigert de gebaande paden te volgen en dompelt zich onder in de opwindende wereld van rock-‘n’-roll.

Wormwood (seizoen 1)

Errol Morris regisseert deze serie over de mysterieuze dood van een militaire wetenschapper tijdens de Koude Oorlog die betrokken was bij een geheime biologische oorlogvoering.De wetenschapper kwam om het leven en zijn dood riep de nodige vraagtekens op. Er wordt beweerd dat hij onder invloed van toegediende LSD uit een hotelraam is gesprongen. De LSD zou hem zijn toegediend door de CIA voor geheime experimenten. In de semi-documentaire Wormwood gaat zijn zoon achter de waarheid aan.

Pottersville

Maynard is een geliefde lokale winkeleigenaar. Wanneer hij op een dag beschonken door de stad loopt in een gorillakostuum wordt hij aangezien voor de legendarische Bigfoot. De bezienswaardigheid zorgt voor een internationaal mediaspektakel en inkomsten van toeristen voor het eenvoudige Amerikaanse stadje dat moeilijke tijden doormaakt.

A Five Star Life

Irene is begin veertig, niet getrouwd en geen kinderen, maar heeft een baan waar veel mensen van zullen dromen: ze is undercover hotelrecensent. Ze is de gevreesde gaste die incognito arriveert, beoordeelt en de standaard van de luxe hotels ijkt. Naast haar baan heeft ze te maken met haar zuster Silvia, getrouwd en als moeder altijd gehaast, en haar voormalige verloofde Andrea. Irene heeft geen enkele behoefte aan stabiliteit en is blij met haar perfecte leventje. Totdat er iets gebeurt dat haar doet twijfelen.

The Ranch (seizoen 2)

Colt (Kutcher) heeft jaren geïnvesteerd om een professionele sportcarrière op te bouwen. Uiteindelijk geeft hij het op en keert hij terug naar de ranch van zijn familie in Colorado. Zijn broer Jameson (Masterson) en vader Beau ontvangen hem niet bepaald met open armen. Colt gaat meewerken op de ranch en dat zorgt al snel voor irritatie onderling bij de familie. Ook misverstanden zijn aan de orde van de dag op de ranch in Colorado.

El Chapo (seizoen 2)

Deze dramaserie vertelt het waargebeurde verhaal van de opkomst, arrestatie en ontsnapping van de beruchte drugsbaron Joaquín ‘El Chapo’ Guzmán.

Under an Arctic Sky

Zes dappere surfers reizen naar de noordkust van IJsland om golven te bedwingen in ongekende omstandigheden. Ze leggen dit vast met geavanceerde camera’s.

Discovering Bigfoot

Filmmaker Todd Standing begeeft zich samen met Professor Dr. Jeff Meldrum – die net als hij het bestaan van Bigfoot onderzoekt – naar een bijzondere locatie om er naar het mysterieuze wezen op zoek te gaan. Ze brengen er drie dagen door en maken in deze dagen bijzondere gebeurtenissen mee. Alles wordt vastgelegd op camera.

Welke film of serie ga jij kijken komende tijd? 

Adorable Books is een Nederlandse boekenblog vol met recensies, nieuwtjes en tips. Op deze site recenseren vier meiden (Danique E., Danique V., Yara en Tedje) allerlei soorten boeken en films: van Young Adult tot romans en van literair werk tot chicklits!

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.