Netflix

Nieuw op Netflix: week 50


Netflix heeft afgelopen week het aanbod goed uitgebreid! Series, films én documentaires staan in het lijstje. Zit er iets voor jou tussen?

Springsteen on Broadway

Bruce Springsteen vertelt persoonlijke verhalen uit zijn leven en brengt akoestische versies van zijn bekendste songs ten gehore in een intieme onemanshow.

Fire With Fire

Na een slopende dag op het werk denken brandweerman Jeremy Coleman (Josh Duhamel) en zijn collega’s de dag te eindigen met een drankje. Wanneer Jeremy een benzinestation binnenloopt, is hij onbedoeld getuige van de brute moord op de eigenaar door Hagan, een blanke racist. Nadat hij ternauwernood weet te ontsnappen, verdiept rechercheur Mike Cella (Bruce Willis) zich in de recente misdaden van Hagan. Wanneer Hagan wordt opgepakt en Jeremy hem moet identificeren in een line-up, blijkt Hagan maar al te goed te weten dat Jeremy achter het spiegelglas staat, als hij zijn volledige naam en adres opsomt. Voorafgaand aan het proces wordt Jeremy gedwongen zijn carrière opzij te zetten, als hij in een getuigebeschermingsprogramma geplaatst wordt. Hij vindt echter troost in een ontluikende romance met US Marshal Talia Durham (Rosario Dawson).

Non-Stop

Bill Marks (Liam Neeson) is een uitgebluste veteraan van de Air Marshals service. Hij beschouwt zijn job niet als een taak die levens kan redden, maar als een kantoorbaantje in de lucht. De vlucht van vandaag zal echter geen routine blijken. Kort na het opstijgen van een transatlantische vlucht van New York naar Londen krijgt hij een reeks mysterieuze tekstberichten die hem bevelen ervoor te zorgen dat de regering het bedrag van 150 miljoen dollar overmaakt op een geheime bankrekening. Indien dit niet gebeurt zal elke twintig minuten een passagier sterven.

Lockout

Een man wordt ten onrechte veroordeeld voor een samenzwering met betrekking tot het plegen van spionage tegen de Verenigde Staten. Dan krijgt hij een voorstel. Wanneer hij de dochter van de president kan bevrijden uit een in de ruimte gestationeerde gevangenis, die overgenomen is door gewelddadige gevangenen, krijgt hij zijn vrijheid terug.

Remember Me

Tyler Hawkins is een jongen die na de zelfmoord van zijn broer en de scheiding van zijn ouders in een staat van totale lethargie belandt. In schril contrast daarmee staat een jonge vrouw, Ally Craig (De Ravin), die een tragedie heeft meegemaakt maar daarna juist de carpe diem-filosofie omarmt. De twee krijgen wat met elkaar, maar niet al het emotionele puin is meteen geruimd.

Abduction

Wat zou je doen als je je eigen foto op een site met vermiste personen zou zien? Het overkomt Nathan Harper (Taylor Lautner), die op zoek gaat naar zijn ware identiteit en er al snel achterkomt dat zijn ouders totaal andere mensen zijn dan dat ze beweren. Wanneer de politie en de regering dan achter hem aan komen, zal Nathan in een race tegen de klok op zoek moeten naar de waarheid.

De Hel van ’63

Januari 1963. Ondanks het barre weer besluit het bestuur van het Friese Elfstedencomité, onder druk van de media, met de kleinst mogelijke meerderheid van stemmen, dat de Elfstedentocht doorgaat. Tussen de duizenden die een startbewijs veroveren bevinden zich soldaat Henk Buma (Cas Janssen), boerenzoon Sjoerd Lelkama (Lourens van den Akker), arbeider Kees Ferwerda (Chris Zegers) en verpleegkundige Annemiek (Chava voor in ’t Holt). Alle vier hebben zo hun reden om deze tocht der tochten te rijden. Door de dramatische en heroïsche gebeurtenissen zal deze Elfstedentocht, ook voor Henk, Sjoerd, Kees en Annemiek, als een van de meest legendarische de geschiedenis ingaan.

Transcendence

Dr. Will Caster (Depp) is de belangrijkste onderzoeker op het gebied van kunstmatige intelligentie. Hij werkt aan een bewuste machine die de collectieve informatie van alles wat tot nu toe gekend is combineert met het volledige spectrum aan menselijke gevoelens. Zijn controversiële experimenten maken van hem het doelwit bij uitstek van anti-technologie extremisten. Wanneer ze Will proberen te vermoorden zorgen ze er onbedoeld voor dat hij in zijn opzet slaagt – deel te nemen aan zijn eigen transcendentie. Voor zijn vrouw Evelyn (Hall) en beste vriend Max (Bettany), beide collega-onderzoekers, is de vraag niet of het wel kan…maar of het wel mag. Hun ergste vrees wordt werkelijkheid wanneer Wills honger naar kennis evolueert naar een schijnbaar grenzeloos verlangen naar macht. En het wordt al snel duidelijk dat hij misschien niet te stoppen is…

Code Name: Geronimo

De film is gebaseerd op de militaire aanval op de compound van Osama Bin Laden, wiens codenaam Geronimo is. De inval wordt gezien vanuit het perspectief van een kleine groep Navy Seals. Het is het verhaal van een clandestiene operatie, een perfect team, en de zeldzame synergie tijdens de meest gedurfde militaire operatie van de afgelopen jaren.

Keizer Kuzco

Als de verwaande keizer Kuzco zijn rechterhand Yzma ontslaat, verandert zij hem uit wraak in een lama, en neemt de macht van Kuzco over. Samen met de hulp van een dorpeling moet Kuzco zien terug te keren naar het paleis, z’n oude vorm weer terug te zien te krijgen, en de macht van Yzma zien af te pakken.

Sad Hill Unearthed

In oktober 2015 bezocht een groep fans van de film ‘The Good, the Bad and the Ugly’ de locatie van de laatste scène van de film in Burgos. Het Spaanse leger had daar een begraafplaats met 5000 grafstenen gecreëerd. Na het schieten van de film was de plek 49 jaar alleen gelaten en was alles door de natuur overwoekerd. De groep begon de vegetatie te verwijderen en te graven en al gauw kwamen delen van ‘Sad Hill Cemetery’ weer tevoorschijn. Het nieuws verspreidde zich als een lopend vuurtje en uit heel Europa kwamen vrijwilligers helpen om deze plaats te reconstrueren.

That Sugar Film

Maker Damon Gameau presenteert zichzelf als proefkonijn, omringd door de nodige artsen en wetenschappers. Doel van het project is de effecten van suiker in het lichaam te registreren. Dit zal gebeuren via een dieet van 6 weken waarin hij volop voedsel met ‘verborgen’ suikers tot zich neemt, waarbij de suikerinname gelijk staat aan het consumeren van 40 theelepels suiker per dag.

Shtisel (seizoen 2)

Een Haredi-familie woont in een ultra-orthodoxe wijk van Jeruzalem en moet zien om te gaan met liefde, verlies en dagelijkse sleur.

Chilling Adventures of Sabrina (kerstspecial)

Magie en kattenkwaad versmelten als de mensheks Sabrina laveert tussen twee werelden: haar leven als sterfelijke tiener en haar familieroeping, de Kerk van de Nacht.

Travelers (seizoen 3)

Een federaal agent volgt vier mensen die opeens totaal nieuwe persoonlijkheden lijken te hebben, en doet een verbijsterende ontdekking over de toekomst van de mensheid.

Fuller House is een sequel van Full House. Deze sitcom was in de jaren negentig van de vorige eeuw enorm populair. De serie draaide om de alleenstaande vader Danny Tanner (door Bob Saget) en zijn drie dochters D.J. (door Candace Cameron), Stephanie (door Jodie Sweetin) en Michelle (door Mary-Kate and Ashley Olsen). De meisjes hadden hun moeder verloren nadat zij was aangereden door een dronken chauffeur. Vriend Joey Gladstone (Dave Coulier) en zwager Jesse Katsopolis (John Stamos) helpen Danny een handje. De woning van de familie Tanner is al snel stampvol, want Jesse trouwt met Rebecca en zij krijgen een tweeling. Het huis kon dus bijna niet voller, maar dat zorgde altijd voor een gezellig en komisch geheel.

Cuckoo

Rachel schokt haar nette Britse ouders als ze trouwt met een Amerikaanse hippie. Dit is slechts de eerste van een reeks verrassingen die de familie te verwerken krijgt.

Tidelands (seizoen 1)

Door de terugkeer van ex-gevangene Cal McTeer naar haar geboorteplaats Orphelin Bay komt een oude samenzwering rond verzwegen moord, drugs en sirenen aan het licht.

The Protector (seizoen 1)

Een jongeman in het huidige Istanbul ontdekt dat hij bij een eeuwenoud geheim genootschap hoort. Hij gaat op een missie om de stad te redden van een onsterfelijke vijand.

Roma

Roma’ speelt zich af in de jaren 70 in Mexico-Stad en schetst een portret van een gezin uit de middenklasse. Gedurende een jaar volgen we de hoogte- en dieptepunten die de familie meemaakt. Centraal staat het dienstmeisje Cleo.

The Innocent Man (seizoen 1)

Deze documentaire is een bewerking van John Grishams enige non-fictieboek en roept verontrustende vragen op over twee moordzaken in Ada (Oklahoma) in de jaren 80.

My Sister’s Keeper

Kate (Sofia Vassilieva) en Anna (Abigail Breslin) hebben een band die hechter is dan die van de meeste zusjes: hoewel Kate ouder is, is ze afhankelijk van haar kleine zusje. Haar leven ligt zelfs in de handen van Anna, zij is namelijk een ‘donorbaby’, een kind dat geboren is om lichaamsdelen af te staan aan haar zus als die deze nodig heeft. Anna besluit dat dit niet langer zo door kan gaan en regelt een advocaat. Sara (Cameron Diaz) is een liefhebbende echtgenote en moeder die haar carrière als advocaat heeft opgegeven om voor haar dochter te zorgen. Ze verliest zichzelf soms in haar rol als de toegewijde zorgverlener die ze is geworden in haar strijd om Kate te redden. Hun enige zoon Jesse (Evan Ellingson) voelt zich onzichtbaar terwijl Kate en Anna alle aandacht krijgen.

Welke series, films en documentaires ga jij kijken?

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply