Nieuw op Netflix: Week 38 2018
Netflix

Nieuw op Netflix: week 48

Wat een week! Er zijn maar liefst 62 films en series toegevoegd aan Netflix. De allerleukste zetten wij voor jou hier op een rijtje neer.

Bobby Robson: More Than a Manager

Portret van één van de grootste voetbaltrainers uit de Engelse geschiedenis. Via archiefbeelden en interviews met zijn collega’s, ex-pupillen en familie ontstaat een beeld van een uitermate geliefde sportman die als een vader was voor veel spelers en voetbal ademende en leefde.

Battle

Amalie is een jonge getalenteerde danseres, die opgroeit in West End, het rijke deel van Oslo. Onverwachts moet Amalie verhuizen naar Stovner, een arme voorstad van Oslo en in alles het tegenovergestelde van West End. Amalie probeert wanhopig via een dubbelleven haar West End-imago in stand te houden en raakt verstrikt in een web van geheimen en leugens. Dan ontmoet ze hiphopdanser Mikael uit Stovner; zijn blik op de wereld opent haar ogen.

100% Coco

De 13-jarige Coco is gek op mode en draagt haar eigen excentrieke stijl. Ze droomt ervan een beroemd stijlicoon te worden. Maar als ze op de eerste schooldag door haar kleding uitgemaakt wordt voor Coco de Clown besluit ze haar vintage jurkjes, panterlaarzen en streepjessokken thuis te laten en als ‘grijze muis’ door het schoolleven te gaan. Anoniem houdt ze een modevlog bij als de ‘Style Tiger’, wat een grote hit wordt. Zou ze dan toch een beroemd stijlicoon worden? En zou Bruno, die eigenzinnige jongen van school, haar dan eindelijk zien staan? Langzaam maar zeker leert Coco dat ze gewoon 100% zichzelf moet zijn.

The Little Mermaid

Cam Harrison is een jonge verslaggever. Hij wordt naar een klein plaatsje in Mississippi gestuurd om een verhaal te onderzoeken over een vrouw die een zeemeermin is. Zijn jongere zus ontmoet de zeemeermin. Ze vertelt haar dat er een legende onder het volk leeft over een klein meisje die gezegend is met de ziel van de zeemeermin.

Afblijven

Melissa springt een gat in de lucht als haar gevraagd wordt mee te dansen in een videoclip. Jordi, die al jarenlang veel met Melissa optrekt, is ook razend enthousiast. Melissa kan zo keigoed dansen dat ze vast en zeker ontdekt wordt. Maar al snel blijkt dat het niet goed gaat met Melissa. Om haar onzekerheid te verbergen en beter te kunnen dansen, slikt ze pillen. En dat worden er steeds meer. Haar vrienden staan machteloos. Wat kunnen ze doen om Melissa te helpen?

The School of Rock

Herrieschopper en gitarist Dewey Finn droomt ervan de rockwedstrijd Battle of the Bands winnen. Zijn collega’s gooien hem echter uit de groep. Dewey zit nu depressief te wezen in zijn huis, waarvan de huur ook al maanden niet meer betaald is. Wanneer er voor zijn huisgenoot Ned een telefoontje komt met een aanbod om in te vallen als leraar, doet Dewey zich voor als Ned en begint met lesgeven op de prestigieuze Horace Green lagere school. Het strenge schoolhoofd Mullins volgt Dewey met argusogen. De gitarist heeft dan wel geen kaas gegeten van lesgeven, hij brengt zijn leerlingen wel de liefde bij voor de rock ‘n roll.

Little Man

Lilliputter Calvin Sims is een crimineel, die op een dag een kostbare diamant weet te stelen. Om het te verbergen stopt hij het in de handtas van een voorbijgaande vrouw. Als Calvin de diamant dan terug wil hebben besluit hij zich als een baby voor te doen. Als hij dan vervolgens door de vrouw en haar man in huis wordt genomen gaat hij op zoek naar de diamant.

Razend

Sven (15) wil regisseur worden en is al volop bezig met filmen. Hij filmt vooral zijn vrienden die aan free running doen en zet de filmpjes dan op YouTube. Hij vraagt Roosmarijn om mee te werken aan zijn eerste speelfilm. Zij mag echter niet te weten komen dat hij thuis regelmatig een pak rammel krijgt. Het lukt hem zijn blauwe plekken voor iedereen verborgen te houden totdat hij er op een dag zo slecht aan toe is dat hij bij zijn oma onderduikt. Daardoor mist hij zijn verjaardag. Roosmarijn denkt dat hij haar niet meer leuk vindt en ook zijn vrienden zijn boos op hem. Hij besluit om voor eens en voor altijd met zijn vader af te rekenen, totdat hij ontdekt waarom zijn vader hem slaat.

Knorretjes Grote Film

Piglet voelt zich achtergesteld wanneer zijn vriendjes op ‘honingjacht’ gaan en hem wordt verteld dat hij te klein is om te helpen. Wanneer hij verdwijnt komen zijn vriendjes Eeyore, Rabbit, Tigger, Kanga en Winnie the Pooh erachter dat Piglet eigenlijk op zijn eigen manier altijd een held is geweest en ze gaan naar hem op zoek.

Radeloos

In Radeloos heeft Yara al een poosje een oogje op Paco, die bij haar op school zit en als DJ plaatjes draait op feesten. Maar Paco heeft wat met Floor en ziet haar niet staan. Komt het misschien omdat ze te dik is? Yara’s moeder wil dat haar dochter fotomodel wordt maar eigenlijk wil Yara naar de kunstacademie. Ze besluit af te vallen door minder te gaan eten. Zo slaat ze twee vliegen in één klap: nu kan ze fotomodel worden en vindt Paco haar misschien mooi genoeg. Maar naarmate Yara minder eet, voelt ze zich steeds slechter. Haar vriendin Sterre maakt zich ernstig zorgen. En Paco? Misschien heeft hij geen oog voor Yara omdat hij zo zijn eigen problemen heeft…

Timboektoe

Isa en haar oudere broer Kars moeten verhuizen omdat hun ouders het roer omgooien en een camping in Frankrijk beginnen. Gelukkig ontmoet Isa Jules, een half-Nederlandse jongen met een alcoholistische vader. Net als de camping van haar ouders het lijkt te gaan redden, blijkt er een andere camping geopend te worden die hen de oorlog verklaart. De onsympathieke eigenaar geeft Jules’ vader de schuld van de kwalijke dingen die hij aanricht en deze wordt gearresteerd. De politie dreigt vervolgens om de camping van Isa’s ouders, Timboektoe, te sluiten, maar Isa, Jules en Kars besluiten om hier een stokje voor te steken.

Lover of Loser

Het zit de 15-jarige Eva (Gaite Jansen) niet mee. Met haar nieuwe stiefvader kan ze absoluut niet opschieten. Ze is bang dat hij haar wil misbruiken, maar haar moeder gelooft haar niet. Als bijverdienste ontwerpt ze T-shirts, die ze zaterdags in de printshop drukt. Op Mees (Martijn Lakemeier), de leuke jongen die daar werkt, is ze eigenlijk wel een beetje verliefd. Hij vindt haar ook erg aardig. Maar door een misverstand denkt ze dat hij al een vriendin heeft. Ze wil graag met iemand praten. Iemand die haar serieus neemt. Maar haar beste vriendin heeft daar nu geen tijd voor. Die heeft net een nieuwe vriend die haar helemaal opslokt. Als bij een optreden van een muziekband de vlotte knappe Ricardo aandacht aan haar besteedt, is ze al snel helemaal verloren. Hij pakt haar helemaal in met leuke kleren en wil haar zelfs voorstellen aan een bekende Parijse modeontwerper. Mees vindt het maar niets.

Baby (seizoen 1)

Twee tieners uit het rijke deel van Rome zijn hun familie en klasgenoten beu. Ze voelen zich aangetrokken tot de onderwereld van de stad en gaan een dubbelleven leiden.

1983 (seizoen 1)

In deze duistere, alternatieve geschiedenisthriller ontdekken een naïeve rechtenstudent en een verbeten rechercheur een complot waaronder Polen jarenlang gebukt ging.

A Christmas Prince: The Royal Wedding

Prince Richard en Amber zijn druk in de weer met hun huwelijksvoorbereidingen. Ze zijn van plan om rond de kerstdagen te trouwen, maar Amber vindt het spannender dan gedacht – zou ze wel een goede prinses en toekomstige koningin van Aldovia zijn? Aan de andere kant heeft Prince Richard ook een aantal crisissen die hij moet oplossen, en dat terwijl de bruiloft steeds dichterbij komt.

Angela’s Christmas

Als de jonge Angela op kerstavond met haar familie naar de kerk gaat, krigjt ze een buitengewoon idee. Een hartverwaremend verhaal gebaseerd op een boek van Frank McCourt.

Manto

Deze film vertelt over het leven van de controversiële en getroebleerde Indiaas-Pakistaanse schrijver Saadat Hasan Manto. Hij werd geboren in Ludhiana, Brits India. Hij schreef voornamelijk in de Urdu-taal en produceerde 22 verzamelingen korte verhalen, een roman, vijf series hoorspelen, drie verzamelingen essays en twee verzamelingen persoonlijke schetsen. Zijn beste korte verhalen worden hoog gewaardeerd door schrijvers en critici. Het was bekend dat Manto schreef over de harde waarheden van de samenleving waar niemand over durfde te praten. Hij is vooral bekend om zijn verhalen over de verdeling van India onmiddellijk na de onafhankelijkheid in 1947. In deze biografie wordt hij door de censoren aangesproken op zijn artistieke keuzes.

How To Get Over a Breakup

Een Peruaanse reclamevrouw uit Lima heeft liefdesverdriet. Ze kan haar ex niet uit haar hoofd zetten. Alcohol, Tinder en schilderen helpen niet en daarom besluit ze een blog te schrijven over haar leven als single. Ze is verbaasd over het succes van haar website.

Into the Forest

Als gevolg van een langdurige black-out moeten twee zussen, die behoorlijk van elkaar vervreemd zijn, samen met hun vader proberen te overleven met de weinige middelen die ze hebben in hun afgelegen woning, midden in een bos. Maar geruchten over plaatsen waar het gewone leven zou zijn hervat, zorgen voor verwarring en onenigheid over wat ze moeten doen.

Welke films en series ga jij kijken?

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Kelly december 3, 2018 at 19:50

    Zo grappig al die oude films van Carry Slee! Ik ben zelf heel benieuwd naar A royal wedding 🙂

  • Leave a Reply