Netflix

Nieuw op Netflix: week 43

Wat een drukke week! Afgelopen week heeft Netflix maar liefst 45 nieuwe titels toegevoegd. De leukste titels zetten wij voor jou op een rijtje neer.


Midnight Sun
Katie is een 17-jarige die binnen de deuren moet blijven wegens een zeldzame ziekte. De geringste blootstelling aan het zonlicht kan namelijk haar dood betekenen. Een normaal leven zit er voor haar niet in, tot ze Charlie ontmoet. Zij treden een romantische zomer tegemoet, waar zij enkel ’s nachts of binnenshuis van kunnen genieten. De vader van Katie is een barmhartige man die er alles voor doet om zijn dochter een goed leven te schenken.


Tesla
Nikola Tesla vecht een zware strijd om zijn nieuwe uitvinding van de grond te krijgen. Misnoegd over de hebzucht van zijn concullega Thomas Edison werkt hij aan een wisselstroomgenerator en -motor. Als Europeaan kan hij maar moeilijk aarden in Amerika waar de industriële revolutie nog in zijn kinderschoenen staat en waar het intellectueel eigendom menig addertjes onder het gras verbergt.


Loving
Richard (Joel Edgerton) en Mildred Loving (Ruth Negga) trouwen in 1958 en worden vervolgens gearresteerd en veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf. Hen wordt verteld dat de straf vervalt als ze de staat Virginia verlaten. De enige reden voor dit alles is dat Richard een blanke man is en dat Mildred een zwarte vrouw is.


Brave Blue World
‘Brave Blue World’ is een documentaire die een optimistisch beeld schetst van hoe de mensheid nieuwe technologieën en innovaties inzet om met water op onze planeet om te gaan. Er worden diverse moderne technieken, van hergebruik tot energieopwekking, over vijf verschillende continenten getoond. Hierbij staat het vraagstuk centraal hoe we op een duurzame wijze water kunnen gebruiken.


Rebecca
Een jonge vrouw van eenvoudige komaf trouwt met een gedistingeerde kasteelheer, Maxim de Winter genaamd. Hun huwelijksgeluk lijkt van korte duur door de herinnering aan Rebecca, de vorige vrouw van Maxim. De oude geliefde van Maxim kwam onder duistere omstandigheden om het leven, maar haar geest lijkt nog altijd rond te waren.


The Alienist (seizoen 2)
Sara heeft haar eigen privé-detectivebureau geopend en leidt de aanklacht over een gloednieuwe zaak. Ze herenigt zich met Dr. Kreizler, de geduchte alienist, en John Moore, nu verslaggever van de New York Times, om Ana Linares, het ontvoerde dochtertje van het Spaanse consulaat, te vinden. Hun onderzoek leidt hen op een sinistere weg van moord en bedrog, op weg naar een gevaarlijke en ongrijpbare moordenaar.


Barbaren (seizoen 1)
Barbarians speelt zich af in het jaar 9 na Christus, tijdens de Romeinse keizerlijke campagne van Germania. Drie Romeinse legioenen en hun hulptroepen worden geleid door Publius Quinctilius Varus, terwijl Arminius, een Germaanse stamhoofd die opgeleid is in Romeinse militaire tactieken, de Germaanse stammen verenigt tegen hun zuidelijke indringers. De drie samenwerkende Germaanse stammen proberen het oprukkende Romeinse leger af te weren door ze in een hinderlaag te laten lopen. Later bekend als de beroemde Slag bij het Teutoburgerwoud.


Perdida (seizoen 1)
Op een dag verdwijnt op mysterieuze wijze een 5-jarig meisje, Soledad, in Valencia, zonder een spoor achter te laten. 13 jaar later wordt de vader van het meisje, Antonio, gearresteerd in Bogotá, Colombia met anderhalve kilo cocaïne in zijn maag. Antonio zoekt nog steeds naar zijn ontvoerde dochter en wil naar de gevangenis worden gestuurd in Colombia om haar verblijfplaats te achterhalen. Dit zet een reeks gebeurtenissen in gang die veel mensen treft.

Lucy
Lucy (Scarlett Johansson) is een jonge vrouw die op vreselijke wijze gedwongen wordt om drugs te smokkelen. Per ongeluk komt zij in aanraking met de drugs, die haar op een mysterieuze manier bovenmenselijke krachten geven. Ze kan kennis direct absorberen, is in staat om objecten met haar geest te verplaatsen en ze kan geen pijn of leed voelen. Ze trekt vervolgens ten strijde tegen de onverlaten die haar te grazen namen.

Bridget Jones: The Edge of Reason
De mollige en onzekere Bridget Jones heeft haar droomman en succesvol advocaat Mark Darcy aan de haak geslagen. Hun liefdesgeluk wordt verstoord door Marks beeldschone en perfecte collega Rebecca. Bridget wordt jaloers en vertrekt voor haar werk naar Thailand met haar oude vlam en baas Daniel Cleaver. In Thailand raakt Bridget zwaar in de problemen en de enige die haar te hulp schiet, is Mark Darcy.

Notting Hill
In Notting Hill bloeit er tussen de populaire actrice Anna Scott en de minder succesvolle boekenverkoper William Thacker iets moois op. Maar al snel komt William erachter dat hun relatie niet zonder slag of stoot gaat.

Wanted
Als Wesley Gibson ontdekt dat zijn vermoorde vader lid was van een geheime moordenaarsgilde, gebruikt hij zijn aangeboren talenten om zijn vader te wreken.

Bridesmaids
Ze heeft geen geld, geen lief en geen spatje geluk, maar wanneer dertiger Annie door haar op trouwen staande boezemvriendin Lillian tot Eerste Bruidsmeisje wordt gebombardeerd, is het hek helemaal van de dam. Compleet overweldigd, maar vastbesloten om te slagen, gaat Annie een hilarisch ensemble van bruidsmeisjes voor in de strijd om de bruiloft van de eeuw te regisseren.

Inglourious Bastards
In het door Duitsers bezette Frankrijk is Shosanna getuige van de brute moord op haar familie. Ze weet maar net te ontsnappen en vlucht naar Parijs. Ondertussen is een joodse groep soldaten bezig met het organiseren van wraakaanvallen op de nazi’s. De groep die bekend staat als ´The Basterds´, moet angst zaaien door de nazi’s op brute wijze te vermoorden. Ze stuiten op Shosanna en geheim agent Bridget Von Hammersmark, waarmee ze samen een missie ondernemen om de leiders van het Derde Rijk uit te schakelen.

The Perfect Man
Een tiener wil haar alleenstaande moeder meer zelfvertrouwen geven door net te doen alsof de knappe oom van haar vriend een geheime aanbidder is.

I, Tonya
Tijdens de Amerikaanse kampioenschappen ijsschaatsen weet Tonya zich op te werken tot een van de favorieten. Door een incident, waarbij haar rivale aangevallen wordt door een crimineel, is ze haar toekomst in de sport niet meer zeker.

Split
Drie jonge meisjes worden op klaarlichte dag gedrogeerd en ontvoerd. Ze worden wakker in een duistere kelder en ontdekken dat de man die ze er bracht Kevin heet. Maar de volgende ochtend staat er iemand voor hun neus die er weliswaar uitziet als Kevin maar innerlijk heel anders in elkaar zit. Al snel blijkt dat de getroebleerde man drieëntwintig persoonlijkheden te hebben. De meisjes moeten zien te ontsnappen voordat ze worden geconfronteerd met zijn vierentwintigste, de enige voor wie ze écht bang moeten zijn: The Beast.

Welke nieuwe titels op Netflix ga jij kijken?

Adorable Books is een Nederlandse boekenblog vol met recensies, nieuwtjes en tips. Op deze site recenseren vier meiden (Danique E., Danique V., Yara en Tedje) allerlei soorten boeken en films: van Young Adult tot romans en van literair werk tot chicklits!

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.