Netflix

Nieuw op Netflix: week 41


Deze week werd de eerste aflevering van dé serie toegevoegd waar wij stiekem al even naar uitkeken. Daarnaast nog een paar films waarvan ik verwacht dat die het kijken waard zijn!

Weg van Jou

De stadse Evi wordt met frisse tegenzin door haar werkgever overgeplaatst van hip Rotterdam naar stil Zeeuws-Vlaanderen. Weigeren is geen optie, haar carrière valt of staat met slagen in de Zeeuwse regio. Ze laat haar comfortabele stadse leven van uitgaan en veel consumeren achter zich en begint met vallen en opstaan aan haar nieuwe leven in Zeeuws-Vlaanderen. Dat het daar niet allemaal onverstaanbare Zeeuwen zijn, blijkt als Evi in Terneuzen schipper Stijn ontmoet. Zou ze dan toch aarden in de Zeeuwse klei of keert ze liefst zo snel mogelijk terug naar haar vriend Lennaert die in Rotterdam is gebleven?

The Haunting of Hill House (seizoen 1)

In flashbacks worden de leden van een gebroken gezin geconfronteerd met enge herinneringen aan hun oude huis en de vreselijke gebeurtenissen die hen hebben verdreven.

ReMastered: Who Shot the Sherrif?

In 1976 overleefde reggaelegende Bob Marley een moordaanslag, terwijl rivaliserende politieke groeperingen streden in Jamaica. Maar wie was er precies verantwoordelijk?

FightWorld (1 seizoen)

Acteur en vechtsportliefhebber Frank Grillo reist de wereld rond en dompelt zich onder in verschillende vechtsportculturen om hun tradities en drijfveren te begrijpen.

Feminists: What Were They Thinking?

In 1977 legde een fotoboek een ontnuchtering vast: vrouwen die de culturele beperkingen van hun jeugd verloochenen en hun volledige menselijkheid omarmen. “Feminists: What Were They Thinking?” bekijkt die foto’s en bezoekt deze vrouwen opnieuw, en werpt een blik op die tijd. De film richt zich daarbij op onze cultuur van vandaag die op alarmerende wijze de noodzaak van voortdurende verandering aantoont.

Riverdale (seizoen 3, aflevering 1)

22 July

Op 22 juli 2011 werden vijfhonderd jongeren op een zomerkamp op het eiland Utøya aangevallen door een zwaarbewapende rechtsextremist. De moorddadige aanval eiste het leven van 69 mensen. Het was een trauma dat Noorwegen tot in de kern raakte, en nog steeds doet tot op de dag van vandaag. De 19-jarige Kaja brengt een paar dagen door op het eiland met haar jongere zus Emilie. De twee maken ruzie omdat Emilie niet in de stemming is voor het kamp en absoluut geen zin heeft om naar de barbecue te gaan. En dus eindigt Kaja alleen. Dan wordt plots het eerste schot gehoord.

A Street Cat Named Bob

Na een moeilijke jeugd werd Bowen dakloos en raakte verslaafd aan heroïne. In de lente van 2007 zat hij in een methadonprogramma en woonde in een flat in Londen in het kader van een begeleidwonenproject. In de hal van de flat vond hij een gewonde kat. Toen hij geen eigenaar kon ontdekken bracht hij de kat naar een dierenarts, die antibiotica voorschreef. Voor de duur van de kuur nam hij het dier in huis terwijl hij bleef zoeken naar de eigenaar ervan. Toen hij deze na de twee weken van de kuur nog niet gevonden had liet hij de kat op straat los in de hoop dat deze zou terugkeren naar waar hij vandaan kwam. In plaats daarvan volgde de kat Bowen, zelfs toen hij de bus nam om aan de slag te gaan als straatmuzikant. Hij besloot de kat te houden en gaf hem de naam Bob naar een personage in Twin Peaks. Vanaf dat moment nam Bowen Bob de kat steeds mee naar zijn werk op zijn vaste speelplekken en ook toen hij de daklozenkrant Big Issue ging verkopen.

Welke films of series ga jij kijken?

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Naomi oktober 19, 2018 at 16:40

    Ben heel erg benieuwd naar 22 july. Denkt dat het echt een heftige film is!

  • Leave a Reply