Netflix

Nieuw op Netflix: week 4 2021

Februari is aangebroken! Netflix heeft afgelopen week 17 mooie nieuwe titels toegevoegd. De leukste titels zetten wij voor jou op een rijtje.

We Are the Brooklyn Saints (seizoen 1)
Documentaire over een American football jeugdteam uit Brooklyn, New York. Brooklyn is over het algemeen niet de meest makkelijk wijk om in op te groeien. Mede daarom is dit jeugdteam voor de meeste kinderen ook veel meer dan alleen een sportvereniging. Het leven kan voor sommige jongens keihard zijn en daarom biedt The Brooklyn Saint ook houvast en kansen. We zien in de serie jonge atleten van 7 tot 13 jaar die dankzij deze ploeg deel uitmaken van een hechte gemeenschap.

The Dig
Net voor de Tweede Wereldoorlog losbarst huurt de welgestelde weduwe Edith Pretty de amateurarcheoloog Basil Brown in. Hij krijgt de opdracht opgravingen uit te voeren op haar landgoed in Sutton Hoo. Ze doen een historische ontdekking die verband houdt met het verleden van Engeland‎.

Finding ‘Ohana
Het is zomer op het platteland van Oahu, een eiland op Hawaï. Deze zomer krijgt een opwindende wending voor broer en zus Alex en Kea als ze een dagboek in handen krijgen dat wijst op een vervlogen schat. Samen met nieuwe vrienden besluiten ze een groot avontuur aan te gaan.

Bajocero
Op een afgelegen weg wordt een gevangenentransport op gewelddadige wijze in een hinderlaag gelokt. Martin, de politieagent die achter het stuur zat, overleeft en verschuilt zich achterin bij de gevangenen. De aanvallers willen een van de gevangenen die in de vrachtwagen zit en ze stoppen pas als ze hem eruit hebben.

The Outpost
De film vertelt het verhaal van de 53 Amerikaanse soldaten die tijdens Operation Enduring Freedom tegen een strijdkracht van ongeveer 400 vijandige opstandelingen in het noordoosten van Afghanistan hebben gestreden. Oorspronkelijk gebouwd om de lokale bevolking te betrekken bij ontwikkelingsprojecten in de gemeenschap, stond Combat Outpost Keating – gelegen aan de voet van drie steile bergen op slechts 14 mijl van de Pakistaanse grens – tegenover een constante dreiging aangevallen te worden door de Taliban, waardoor de Amerikaanse soldaten die daar gestationeerd waren gevaar liepen. Toen uiteindelijk werd besloten om de basis te sluiten, ontdekte de Taliban dit en besloten ze een statement te maken.

Penguin Bloom
Sam Bloom was ooit betrokken bij een ongeluk dat ze maar nipt wist te overleven. Sindsdien moet ze verlamd door het leven. Wanneer zij en haar echtgenoot Cameron op een gewonde ekster stuiten besluiten ze deze te adopteren. De vogel zal de levens van het gezin Bloom fundamenteel veranderen.

Welke van deze titels ga jij kijken op Netflix?

Adorable Books is een Nederlandse boekenblog vol met recensies, nieuwtjes en tips. Op deze site recenseren vier meiden (Danique E., Danique V., Yara en Tedje) allerlei soorten boeken en films: van Young Adult tot romans en van literair werk tot chicklits!

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.