Netflix

Nieuw op Netflix: week 13 en 14

Afgelopen twee weken zijn er maar liefst 117 nieuwe titels aan Netflix toegevoegd. Wij zetten de leukste nieuwe titels voor je op een rijtje!


Two Distant Strangers
In deze voor een Oscar genomineerde korte film probeert een man thuis te komen, bij zijn hond, maar herbeleeft steeds een dodelijke confrontatie met een agent.


What Men Want
Ali is sportagent die door haar mannelijke collega’s steeds opzij wordt geschoven. Op een dag beschikt ze over het vermogen om de gedachten van mannen te lezen. Ze besluit dit in haar voordeel te gebruiken.


Dolly Parton: A Musicares Tribute
Op een avond vol met sterren, muziek en herinneringen eert een groep iconische artiesten Dolly Parton als de MusiCares Person of the Year.


This is a robbery: The world’s biggest art heist
In 1990 weten twee mannen verkleed als agenten een museum in Boston binnen te komen en miljoenen aan kunst te stelen. Ontdek alles over deze beruchte kunstroof.


The Fisherman’s Diary
Een jong meisje, geïnspireerd door Malala Yousafzai die de Nobelprijs voor de Vrede won, tart de verwachtingen van haar vader en dorp om onderwijs te kunnen volgen.


The Green Mile
Paul Edgecomb slijt zijn dagen in een bejaardentehuis en kijkt terug op zijn leven. Jarenlang heeft hij gewerkt als bewaker in de ‘dodengang’ van de Cold Mountain-gevangenis. Hij denkt vooral terug aan het moment dat John Coffey werd binnengebracht. Een reusachtige man die werd beschuldigd van de verkrachting en moord op twee meisjes. Stukje bij beetje wordt echter duidelijk dat hij niet de grote bruut is die hij lijkt te zijn, maar juist een vriendelijk mens met een goed hart. Coffey blijkt een heel bijzondere gave te hebben.


De Storm
Een jonge moeder wordt tijdens de verwoestende Watersnoodramp gescheiden van haar zoontje en begint een verwoede zoektocht om hem terug te vinden.


Hacksaw Ridge
Hacksaw Ridge vertelt het ongelooflijke waargebeurde verhaal van Desmond Doss (Andrew Garfield) die tijdens de slag om Okinawa in de Tweede Wereldoorlog 75 man redde zonder een wapen te dragen of af te vuren.


Children of Men
Het is het jaar 2027 en de jongste persoon op aarde, een 18 jarige jongen, is net gestorven. De mensheid staat op het punt van totale uitroeiing en de maatschappij kreunt onder het brute geweld van rivaliserende sektes. Alle hoop om de wereld van de totale ondergang te redden rust op de schouders van de onwaarschijnlijke held Theo (Clive Owen).


The Broken Hearts Gallery
Na een relatiebreuk opent een galeriemedewerkster een expositie van achtergebleven voorwerpen uit vorige relaties. Het blijkt een aanzet tot een nieuwe beweging.


Just Say Yes
Het leven van de hopeloos romantische Lotte staat op z’n kop als haar plannen voor een ideale bruiloft in duigen vallen, terwijl haar egocentrische zus zich net verlooft.


Booksmart
De beste vriendinnen Amy (Kaitlyn Dever) en Molly (Beanie Feldstein) staan aan de vooravond van hun diploma-uitreiking wanneer ze beseffen dat ze de afgelopen jaren alleen maar in de bibliotheek hebben gezeten en veel te weinig hebben gefeest. De dag voor de diploma-uitreiking besluiten ze de verloren tijd in te halen en een ongelooflijk avontuur aan te gaan. Een verhaal met Lisa Kudrow, Will Forte en Jason Sudeikis over de zoektocht naar volwassenheid en het belang van vriendschap.


Pride & Prejudice
In het klassenbewuste Engeland van het einde van de 18de eeuw worden de vijf zusjes Bennet – waaronder de vastberaden Elizabeth (Keira Knightley) en de jonge Lydia (Jena Malone) – door hun moeder (Brenda Blethyn) opgevoed met één enkel doel voor ogen: een geschikte man vinden en trouwen. Als een rijke vrijgezel zijn intrek neemt in één van de herenhuizen uit de buurt, zijn de Bennets hoopvol: onder de vele vrienden van de nieuwe buurman zullen de zussen ongetwijfeld hun gading vinden. Maar als Elizabeth kennis maakt met de charmante en – zo zegt men – eerder snobistische Mr. Darcy (Matthew MacFadyen) gaan de poppen aan het dansen…


Thunder Force
De wereld wordt geterroriseerd door superschurken. Gelukkig is er een wetenschapper, Emily, die een goedje heeft ontwikkeld om zelf ook superkrachten te krijgen. Maar als ze haar beste vriendin Lydia per ongeluk voorziet van het goedje, ontstaat er een bijzondere nieuwe superheld.


Rogue
Teamleider Samantha O’Hara leidt een team van soldaten tijdens een gewaagde missie: gijzelaars redden van hun ontvoerders in het afgelegen Afrika. Maar terwijl de missie mislukt en het team strandt, komen ze tegenover een bloedige, meedogenloze bende rebellen te staan, en een horde van uitgehongerde, woedende leeuwen.


Underworld: Awakening
Selene (Beckinsale), de vampierenstrijdster, is net uit een twaalfjarige cryogene slaap ontwaakt. De wereld is in die periode drastisch veranderd: de mens heeft het bestaan van vampieren en weerwolven ontdekt, en voert een meedogenloze oorlog om beide onsterfelijke soorten uit te roeien.


Risen
De eerste veertig dagen na de opstanding van Jezus Christus door de ogen van een Romeinse strijder. De strijder moet in opdracht van Pontius Pilatus onderzoek doen naar de geruchten over een uit de dood herrezen Joodse Messias en het lichaam zien te vinden van Jezus van Nazareth om een dreigende opstand in Jeruzalem te voorkomen.


Doomsday
Een dodelijk virus beëindigt voortijdig de levens van honderdduizenden mensen in Schotland, waarna het land door een grote muur hermetisch van de rest van de wereld wordt afgesloten. Mensen die proberen te ontsnappen worden doodgeschoten en de muur zelf herbergt allerhande wapens om vluchten van besmetten te voorkomen. 30 jaar later duikt het virus, ‘The Reaper’ genaamd, plots opnieuw op, ditmaal in hartje Londen. Een elite-team wordt achter de muur in Schotland gestuurd om op zoek te gaan naar het werk van dokter Kane, die voor de uitbraak 30 jaar geleden dicht bij een doorbraak in onderzoek was.


Beethoven
De familie Newton hebben het thuis gezellig, maar ze lijken iets te missen. Dan komt een kleine puppy hun leven binnen lopen. Beethoven, zoals ze hem noemen, groeit echter uit tot een gigantische hond met alle huishoudelijke gevolgen. Dokter Varnick, de lokale dierenarts wil Beethoven gebruiken om mee te experimenteren.


Shrek
De slechte heerser van Duloc (de kleine Lord Farquaad) heeft alle sprookjesfiguren uit zijn land verbannen. De figuren, inclusief een praatgrage ezel, vluchten naar het moerasland van de oger Shrek, die erg op z’n privacy gesteld is. Farquaad maakt een deal met Shrek: als hij de mooie prinses Fiona redt uit een kasteel dat bewaakt wordt door een draak, krijgt Shrek z’n land terug.


Shrek 2
Na teruggekeerd te zijn van hun huwelijksreis horen Shrek en Fiona dat haar ouders van het huwelijk gehoord hebben. Ze willen niets liever dan haar ware liefde te ontmoeten in hun koninkrijk Far Far Away. Ze zijn zich echter niet bewust van de veranderingen die hun dochter onlangs ondergaan heeft. En dat hun nieuwe schoonzoon een 350 kilo zware Ogre met een slechte hygiëne is en een pratende ezel als vriend heeft.

En nog véél meer titels, waaronder veel oude titels en veel films uit het buitenland. Welke titel ga jij sowieso kijken op Netflix?

Adorable Books is een Nederlandse boekenblog vol met recensies, nieuwtjes en tips. Op deze site recenseren vier meiden (Danique E., Danique V., Yara en Tedje) allerlei soorten boeken en films: van Young Adult tot romans en van literair werk tot chicklits!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.