Adorable Bookclub,  Boeken,  Boekrecensies

Niets te vrezen – Karen Rose

Niets te vrezen
Het nieuwe boek van Karen Rose is hier: Niets te vrezen. Laura, van de Adorable Bookclub, heeft het boek gelezen en je leest hier haar mening. 

Dana runt in Chicago een opvanghuis voor vrouwen. Wanneer ze onderdak biedt aan Sue kan ze niet vermoeden welk onheil ze binnenhaalt. Sue is net vrijgekomen en vastbesloten wraak te nemen op iedereen die verantwoordelijk is voor haar gevangenisstraf. Het ontvoeren van een 11-jarige jongen is daarin nog maar de eerste stap.
Dana krijgt steeds meer achterdocht bij Sue’s verhaal en zodra er in haar buurt gruwelijke moorden worden gepleegd, weet Dana dat dit nog slechts het begin is…

Het verhaal wordt voornamelijk beschreven vanuit Sue, Dana en Ethan. Sue is een vrouw die uit is op wraak. Ze wil de familie Vaughn te pakken nemen voor iets uit het verleden. Ze heeft dan ook tot in de puntjes gepland hoe ze dit wil doen. Daarvoor ontvoerd ze Alec, het dove zoontje van de familie Vaughn. Hierbij pleegt ze onderweg nog een aantal moorden, zoals de moord op Cheryl, de inwonende logopediste van Alec, en haar verloofde Paul. Ondertussen runt Dana in Chicago een opvanghuis, Hanover House. Hier vangt ze vrouwen en kinderen op die vluchten van hun situatie. Zo komt ook Sue onder een valse naam met Alec bij haar terecht. Ethan raakt betrokken door Stan Vaughn, de vader van Alec. Ethan heeft een verleden met Richard de broer van Stan en voelt zich verplicht om te helpen. Ethan runt een bedrijf samen met Clay, waarin ze mensen natrekken. Vergelijkbaar met een privé detective.

Sue zorgt er op een vreselijke wijze voor dat de politie niet bij de zaak betrokken raakt. Met haar motto ‘pas toe, pas aan en verbeter’ zorgt ze ervoor dat ze dat ze lang van de radar verdwijnt. Ondertussen is Ethan het spoor aan het uitzoeken wat Sue achterlaat, maar dit is moeilijker dan het lijkt. Dana neemt Sue nietsvermoedend in huis, maar komt er al snel achter dat er iets niet klopt. Ze krijgt de jongen bijna nooit te zien en hij lijkt altijd te slapen en nergens op te reageren. Dana denkt dan ook dat ze Jane en Erik in huis heeft genomen, een moeder met een getraumatiseerde jongen. Dana weet echter niet dat hij doofstom is en dat er een hele andere situatie speelt. En dan raakt Dana ook nog aan de praat met Ethan. Ethan en Dana raken in een stormachtige situatie waarin ze steeds meer naar elkaar toetrekken terwijl ze hier allebei niet aan toe zijn. Ondertussen gebeuren er nog veel meer moorden in het stadje terwijl niemand weet hoe.

‘Niets te vrezen is echt een ontzettend spannend boek!’

Karen Rose was mij al bekend maar ook Niets te vrezen is weer een ontzettend spannend boek. Ze schrijft duidelijk en zorgt ervoor dat je wil blijven lezen. Het verhaal blijft van begin tot eind spannend en toen het einde eenmaal daar was, was ik erg verbaasd en had het niet verwacht. Dit verwacht ik ook bij een thriller. Het is erg goed beschreven vanuit alle personen, vooral die van Sue vond ik verrassend. Hoe ze denkt als moordenares en als ontvoerder is erg realistisch. Al met al, een erg spannende en goede thriller!

Niets te vrezen

Titel: Niets te vrezen
Auteur: Karen Rose
Verschenen: 2018
Pagina’s: 448
Uitgever: De Fontein

bol-button

Rating: 4,8/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *