Boekrecensies,  Young adult

Niets te verliezen – Sarah Dessen

Niets te verliezenTitel: Niets te verliezen
Auteur: Sarah Dessen
Verschenen: mei 2015
Pagina’s: 400
Uitgever: Moon
Oorspronkelijke titel: What Happened to Goodbye?

Een nieuwe stad, een nieuwe school, een nieuwe rol. Het kan Mclean niets schelen. Sinds de scheiding van haar ouders verhuist ze met haar vader van stad naar stad. Met elke verhuizing heeft ze de kans om zichzelf opnieuw uit te vinden: als rebel, als dramaqueen, als allemansvriend. Pas wanneer ze in Lakeview terechtkomt, ziet ze een glimp van iemand die ze al jaren uit het oog was verloren: zichzelf. Haar buurjongen valt voor haar zoals ze echt is, maar de tijd dringt. Kan ze zich binden voordat het tijd is om weer te verhuizen?

Mening over Niets te verliezen:

Door het onwijs mooie en opvallende omslag wist ik dat ik dit boek wilde lezen. Ik vond het omslag zo prachtig er uit zien. Felle kleuren, mooie sierlijke letters. Ik heb geen moment spijt gehad dat ik het boek heb gelezen, wat een fantastisch boek. Ik vind het wel jammer dat ik nog nooit eerder van Sarah Dessen had gehoord, voordat ik dit boek las. Nadat ik het boek had gelezen heb ik haar meteen opgezocht en wat bleek nou? Ze heeft meer boeken geschreven. Ik heb dus nog een flinke inhaalslag te maken!

Het duurde even voordat het boek aan de beurt was, ik had namelijk een flinke recensiestapel liggen met boeken die ik nog moest lezen. Nu ik er op terug kijk heb ik echt spijt dat ik niet eerder ben begonnen met lezen. Allereerst wil ik je vertellen dat het boek écht als een speer leest. Als je eenmaal goed in het verhaal zit, en dat gebeurt vrij snel, dan kun je het boek niet meer neerleggen. Ik vond het erg fijn dat de personages zo goed zijn uitgewerkt. Zo leer je Mclean heel goed kennen, en weet je precies wat er in haar hoofd afspeelt.

De band tussen Mclean en haar buurjongen, Dave, vind ik vermakelijk om te lezen. Ze leren elkaar steeds wat meer kennen, en het is niet zoals in sprookjes. Het is een stuk realistischer dan bij de meeste boeken. Behalve de band tussen deze twee personages, staat ook de band tussen Mclean en haar moeder centraal. Terwijl haar moeder toenadering zoekt, neemt Mclean afstand. Ook dit vind ik goed neergezet. Doordat Mclean juist de afstand neemt van haar moeder, begrijp je ook steeds meer waarom ze dat doet. Tegen het einde vroeg ik me echt af of dit nog wel goed zou komen.

Niets te verliezen is een verhaal waar niet teveel spanning in te vinden is, maar dat maakt het ook wel een fijn boek. Je leest het lekker luchtig en op die manier heb je hem ook binnen no time uit. Zeker een must-read voor de zomervakantie.

Meer recensies lezen van de boeken van Sarah Dessen? Klik dan hier.

Rating: 4,5/5

bol-button

6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.