Adorable Bookclub,  Feelgood

Niemand zoals Zoë (Sportschool #2) – Renée Olsthoorn

Niemand zoals Zoë is het tweede deel in de Sportschool-serie geschreven door Renée Olsthoorn. Emily van de Adorable Bookclub las het boek. Hier lees je wat zij van het boek vindt.

Waar gaat Niemand zoals Zoë over?

Een trouwambtenaar die zelf het huwelijk absoluut niet ziet zitten? Inderdaad. Alleenstaande moeder Zoë vindt het heerlijk om de stellen die ze trouwt gelukkig te zien, maar is zelf dik tevreden met haar leven als single mama. Met Jeremy, de vader van haar dochter Philomena, heeft ze een vriendschappelijke band, maar ze zijn niet voor niets uit elkaar. Voor romantiek is in haar leven geen plaats. Tot ze Thijs ontmoet in de spinningruimte van sportschool Fit ’n Flashy. Geeft ze zichzelf bloot aan deze man die haar vlinders in har buik bezorgt? Of blijft haar bindingsangst haar liefdesgeluk in de weg staan?

Dit tweede deel in de sportschoolserie van Renée Olsthoorn is in dezelfde stijl geschreven als haar eerste deel Vraag het aan Veerle. Er keren kleine details terug van het boek over Veerle, als Zoë contact met haar heeft, maar verder staat het los van het eerste verhaal. In mijn ervaring een positief punt, want dat maakt dat het herkenbaar is voor diegenen die hebben genoten van deel één, maar dat je het ook los kunt lezen.

Zoë is een jonge vrouw, die samen met haar ex Jeremy een dochter heeft: Philomena. In het boek wordt duidelijk dat Zoë jong moeder is geworden. Nu zij niet meer samen is met Jeremy, wonen Zoë en Philomena bij Zoë’s moeder in huis. Dit is niet Zoë’s biologische moeder: Zoë is als baby namelijk te vondeling gelegd – een detail waarmee Renée Olsthoorn iets meer diepgang in het verhaal legt. Door Zoë’s verleden begrijp je bepaalde onzekerheden beter en lees je, ondanks dat het zeker een feelgoodroman blijft, meer over de persoon achter het verhaal.

‘Niemand zoals Zoë van Renée Olsthoorn leest lekker weg’

Zoë is zelf trouwambtenaar, en vindt het een uitdaging om tijdens het spreken op verschillende bruiloften de persoonlijkheden en familiegeschiedenis van het bruidspaar terug te laten komen. Naast haar werk is ze graag te vinden in de sportschool, waar ze haar vriendinnen – de ‘zumbies’ die ook in het eerste deel van de serie voorkomen – heeft ontmoet. Naast haar vriendinnen is er nog iemand anders die haar interesseert: instructeur Thijs. Al gauw heeft Zoë een oogje op hem, en komt ze erachter dat hij haar ook wel ziet zitten. Dochter Philomena is echter niet zo enthousiast over het feit dat haar moeder eventueel gaat daten, en Zoë heeft eigenlijk besloten momenteel niet aan de man te willen. Hoe dit verder afloopt?…

De verhaallijn over Zoë is zeer vermakelijk en het boek leest gemakkelijk weg. Evenals in deel één vond ik de schrijfstijl van Renée wat jeugdig. Ze doet haar best om actuele onderwerpen terug te laten komen, maar het ligt er soms wat dik bovenop: alsof ze het aan het einde in het verhaal heeft moeten passen. Desondanks vond ik het positief dat Renée meer diepgang in deze feelgoodroman heeft gebracht en zorgt zij ervoor dat je toch door wilt lezen. De persoonlijkheid van Thijs, de man op wie zij een oogje heeft, is ook een leuke toevoeging aan het verhaal.

Pluspunten
+ Leest gemakkelijk weg
+ Maakt nieuwsgierig
+ Doet de naam feelgoodroman eer aan

Minpunten
– Voorspelbaar
– Jeugdige schrijfstijl

Bestel hier het boek bij Bol.com.

niemand zoals zoe

Titel: Niemand zoals Zoë
Auteur: Renée Olsthoorn
Verschenen: januari 2022
Pagina’s:  240
Uitgever: Zomer & Keuning
bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.