Teen chicks

Newsflash: een vervolg op de “Hoe Overleef Ik” serie

Als ik mensen van mijn leeftijd vraag wat hun favoriete boek was toen zij tiener waren krijg ik vaak te horen “Hoe Overleef Ik…” serie. Ik geef toe, ook ik las deze boeken met veel plezier. Francine Oomen is een fijne schrijver en maakte leuke tienerboeken. Ik heb denk ik al haar boeken destijds verslonden van de “HOI” serie.

Hoe overleef ik

Nu zag ik laatst wat heel leuks op het internet. Er komt een geheel nieuwe serie genaamd “Rosa & Co”, deze serie gaat over de oudere Rosa en Neuz. Eigenlijk is het dus een vervolg; hoe gaat het met hun leven? Deze serie gaat een young adults serie worden. Onderwerpen als ‘drugs’, ‘alcohol’ en ‘vreemdgaan’ worden besproken. Dingen die je in de voorgaande boeken minder vaak terug kon vinden.

Hoe overleef ik 2

Benieuwd waar het vervolg van de Hoe Overleef Ik serie over gaat?

Wat doe je als je droom aan diggelen valt en je zelfvertrouwen tot onder het nulpunt daalt? Dan ga je, zoals Rosa, naar New York! Als au pair bijvoorbeeld.

Wat doe je als je in je eentje, ver van huis, ten einde raad bent? Dan zoek je nieuwe vrienden, maak je nieuwe plannen, ga je een blokje om met de hond, bak je een taart en laat je je niet gek maken door een pratend hert, een overspelig vriendje en een helse puber.
Wat doe je als je (per ongeluk) vreemdgegaan bent? Als je teveel drinkt, rookt en blowt, een verkeerde studie gekozen hebt, platzak bent en je vader je ontzoond heeft? Dan vlucht je. Bijvoorbeeld naar Berlijn, zoals Neuz doet.

Eerlijk is eerlijk, ik ben best benieuwd naar deze boekenreeks. Ik heb geen idee wat ik kan verwachten!

Je kunt dit boek bestellen bij bol.com voor €14,95!

Las jij vroeger ook boeken van de “HoI” serie? Zoja, ga je dit boek ook kopen?

 

 

Previous Post Next Post

10 Comments

 • Reply susan januari 29, 2013 at 07:27

  Super! Vroeger hield ik van die boeken en ook deze ga ik lezen!

 • Reply Suzanne januari 29, 2013 at 07:27

  Ik heb dit deel al lang gelezen want hij is al zins november uit 😉 ik heb zelf oook alle delen gelezen van HOI

 • Reply Mandy januari 29, 2013 at 08:34

  Vroeger heb ik ze allemaal gelezen, ga eens kijken of de bibliotheek deze al heeft

 • Reply Lieke januari 29, 2013 at 09:57

  Ook ik was altijd helemaal weg van de HOI serie!
  Ben best benieuwd naar de vervolgdelen, al weet ik niet of dit echt mijn ding is.

 • Reply Jana januari 29, 2013 at 10:12

  Oh geweldig! Ik heb alle HOI boeken gelezen vroeger! En ik sta te springen om de nieuwe serie te lezen! 🙂

 • Reply Joanydvv januari 29, 2013 at 11:30

  Ik heb eigenlijk nog nooit een boek van de serie gelezen vroeger.

 • Reply Anneke januari 29, 2013 at 14:07

  Ik las ze wel en was er gek op. Ik heb ze niet allemaal gelezen, na een tijdje werd ik te oud. De nieuwe serie lijkt me gaaf!

 • Reply ankee januari 29, 2013 at 21:11

  Ik ben nooit zon fan geweest van de HOI serie maar deze
  Heb ik met sinterklaas gekregen en toen toch maar gelezen.

  En hij was best leuk!
  Ondanks dat sommige conversaties een beetje onrealistisch
  overkwamen, kon ik toch niet stoppen met lezen.

 • Reply Ellen januari 29, 2013 at 21:52

  Ik was echt grote fan van de HOI serie! Soms lees ik nog eens een boek opnieuw voor de grap, het blijft echt leuk. Ik weet nog niet of ik de nieuwe serie ga lezen, misschien gewoon het eerste boek eens proberen en dan kijken of ik het leuk vind…

 • Reply Ilse februari 13, 2013 at 22:43

  Vind ik echt een leuk boek! Ik ben er in sneltreinvaart doorheen gegaan. Wel ietwat simpel voor een young adult. Maar oké, zo is Francine’ schrijfstijl nu eenmaal. Af en toe is het wel een lekker tussendoortje, net als de young adults van bijvoorbeeld Carry Slee. =)

 • Leave a Reply