Teen chicks

Newsflash: een vervolg op de “Hoe Overleef Ik” serie

Als ik mensen van mijn leeftijd vraag wat hun favoriete boek was toen zij tiener waren krijg ik vaak te horen “Hoe Overleef Ik…” serie. Ik geef toe, ook ik las deze boeken met veel plezier. Francine Oomen is een fijne schrijver en maakte leuke tienerboeken. Ik heb denk ik al haar boeken destijds verslonden van de “HOI” serie.

Hoe overleef ik

Nu zag ik laatst wat heel leuks op het internet. Er komt een geheel nieuwe serie genaamd “Rosa & Co”, deze serie gaat over de oudere Rosa en Neuz. Eigenlijk is het dus een vervolg; hoe gaat het met hun leven? Deze serie gaat een young adults serie worden. Onderwerpen als ‘drugs’, ‘alcohol’ en ‘vreemdgaan’ worden besproken. Dingen die je in de voorgaande boeken minder vaak terug kon vinden.

Hoe overleef ik 2

Benieuwd waar het vervolg van de Hoe Overleef Ik serie over gaat?

Wat doe je als je droom aan diggelen valt en je zelfvertrouwen tot onder het nulpunt daalt? Dan ga je, zoals Rosa, naar New York! Als au pair bijvoorbeeld.

Wat doe je als je in je eentje, ver van huis, ten einde raad bent? Dan zoek je nieuwe vrienden, maak je nieuwe plannen, ga je een blokje om met de hond, bak je een taart en laat je je niet gek maken door een pratend hert, een overspelig vriendje en een helse puber.
Wat doe je als je (per ongeluk) vreemdgegaan bent? Als je teveel drinkt, rookt en blowt, een verkeerde studie gekozen hebt, platzak bent en je vader je ontzoond heeft? Dan vlucht je. Bijvoorbeeld naar Berlijn, zoals Neuz doet.

Eerlijk is eerlijk, ik ben best benieuwd naar deze boekenreeks. Ik heb geen idee wat ik kan verwachten!

Je kunt dit boek bestellen bij bol.com voor ā‚¬14,95!

Las jij vroeger ook boeken van de “HoI” serie? Zoja, ga je dit boek ook kopen?

 

 

10 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.