New: Netflix - Adorable Books
Algemeen, New in, Overig, Tips

New: Netflix

f
Netflix, misschien heb je er al van gehoord. Sinds kort is het ook beschikbaar in Nederland! Voor velen een droom die uitkomt. Maar wat houdt Netflix nou eigenlijk in? En wat bieden zij aan? Ik heb een kijkje genomen, en mij aangemeld op Netflix!


Wat is Netflix?
Om het heel simpel te zeggen lijkt het een beetje op Spotify, maar dan voor films, series en documentaires. Het is een betaalde dienst waar je (tot nu toe) €7,99 per maand voor gaat betalen. Hierdoor kan je onbeperkt overal Netflix kijken. Je streamt hiermee gewoon de films vanaf het internet.
Netflix is beschikbaar op onder andere je laptop, tablet en telefoon. Voor bijvoorbeeld de Xbox is het ook aanwezig, maar daar moet je geloof ik weer meer voor gaan betalen.
Alles wat je via Netflix kijkt is mét Nederlandse ondertiteling.

Wat biedt Netflix aan?
Netflix is pas net begonnen in Nederland en daarom is het aanbod nog niet erg groot. Daarom heb ik een rijtje gemaakt met de series en films die je nu al onder andere kan bekijken. Let wel op, dit is een kleine greep eruit en ik heb alleen de series en films gepakt die jullie waarschijnlijk al kennen zodat je een beetje een overzicht kan krijgen.

Series:
– Pretty Little Liars
– Dexter
– Vampire Diaries
– Californication
– The Bridge
– Family Guy
– Homeland
– Gossip Girl
– Modern family
– New girl
– Lost
– Flikken Maastricht

Kinderen:
– Power Rangers
– Trollz
– Powerpuff girls
– 6 Teen
– H2O
– Nijntje
– Wayside
– Club van Sinterklaas
– Angela Anaconda
dr
Films:
– Lord of the rings
– Kick Ass
– Killers
– The Proposal
– Old stars 2
– Sex and the City
– Alles is liefde
– The Switch
– Komt een vrouw bij de dokter
– The Ring
– Saw VII
– Haar naar was Sarah

Docu’s:
– Frozen planet
– The blue planet
– Planet earth
– Mythbusters
– Walking with dinosaurs

Zoals je kan zien is het aanbod ontzettend verschillend. Volgens Netflix is dit pas het begin en zullen er steeds meer dingen aan toe worden gevoegd. Als je inlogt kan je op je beginpagina onder het kopje “new releases” telkens zien wat er nieuw is binnengekomen.

Aanrader?
Tot nu toe vind ik Netflix best fijn om mee te werken. Het is handig aangezien je hierdoor geen virussen binnen kan krijgen. Ook is het misschien wel iets goeds om te betalen voor de films die je kijkt in plaats van alles te zitten downloaden. Een nadeel is dat het aanbod momenteel nog niet zo groot is. Veel films waar je naar zoekt hebben ze daarom ook nog niet. Toch is Netflix wel weer leuk omdat je nieuwe films en series gaat uitproberen. Zo heb ik laatst met mijn vriend allemaal cabaretiers zitten bekijken.

Netflix is de eerste maand “gratis” om uit te proberen. Hiervoor moet je je aanmelden en €0,01 cent van je bankrekening af laten schrijven. Dit is omdat het een betaalde dienst is en Netflix automatisch het geld van je rekening af zal schrijven. Echter is het mogelijk om al in de eerste maand op te zeggen. Hierdoor heb je dus maar €0,01 cent betaald om Netflix een maand lang uit te proberen. Let wel op de datum, anders ga je gewoon de volle volgende maand betalen. Opzeggen kan makkelijk via je account.

 

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Anneke september 17, 2013 at 08:57

  Tot nu toe trekt het me nog niet zo. Ik heb niet het idee dat ik iets mis zeg maar.

 • Reply Swaen september 17, 2013 at 11:40

  Ze hebben veel maar toch trekt het met niet zo. Ik heb ook al andere manieren om mijn series te zien 🙂

 • Reply Joanydvv september 17, 2013 at 13:12

  Ik vind het een goed concept, maar ik baal wel van het aanbod. Ze hebben nog lang niet al mijn favoriete series en de series die ze hebben lopen erg ver achter. Jammer. Ik denk dat ik niet ga verlengen na mijn gratis proefmaand.

 • Reply Rosie september 17, 2013 at 13:42

  Mijn schoonzusje vertelde het me afgelopen week, dit lijkt me wel echt iets voor mij (en nu de koude wintermaanden er weer aankomen al helemaal!). Door mijn verloving is het er nog niet van gekomen maar ik ga deze week eens kijken!

  Liefs Rosie

 • Reply Edrienne september 17, 2013 at 17:51

  Ik ben er eigenlijk wel benieuwd naar, want onder het kopje series zitten aardig wat series die ik kijk of nog wil kijken. Lopen ze alleen wel gelijk met Amerika (zoals Pretty Little Liars) of missen er nog veel afleveringen?

 • Reply Dieuwke september 18, 2013 at 12:44

  Ik twijfel enorm! Aan de ene kant echt superhandig! Nu moet ik elke keer moeilijk doen met mn laptop aan mn tv koppelen enzo. Alleen ik hoorde dat de series ook niet met Amerika meelopen (zoals PLL elke week) dus ik wacht denk ik nog even af. 8 euro per maand is inderdaad niet veel om zo toch legaal alles te kunnen kijken.

 • Leave a Reply