New in: Bibliotheek - Adorable Books
New in

New in: Bibliotheek

Afgelopen week ging ik weer een keertje naar de bibliotheek. Het was lang geleden dat ik zelf een boek kon uitkiezen, in plaats van literatuur voor school. Vaak als ik bij de bibliotheek ben geweest lees ik lang niet alle boeken, omdat ze me uiteindelijk niet zo leuk lijken. Dit keer is dat waarschijnlijk weer het geval, maar ik vind het leuk om ze aan jullie te laten zien. Kijk mee.

Vlammen: Hoe onwaarschijnlijk het ook is, Katniss Everdeen heeft de jaarlijkse Hongerspelen gewonnen, samen met haar medestrijder Peeta Mellark. Maar ze hebben de overwinning behaald in weerwil van het Capitool en de wrede regels die er gelden. Katniss en Peeta zouden dolgelukkig moeten zijn, want ze zijn voor de rest van hun leven zeker van roem en rijkdom voor henzelf en hun familie. Maar er gaan geruchten over een opstand in verschillende districten. Tot hun schrik worden Katniss en Peeta door hun overwinning het symbool van die opstand. Het Capitool is kwaad en het Capitool wil wraak.
Het tweede deel uit de Hongerspelen moest ik nog lezen. Ik ben na een dag al over de helft, en ik vind het een heerlijk boek. Je kunt al een recensie van dit boek vinden, klik hier.

Huiver: En toen opende ik mijn ogen en waren alleen Grace en ik er nog – helemaal niets behalve Grace en ik – en drukte ze haar lippen op elkaar alsof ze mijn kus binnen in zich wilde houden, terwijl ik dit moment vasthield dat zo kwetsbaar was als een vogel in mijn handen. Al jaren doet Grace niets liever dan de wolven in het bos achter haar huis observeren. Er is één wolf met goudkleurige ogen – haar wolf – die haar hart sneller doet kloppen. Maar elk jaar verdwijnt hij bij het aanbreken van de zomer, om pas bij de eerste vorst weer tevoorschijn te komen. Die zomer ontmoet Grace Sam, een jongen met goudkleurige ogen die haar direct de adem beneemt. Hij is haar wolf, ze weet het, ze voelt het. Als de winter nadert moet Sam vechten omdat hij de wolf in hem voelt groeien, maar de liefde van Grace niet wil verliezen…
De laatste tijd hou ik erg van Fantasy boeken. Daarom nam ik deze mee. De achterkant van het boek sprak me erg aan, dus belandde dit boek in mijn boekentas.

Een schitterend gebrek: Lucia en Casanova leren elkaar kennen op een feest nabij Venetië, worden verliefd en beloven elkaar eeuwige trouw. Maar kort daarna verdwijnt Lucia plotseling uit Casanova’s leven. Vele jaren later ontmoeten ze elkaar in een Amsterdamse schouwburg bij toeval opnieuw. Hij heeft er geen weet van dat zij het is omdat ze haar gezicht onder een sluier verbergt, en hij probeert haar te veroveren op de van hem bekende wijze.
Voor Lucia is de schokkende confrontatie aanleiding tot een reconstructie: haar jeugd in de Veneto, haar kortstondige maar heftige liefde voor Casanova, de verwoestende ziekte die haar trof, haar vlucht naar Amsterdam en haar werk als hoer. Langzaam wordt duidelijk dat haar verdwijning geen verraad was, maar een daad van liefde.
Over dit boek had ik al heel veel gehoord. Het schijnt een boek te zijn vol mooie levenslessen. Ik kan maar één ding zeggen: ik ben benieuwd!

Black Box: Black Box is het televisieprogramma waar heel Nederland voor thuisblijft. Zeven kinderen van tien tot zestien zitten opgesloten in een zwart huis vol camera’s op de Pier in Scheveningen. Black Box duurt een maand, en dat is genoeg om geschiedenis te maken. Jamie is de jongste redactrice van het programma. Ze is zeventien, enthousiast, naïef en al snel stapelverliefd: op Rijn, de briljante regisseur. Zo verliefd, dat ze niet meer ziet dat Black Box volledig uit de hand loopt. Zo verliefd, dat ze een rode avondjurk belangrijker vindt dat het leven van de kinderen… Maar wie is verantwoordelijk voor het drama op de Pier? De kinderen, of de redactie? Of de zeven miljoen kijkers thuis?
In de bieb sprak dit boek me wel aan, maar nu lijkt het me een beetje een kinderboek. Ik ga hem wel gewoon proberen, en dan zie ik wel.

 

 

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Ellen mei 6, 2012 at 15:12

  Leuke boeken! Ik heb ze allemaal, behalve ‘Een schitterend gebrek’ al gelezen en ik vond ze heel leuk, dus dat belooft! 😉

 • Reply Vera mei 6, 2012 at 20:46

  Ik zou eigenlijk veel meer moeten lezen! Een schitterend gebrek vond ik een erg mooi boek!

 • Reply Sal mei 15, 2012 at 17:26

  Ik heb ook veel gehoord over Een schitterend gebrek. Ben benieuwd naar jouw recensie!

 • Reply Annelies juli 1, 2012 at 15:35

  Een schitterend gebrek is geweldig!

 • Leave a Reply