Boekrecensies,  New Adult

Het lot van Callie & Kayden – Jessica Sorenson

Het lot van Callie & Kayden - Jessica Sorenson Titel: Het lot van Callie & Kayden
Auteur: Jessica Sorenson
Verschenen: juni 2013
Pagina’s: 319
Uitgever: Xander Uitgevers
Originele titel: The Coincidence of Callie and Kayden

Callie wordt op haar twaalfde verjaardag alles ontnomen en ze belooft zichzelf niemand ooit te vertellen wat haar is overkomen. Jaren later houdt haar pijnlijke verleden Callie’s dagelijks leven echter nog steeds in de greep. Alles verandert als ze de mysterieuze en aantrekkelijke Kayden ontmoet die net als zij gewend is om in stilte te lijden. Kayden doet er alles aan met Callie bevriend te raken, ook al blijft zij afstandelijk en in zichzelf gekeerd. Hoe meer Kayden probeert deel van haar leven te worden, hoe duidelijker het wordt dat Callie moet worden gered.

Mening over Het lot van Callie & Kayden

Callie lijkt op het eerste gezicht een verlegen meisje, dat zich een beetje vreemd gedraagt. Maar wat niemand weet, is dat ze een ontzettend groot geheim met haar meedraagt waar ze bijna iedere dag wel mee wordt geconfronteerd. Kayden heeft net als Callie een groot geheim, al blijkt hij wel een stuk populairder te zijn op school. Maar op een dag verandert alles als Callie ziet hoe Kayden door zijn vader geslagen wordt. Ze springt er tussen om vervolgens weer stilletjes te verdwijnen. Callie en Kayden vertrekken allebei naar de universiteit om zo ver mogelijk van hun familie weg te zijn. Daar leren ze elkaar pas écht kennen. Er is iets aan Callie wat Kayden niet kan weerstaan, hij heeft zich nog nooit zo aangetrokken gevoelen tot iemand. Ze trekken steeds meer met elkaar op en langzaam aan wordt het steeds duidelijker wat er in het verleden van Callie is gebeurd. Kan Kayden hiermee omgaan? Kunnen ze met alle problemen omgaan?

Het lot van Callie & Kayden is een boek in het nieuwe genre ‘New Adult’. Dit genre richt zich vooral op jongvolwassenen tussen de 18 en 25 jaar en behandelt thema’s zoals uit huis gaan, seksualiteit, depressie en familieperikelen. Ik heb ontzettend genoten van dit boek! Het was een echte pageturner. Het boek was zo ontzettend spannend en omdat je eigenlijk niet weet wat Callie nou precies is overkomen, wil je de hele tijd doorlezen. Het is interessant hoe alles beschreven wordt, het is allemaal zeer realistisch en zeker niet over de top. Dit nieuwe genre lijkt me wel wat, ik ben benieuwd of hier snel nog meer boeken in verschijnen. Het lot van Callie & Kayden is echt een dikke aanrader als je een keer weer wat anders wil lezen. Je leeft echt mee met de hoofdpersonen, door wat zij allemaal meemaken. Het einde had zo’n ontzettende cliffhanger, dat ik er eigenlijk nog steeds stil van ben! OMG, jullie moeten dit boek gewoon lezen! Ik kan er niet te veel over zeggen, omdat ik anders misschien al delen verklap, maar het is zeker een aanrader als je van spanning, een beetje drama en liefde in een verhaal houdt.

Rating: 5/5

bol-button

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *