Netflix

Netflix tip: The Sinner

Op zoek naar een spannende serie op Netflix? Misschien is The Sinner iets voor jou. 

Waar gaat The Sinner over?

The Sinner volgt een jonge moeder (Jessica Biel) die, op een uitje met haar man (Christopher Abbott) en zoon, een verrassende geweldadige actie onderneemt waar, ze tot haar ontzetting, geen weet van heeft. Het evenement lanceert een omgekeerde en uiterst verrassende misdaadthriller waarvan de drijvende kracht niet het “wie” of het “wat” is, maar het “waarom”. Een onderzoeker (Bill Pullman) raakt geobsedeerd met het ontdekken van het motief van de vrouw, samen gaan zij op een schrijnende ontdekkingstocht naar het diepst van haar psyche en de gewelddadige geheimen uit haar verleden.

In de serie volg je de jonge moeder Cora Tannetti (Jessica Biel). Op een zomerse dag is ze met haar man en kind aan het water. Ze schilt een peer voor haar zoon en steekt vervolgens een jongen neer die een paar meter verderop zit. Deze moord – die al vrij snel gebeurt in de eerste aflevering – komt totaal uit het niets. De grote vraag die direct in je hoofd komt is: waarom? “I did it, and I don’t know why.”

Rechercheur moordzaken Harry Ambrose staat Cora Tannetti bij. Ambrose is een excentrieke man met buitensporig veel kennis van planten en bomen en heeft een onderdanige rol in een verknipte relatie en wil deze zaak tot op de bodem oplossen. Hoe kan het zo zijn dat een gewone vrouw zonder strafblad ineens iemand op een publieke plek doodsteekt? Hij begint in Cora’s leven te graven, die met haar zieke zusje opgroeide in een streng gelovig gezin.

Ik ga verder niet te veel verklappen over The Sinner, want daar moet je de serie zelf voor gaan kijken. Seizoen 1 – dat 8 afleveringen bevat – had ik binnen een paar dagen afgekeken. Dat wil dus zeggen dat ik behoorlijk aan de buis gekluisterd was, want ik moest en zou weten hoe het zou aflopen. En complimenten voor een knap staaltje acteerwerk van Jessica Biel, hoor! Nu is het tijd om seizoen 2 te gaan kijken, ik kan niet wachten…

The Sinner heeft twee seizoenen en ze staan allebei op Netflix! Gaat dat zien, want binnen één aflevering ben je verslaafd en wil je alle afleveringen meteen achter elkaar bingen

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Jolien december 16, 2018 at 21:37

    Klinkt echt als een spannende serie!

  • Reply Gerda juli 16, 2020 at 00:12

    Geweldige serie!! Heb seizoen 1 nu gekeken bij mijn dochter! Super en nu bezig met 2e seizoen..

  • Leave a Reply