Street Food
Netflix

Netflix-tip: Street Food

Street Food is een documentaire van Netflix die kort geleden is uitgekomen. Een documentaire over Street Food sprak mij direct aan. Ik ben gek op street food, maar toen ik zag dat dit alleen over Azië ging, was ik direct verkocht!

Waar gaat Street Food over?

Ga tijdens een wereldwijde culturele ontdekkingsreis op zoek naar streetfood en ontdek de verhalen van de mensen die deze lekkere gerechten bereiden.

Elke aflevering van Street Food gaat over een nieuw land en nieuwe stad. Zo begin je in Bangkok, in Thailand. Telkens lichten ze een paar speciale street food tentjes uit. Hoewel ik eerst had verwacht dat ze vooral de manier van en de geschiedenis zouden vertellen, werden dit vrij persoonlijke verhalen. De documentaire toont vooral hoe belangrijk street food is in dat land en waarom die ene persoon (en soms meerdere) het zo goed voor elkaar hebben met hun tentje. Iets waar ik vooral van onder de indruk was, was hoe hard die mensen wel niet werken. Natuurlijk weet je dit al, maar zo’n documentaire legt het vast. En bevestigd het.

‘Het is prachtig om te zien hoeveel passie die mensen hebben’

Aan de ene kant vind ik de serie echt top. Het is ontzettend leuk om te zien wat voor soort street food er is in deze landen. Vooral als je er zelf niet bent geweest, is het interessant om te zien hoe dat er nou eigenlijk aan toe gaat. Maar ook als je er wel al bent geweest, is het leuk om terug te kijken. Vooral hoe veel passie die mensen hebben, dat is prachtig om te zien.
Aan de andere kant vond ik de serie ergens wat tegenvallen. De afleveringen zijn erg kort, maar 30 minuten. Ik miste toch een klein beetje die achtergrond. Iets uitgebreider waarom de street food zo belangrijk is. Wil je echter gewoon snel een korte docu kijken, dan is de serie weer ideaal. Ik heb de serie in een paar avonden bekeken, en het eindresultaat vond ik erg goed. Ik heb genoten van de serie, maar vond hem niet enorm bijzonder. Ben je geïnteresseerd in street food, of ben je in die gebieden geweest? Dan raad ik de documentaire zeker aan! Verwacht er niet te veel van, maar het is zeker vermakelijk om te zien.

Ga jij Street Food kijken?

Meer artikelen over Netflix

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply