Netflix

Netflix serietip: Trinkets

Er staat een nieuwe serie op Netflix: Trinkets. Toen ik de trailer zag, wist ik meteen dat ik het een leuke serie zou vinden. En mijn gevoel bleek goed te zijn: want in twee dagen keek ik de hele serie af.

Waar gaat Trinkets over?

Trinkets is gebaseerd op de gelijknamige young adult van Kirsten Smith. Trinkets gaat over drie high-school meiden die niet heel veel gemeen hebben, behalve één ding: shoplifting. Elodie Davis is net verhuisd van Alburquerque, New Mexico naar Portland, Oregon om bij haar vader en zijn familie te wonen nadat haar moeder is overleden. In de serie raakt ze bevriend met Moe en Tabitha, omdat ze naar dezelfde Shoplifters Anonymous groep gaan.

We volgen het leven van de drie meiden, die allemaal hun eigen problemen hebben. Elodie probeert de dood van haar moeder te verwerken, Moe is een punk-styled type en heeft struggles met haar vader die in de gevangenis zit en de rijke, populaire Tabitha moet dealen met haar vriendje die niet altijd even lief voor haar is én met haar influencer moeder die om de drie seconden ergens een foto van moet maken.

Ieder heeft zo haar eigen probleem. Niemand van hen steelt omdat ze verveeld zijn, het komt echt ergens vandaan. Ze stelen om zichzelf af te leiden en even te ontsnappen aan de realiteit. Het fijne aan deze serie is dat de afleveringen 20 tot 30 minuten duren. Perfect om even tussendoor te kijken, of gewoon zoals ik: alles achter elkaar. Het eerste seizoen bestaat uit 10 afleveringen, daar ben je dus zo doorheen! Het fijne aan deze serie is dat je alles meteen wil zien, maar doordat de afleveringen zo kort zijn, worden de andere karakters uit de serie niet echt uitgediept. Dat zou leuk zijn voor als er een seizoen 2 komt! Die is nog niet aangekondigd door Netflix.

Ben jij ook benieuwd geworden naar Trinkets op Netflix? Check dan de trailer hieronder.

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *