Netflix,  TV-series

Netflix serie: Unbelievable

Toen ik laatst hoorde over de Netflix serie ‘Unbelievable’, een serie gebaseerd op een waargebeurd verhaal, werd ik nieuwsgierig. Deze miniserie gaat over een reeks verkrachtingen in Washington en Colorado.

Waar gaat Unbelievable over?

Unbelievable vertelt het verhaal van Marie Adler. Een jong meisje, dat getraumatiseerd is door een verkrachting. Enkele uren na deze gebeurtenis moet ze haar verhaal vertellen aan de politie. Ze wordt bedolven onder vragen. Ze moet haar verhaal niet aan één, niet twee maar meerdere rechercheurs vertellen. Zo vaak, dat haar hoofd er van bonkt. Omdat Marie nogal warrig haar verhaal deelt, twijfelen zowel haar oud-pleegouders als de agenten aan het verhaal. Het is zelfs zo erg, dat ze haar helemaal niet meer geloven en haar aanklagen voor een valse aanklacht.

In Colorado vindt eenzelfde soort misdaad plaats. Rechercheur Duvall bijt zich vast in de zaak en doet er alles aan deze zo snel mogelijk op te lossen. Tijdens haar onderzoek komt ze erachter dat er meerdere, vergelijkbare onopgeloste zaken zijn. Ze besluit samen te werken met rechercheur Rasmussen, van een nabijgelegen district. Samen komen ze steeds meer te weten over deze reeks misdaden en de dader.

Spannende ontknoping

Wat een aangrijpend verhaal is Unbelievable. Bizar hoeveel vrouwen en meisjes hebben geleden onder de daden van deze vreselijke misdadiger. Unbelievable zit mooi in elkaar. Het verhaal van Marie Adler vormt de rode draad van de serie. Begrijpelijk, omdat haar het meeste ‘onrecht’ is aangedaan. De serie steekt goed in elkaar. Het is helder opgebouwd waardoor de zaak goed te volgen is. De serie is spannend, je wilt weten wie de dader is en of deze zaken écht aan elkaar gelinkt zijn. Rechercheurs Duvall en Rasmussen zijn echt een power duo. Twee vrouwen die zich helemaal inzetten om deze zaken op te lossen. De serie bestaat uit 8 afleveringen van elk ongeveer 45-60 minuten. Ik kan het zeker aanraden om te kijken wanneer je geïnteresseerd bent in series over misdaden, die gebaseerd zijn op de werkelijkheid.

Heb jij Unbelievable al gezien?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *