Netflix

Netflix serie: The Society

Eens in de zoveel tijd kies ik een serie uit op Netflix waar ik eigenlijk niet zoveel over weet. Puur om me te laten verrassen. Ik lees de korte beschrijving bij de eerste aflevering en start dan zonder verder nog enige informatie over de serie opgezocht te hebben. Dat deed ik ook bij The Society. Op de een of andere manier trok het mij aan, vandaag vertel ik je meer over deze Netflix serie.

Waar gaat Netflix’ The Society over?

De eerste aflevering laat verschillende tieners zien. Wanneer zij op kamp vertrekken van hun school, lijkt er iets vreemds gebeurd te zijn. Zonder enige verklaring komen ze niet op de eindbestemming aan, maar keren ze terug naar hun woonplaats. Eenmaal daar aangekomen, zijn alle andere inwoners op een mysterieuze wijze verdwenen uit hun rijke stad. De tieners van West Ham moeten hun eigen samenleving vormen om te overleven.

Tieners de baas in The Society

Toen ik de omschrijving las, dacht ik als eerste: gaaf, een serie waarbij tieners de wereld overnemen. Ik heb tot nu toe pas één aflevering gezien, dus veel kan ik er niet over zeggen, maar tot nu toe vind ik het een origineel onderwerp en boeide het me genoeg dat ik ook de tweede aflevering ga kijken. Ik stoorde me wel aan enkele karakters, maar aangezien er verschillende hoofdpersonen zijn in deze serie, is dat niet erg. Het is alleen altijd standaard bij series over tieners, dat je altijd de bepaalde types hebt in het verhaal. Denk aan: de populaire jongen, het meisje dat graag in de belangstelling staat, iemand die geplaagd wordt etc. Wat ik me heel erg afvraag, is waar alle andere mensen zijn gebleven. Het enige wat duidelijk werd uit de eerste aflevering was dat er een soort stank in de stad hing toen de volwassenen er nog waren. Toen deze weg waren, was de stank ook verdwenen. Het is een mysterieus verhaal waarbij je eigenlijk wel te weten wil komen wat er nu echt speelt. Daarnaast ben ik benieuwd of de tieners zelf kunnen overleven in deze afgesloten stad.

Tot nu toe staat er één seizoen van The Society op Netflix. Het seizoen bevat 10 afleveringen die gemiddeld één uur duren. Daardoor kun je dus lekker veel wegkijken!

Heb jij The Society al gekeken?

Lees hier alles over Netflix

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *