Netflix, TV-series

Netflix serie: Sex Education

Een tijdje terug plaatste Netflix een nieuwe Netflix original online op de streamingsdienst: Sex Education. Een serie die heel veel aandacht kreeg. Omdat ik toch wel erg benieuwd was naar het ‘succes’ van deze serie, besloot ik de 8-delige reeks een kans te geven.

Waar gaat Sex Education over?

Deze Britse serie vertelt het verhaal van Otis, een 16-jarige puber die naar de middelbare school gaat. Zijn moeder is (seks)therapeute. Otis zelf worstelt met problemen waar veel tieners van zijn leeftijd mee te kampen krijgen, bijvoorbeeld seksualiteit, liefde en vriendschappen. De rebelse Maeve, een meisje van school waar Otis wel een oogje op heeft, stelt voor een sekstherapie praktijk op school te beginnen. Want hoewel Otis zelf misschien nog niet al teveel ervaring blijkt te hebben, kan hij wel heel goed advies geven.

De serie speelt zich af in het glooiende Britse landschap. Dit vond ik eigenlijk wel eens een welkome verandering tussen al die standaard ‘Amerikaanse’ series. Sex Education is een serie met veel typische personages. Otis beste vriend is een homo, op school loopt een typische pestkop rond, je hebt het knappe meisje op school zonder inhoud en het probleem meisje. En dan heb je natuurlijk ook nog Otis, een doorsnee leerling.

‘Sex Education is herkenbaar, grappig, luchtig én gevat’

Zoals de titel van de serie al doet suggereren, is het hoofdonderwep van deze serie seks. Ik vond het eigenlijk wel vernieuwend en opmerkelijk dat het taboe wat af en toe nog heerst rondom dit onderwerp, totaal wordt weggenomen in deze serie. De onderwerpen die in deze serie aan bod komen, zijn veel onderwerpen waar tieners mee kampen of waar ze vragen over hebben. Het is dan ook verhelderend dat hier een keer op wordt in gegaan door middel van een serie zoals deze.

Sex Education heeft z’n nodige ongemakkelijke en hilarische momenten. Soms een tikkeltje over de top, maar het is zeker een binge watch waardige serie. De serie is vrolijk en luchtig en kijkt daardoor enorm makkelijk weg. Natuurlijk komen er ook serieuze onderwerpen aan bod en daardoor kan het ook een leerzame serie zijn voor de wat jongere kijker.

Al met al kan ik deze serie zeker aanraden wanneer je een keer een serie wil kijken die wat meer out of the box is. Sex Education is herkenbaar, grappig en gevat. Het is een leuke serie voor jong én oud, en zoals Netflix zelf in hun promotie stelde: zou jij deze serie samen met je puber kijken ;-)?

Update 13 februari 2020: inmiddels staat seizoen 2 ook op Netflix en is er een seizoen 3 aangekondigd! Wij kunnen niet wachten!

Heb jij Sex Education al gezien?

Previous Post Next Post

3 Comments

  • Reply Emmy februari 19, 2019 at 07:38

    Ik denk dat de serie deels zo goed is omdat het allerlei maatschappelijke taboes bespreekbaar maakt. Het is heel grappig, dat klopt, maar ook super maatschappijkritisch en daar hou ik van.

  • Reply Jolien februari 20, 2019 at 17:40

    Klinkt als een leuke serie!

  • Reply Dionne februari 21, 2019 at 13:05

    Zeker! Moest in het begin even inkomen, maar vond hem daarna steeds leuker, heb nu jammer genoeg alles al weer gezien ?

  • Leave a Reply