Nieuws

Netflix lanceert binnenkort zeer heftige film


Toen 13 reasons why uitkwam, was er al vrij veel kritiek. Waarom een serie over zelfmoord? Zou dit niet mensen op ideeën brengen? Nu brengt Netflix wéér iets met een heftig onderwerp: anorexia.

De film heet To the Bone en de hoofdrol wordt gespeeld door Lily Collins. De film is bedacht door schrijver en regisseur Marti Nixon (Buffy the Vampire Slayer). Zij kampte vroeger zelf met anorexia en boulimia en zij vond dat er een film over moest komen.

Lily Collins kampte vroeger ook met een eetstoornis en was daarom ook ergens wel bang voor deze rol. Voor de rol moest ze, zoals je kan zien in de trailer, enorm veel afvallen. Een terugval naar haar eetstoornis lag dus zeker op de loer. Ze stond dan ook constant onder toezicht van een voedingsdeskundige. “It was like the universe literally throwing it in my face saying, this is something you need to address either for yourself or for other young people going through it out there.”

De film werd al getoond op het Sundance Film Festival en de reacties waren vrij lovend. Vanaf 15 juli kan je de film via Netflix bekijken.

Wat vind jij hiervan? Te heftig of juist goed dat ze dit gaan tonen?

5 Comments

 • Inge

  Wow, dit lijkt me een indrukwekkende film zeg! Wat heftig ook dat Lily Collins zoveel heeft moeten afvallen voor deze rol. En is die therapeut (?) niet degene die de vader van Clay in 13 Reasons Why speelt?

 • Iris

  Wow, normaal gesproken heb ik het niet zo op dit soort films, maar deze wil ik wel zien. Het lijkt er op dat Netflix dit wederom goed heeft aangepakt.
  En ja het is juist hartstikke goed dat ze dit soort films tonen. Dan hebben vooral jongeren een beeld bij wat een eetstoornis met je kan doen en hoe moeilijk het is om er weer vanaf te komen.

 • Jacoline

  Ik vind het het heel erg goed dat ze dit soort films maken en als je er niet naar wil kijken kan je kiezen om dat niet te doen (wat ik wel goed vind is dat ze bij Thirteen Reasons Why nu een waarschuwing aangeven en ik kan me voorstellen dat het goed zou kunnen zijn om dat ook bij deze film te doen zodat mensen die niet echt bewust lezen waar de film overgaat niet plotseling met iets geconfronteerd worden wat ze niet willen).

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *